Sorsapuiston liigakasvatit: "Se on ollut tietynlainen koti"

25.2.2016
Sorsapuiston liigakasvatit: "Se on ollut tietynlainen koti"

Sorsapuiston kentällä on moni tamperelaisjääkiekkoilija ottanut ensiaskeleensa. Ilveksen Eero Savilahti ja Eemeli Suomi sekä Tapparan Jan-Mikael Järvinen avaavat muistojaan Ulkojäät 2016 -tapahtuman areenasta.

23-vuotiaalle Ilves-hyökkääjä Eero Savilahdelle Sorsapuiston kenttä herättää lämpimiä muistoja. Tampereelta kotoisin oleva Savilahti on tehnyt kuluvalla kaudella jo uuden tehopiste-ennätyksensä Liigassa.

– Tamperelaisena Sorsapuiston kenttä herättää hienoja muistoja. Isoimmat ulkojäät täällä on Koulukadulla ja Sorsapuistossa. Itse olen kotoisin Sorsapuiston puolelta kaupunkia, joten sen myötä Sorsussa on tullut pelattua monet unohtumattomat pelit.

Pääasiassa Savilahti on käynyt Sorsapuistossa pelaamassa kavereidensa kanssa. Pienen muistelun jälkeen mukaan mahtuu myös hieman virallisempi ottelu lapsuudesta. Ulkojäiden toverillinen henki on jäänyt myös hyökkääjälle mieleen.

– Muistaakseni nuoremmalla iällä ollaan pelattu Sorsapuiston puolikkaalla kentällä joukkueenkin kanssa, taisi olla kaupunginosasarjaa. Muuten olen sitten kavereiden kanssa käynyt höntsäilemässä.

– Pienempänä siellä isot leikkimielisesti vähän kiusasi. Vanhemmalla iällä olen päässyt olemaan toisessa roolissa ja vähän huijaamaan nuorempia. Sorsapuistossa on ollut aina tosi mukavaa pelata.

Savilahdella ei ole vielä sopimusta ensi kaudesta Ilveksen kanssa. Savilahti olisi innolla mukana joulukuun otteluissa. Ne olisivat Savilahden ensimmäiset ulkoilmaottelut Liigassa.

– Ulkojäät 2016 on varmasti upea tapahtuma. Itselläni jäi joulukuussa 2013 pelattu Ratinan ulkoilmaottelu väliin, joten nämä olisivat ensimmäiset ulkoilmaotteluni. En kuitenkaan vielä tiedä missä pelaan ensi kaudella, Savilahti kertoo.


Sorsapuiston kenttä sijaitsee lähellä Tampereen keskustaa, aivan Tampere-talon vieressä. (Kuva: Mikko Pylkkö)

Tapparassa pelaava Ilves-kasvatti Jan-Mikael Järvinen tunnustautuu myös Sorsapuiston kasvatiksi. Toista vuotta Tapparan kapteenistoon kuuluvalle 27-vuotiaalle Järviselle Sorsapuisto on erityinen paikka.

– Hienoja muistoja on Sorsapuistosta. Se oli meidän kaupunginosajoukkueemme kotikaukalo silloin, kun olimme ihan natiaisia. Siihen aikaan pystyttiin kaupunginosasarjat aloittaan luonnonjäällä jo marraskuussa, oli lämpöiset mehut termareissa ja vanhemmat kaukalon laidalla. Joskus, jos satoi vähän lunta, vanhemmat kävivät kolaamassa, jotta näimme taas kiekon.

Järvinen tiedostaa ulkoilmaottelun haasteet, mutta odottaa Sorsapuistossa pelaamista jo nyt.

– Haasteita varmaan riittää liigaottelun sinne viemisessä, kun plekseistä pitää näkyä läpi ja yleisöä pitää saada mahtumaan, mutta ideanahan Sorsussa pelaaminen on ihan loistava, Järvinen visioi tulevaa.

Vaikka Savilahti ja Järvinen edustavat Liigassa eri joukkueita, niin ulkojäillä he mahtuvat samaan joukkueeseen.

– Vanhemmalla iällä Sorsussa on tullut törmättyä myös Jan-Mikaeliin. Palolan Olli on myös tuttu näky siellä. Höntsyissä ollaan tapparalaistenkin kanssa kavereita, mutta liigaotteluissa ollaan vastustajia, naurahtaa Savilahti.

Myös Nuorten SM-liigan ennätysmies on Sorsapuiston kasvatti

Ilveksen 20-vuotias hyökkääjä Eemeli Suomi iski kaudella 2014–15 Nuorten SM-liigan runkosarjassa tehopisteet 19+60. Kyseessä on kaikkien aikojen tehopiste-ennätys. Kuluvalla kaudella Liigassa paikkansa vakiinnuttaneelle Suomelle Sorsapuisto on tuttu paikka.

– Olen käynyt Sorsussa pelaamassa pienestä pitäen. Siellä on monta kiekkoa hukattu ja toisaalta myös monta kikkaa hiottu kuntoon. Onhan se kenttä ollut tietynlainen koti nuorempana, Suomi muistelee.

Joulukuun ottelut eivät ole Suomen ensimmäiset viralliset ottelut ulkojäillä.

– Viime kaudella kohdattiin Nuorten SM-liigassa Tappara Koulukadun tekojäällä. Se oli yksi urani tähänastisista kohokohdista. Vaikea edes kuvitella, kuinka hienoa on ensi joulukuussa Sorsussa.

Tappara ja HIFK ovat vastustajina ennätysmiehen mieleen.

– Ne ovat täydelliset vastustajat niihin otteluihin tähän hetkeen. Otteluista muodostuu varmasti unohtumattomat, Suomi hehkuttaa.

Korjaus: Jutussa kirjoitettiin aiemmin virheellisesti Eero Savilahden osalistumisesta Ulkojäät 2016 -tapahtumaan. Hänellä ei kuitenkaan ole ainakaan toistaiseksi sopimusta Ilveksen kanssa.

* * *

Ulkojäät 2016 -pääsyliput ja VIP-liput tulevat myyntiin tiistaina 1.3. osoitteessa www.lippu.fi! Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.ulkojaat2016.fi.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen