Sportille arvokkaat kaksi pistettä – Da Costa ratkaisijana

18.2.2016
Sportille arvokkaat kaksi pistettä – Da Costa ratkaisijana

Vaasalaiset pääsivät torstaina juhlimaan arvokkaita pisteitä. (Kuva: Samppa Toivonen)

Torstai-illan liigakierroksen voittajat olivat täydet pistepotit ottaneet Tappara ja Kärpät sekä voittomaalikilpailun jälkeen kaksi pistettä napannut Sport. Kierroksen myötä HIFK:n sarjajohto kutistui yhteen pisteeseen.

HIFK – Tappara 1–4 (1–1, 0–1, 0–2)

Tappara voitti torstai-illan kärkiottelussa HIFK:n lukemin 1–4. Tappara kaatoi HIFK:n joukkueiden kauden neljästä runkosarjakohtaamisessa kolmesti. Helsinkiläisten Jasse Ikonen iski ottelun avausmaalin ainoastaan 27 pelisekunnin jälkeen. Loppu olikin kirvesrintojen juhlaa. Tamperelaisten tehokkaimmat olivat Jukka Peltola ja Patrik Laine, jotka molemmat merkkauttivat pisteet 1+1. Ottelun voittomaalin iski toisessa erässä Nick Plastino. Tapparalta onnistui maalinteossa myös Jani Lajunen, jolle osuma oli jo kauden kuudestoista. Voiton myötä Tappara nousi kolmen pisteen päähän kolmantena olevasta JYPistä. HIFK:n sarjajohto kutistui yhteen pisteeseen.

>> Tilastot
>> Maalikooste

Kärpät – Ässät 4–2 (2–0, 0–1, 2–1)

Ässät koki Oulussa ensimmäisen tappionsa Mikael Kotkaniemen päävalmentajakaudella. Kärppien tehohetki koitti ensimmäisessä erässä, kun Juho Keränen ja Mika Pyörälä onnistuivat kahdesti ainoastaan 37 pelisekunnin sisään. Lopullisesti ottelu ratkesi Jesse Puljujärven (1+1) iskemään 3–1 osumaan kolmannen erän alussa. Oululaisten tehokkain oli Keränen, joka iski kaksi osumaa. Porilaisten kavennusmaaleista vastasivat liigauransa avausmaalin tehnyt Mikko Vainonen ja kymmenen sekuntia ennen päätössummeria osunut Jarno Kärki. Seitsemän ottelun pisteputkessa olevat oululaiset nousivat pisteen päähän Liigan kärkipaikasta. Ässillä on matkaa viimeiseen pudotuspelipaikkaan neljä pistettä.

>> Tilastot
>> Maalikooste

Sport – KooKoo 3–2 VL (1–1, 0–1, 1–0, 0–0, 1–0)

Sport ja KooKoo kävivät tasaisen taiston tärkeistä pisteistä taisteltaessa viimeisistä pudotuspelipaikoista. KooKoo johti ottelua kahdesti Jarkko Malisen ja Matthew Watkinsin maaleilla. Sport tasoitti johdon kahdesti Tero Koskirannan ja Erik Riskan onnistumisilla, Riskan 2–2 tasoitusmaali syntyi päätöserässä ajassa 43.53. Jatkoajalla ei syntynyt ratkaisua useista maalipaikoista huolimatta. Voittomaalikilpailun ainoa onnistuja oli Sportin ranskalaishyökkääjä Teddy Da Costa, mikä toi Sportille kaksi pistettä ja KooKoolle yhden. Voitto oli Sportille kauden ensimmäinen KooKoosta. Sport pitää tällä hetkellä hallussaan viimeistä pudotuspelipaikkaa neljän pisteen erolla yhdentenätoista olevaan Ässiin. KooKoo on neljän pisteen päässä Sportista.

>> Tilastot
>> Maalikooste


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen