Liiga määrää Dane Byersin pelikieltoon

24.2.2016

Liigan kurinpitäjä on määrännyt Pelicansin Dane Byersille kolmen ottelun pelikiellon perjantain Pelicans-SaiPa–ottelussa tapahtuneesta ryntäyksestä.

Byers on kärsinyt pelikiellostaan yhden ottelun 20.2.2016 KooKoo-Pelicans-ottelussa. Lisäksi hyökkääjä on pelikiellossa vielä seuraavissa otteluissa 26.2.2016 HIFK-Pelicans ja 27.2.2016 Pelicans-TPS.

* * *

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Ottelu: Pelicans-SaiPa
Ottelupäivä: 19.2.2016
Peliaika 56:11

1. Selostus asiasta

Otteluajassa 56:11 Pelicansin Dane Byers taklaa SaiPan Simon Backmania. Tilanteesta tuomittiin Byersille 5 minuutin rangaistus ja automaattinen pelirangaistus ryntäyksestä. Päävideotuomari on asettanut tilanteen kurinpitokäsittelyyn, koska tilanteesta tulee tuomita ottelurangaistus.

Kurinpitäjä on kuullut Byersia tilanteesta.

Backman ei pelannut enää tilanteen jälkeen ottelussa.

2. Sovellettavat säännöt ja ratkaisun perustelut

Sääntökirjan säännön 122 määritelmän mukaan ryntäys on teko, jossa pelaaja luisteltuaan vastustajaa kohden pelaaja taklaa tätä tarpeetonta voimaa käyttäen tai ryntää tai hyppää vastustajan päälle. Säännön iv-kohdan mukaan pelaajalle, joka vahingoittaa tai piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa ryntäyksen seurauksena, tuomitaan joko iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Videon perusteella Byers taklaa vielä kiekollisena pidettävää SaiPan Backmania. Backman on tilanteessa hetkeä aiemmin antanut syötön ja on laidan vieressä paikallaan. Byers tulee taklaukseen voimakkaasti ponnistamalla itsensä ilmaan. Taklauksen voima kohdistuu valtaosin Backmanin olkapäähän ja tämä lentää taklauksen voimasta päin laitaa ja kaatuu jäähän.

Edellä videotallenteelta todettujen seikkojen perusteella Byersin ryntäämällä suoritetussa taklauksessa on tahallisuutta ja sillä on aiheutettu vastustajan lievä loukkaantuminen. Näin ollen tilanteesta tulee määrätä säännön 122 iv-kohdan mukaan ottelurangaistus. Taklausta kokonaisuutena arvioiden katson, että oikea seuraamus tästä teosta on kolmen ottelun pelikielto. Byersillä ei ole huomioon otettavaa kurinpitohistoriaa Liigassa.

3. Ratkaisu

Määrään Pelicansin Dane Byersille kolmen (3) ottelun pelikiellon. Byers on kärsinyt pelikiellostaan yhden ottelun 20.2.2016 KooKoo-Pelicans-ottelussa. Byers on pelikiellossa vielä seuraavissa Pelicansin ottelussa 26.2.2016 HIFK-Pelicans ja 27.2.2016 Pelicans-TPS.

4. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla kurinpitoryhmälle kurinpitosääntöjen 7 luvun mukaisesti.

5. Päiväys ja allekirjoitus

Hämeenlinnassa, 23. helmikuuta 2016

Sampo Liusjärvi
Liigan kurinpitäjä


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen