JYP hankki puolustukseensa Juuso Vainion

16.2.2016
JYP hankki puolustukseensa Juuso Vainion

JYP on tehnyt kevääseen 2018 asti ulottuvan sopimuksen Bluesista siirtyvän puolustaja Juuso Vainion kanssa.

21-vuotias Juuso Vainio on HPK:n kasvatti. Vainio on tällä hetkellä loukkaantuneena, joten sopimuksen pääpaino on tulevissa kausissa, vaikka Vainio siirtyikin JYPiin ennen tämän kauden pelaajien siirtoajan umpeutumista.

184-senttinen ja 86-kiloinen Vainio on pelannut liigaurallaan 126 ottelua pisteillä 7+18 HPK:ssa ja Bluesissa. Puolustaja on myös nuorten maailmanmestari kaudelta 2013-2014.

– Vainio on lupaava, oikealta laukova kiekollinen puolustaja isolla tulevaisuuden odotusarvolla. Hyvä liikkuvuus, äly, maltti, valinnat ja taito kiekon kanssa yhdistettynä fyysiseen vahvistumiseen on merkinnyt hänelle isoa harppausta eteenpäin pelaajana, sanoo JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari.

HPK hankki uuden hyökkääjän

JYPin lisäksi myös HPK oli hereillä siirtoikkunan viime hetkillä, kun hämeenlinnalaisseura hankki hyökkääjä Joona Monton. 21-vuotias Monto palaa kasvattajaseuraansa Mestis-joukkue TUTO:sta, jossa hän on pelannut kuluvalla kaudella 38 ottelua pisteillä 4+7. Monto teki liigadebyyttinsä HPK:ssa kaudella 2014–15.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen