Nikko ja Ruohomaa tehokkaana – Pelicansin vierasvoittoputki katkesi

10.2.2016
Nikko ja Ruohomaa tehokkaana – Pelicansin vierasvoittoputki katkesi

Joni Nikon tehoilta lopetti Pelicansin vierasvoittoputken. (Kuva: Tomi Natri)

Runsasmaalisen keskiviikkoillan liigakierroksen voittajat olivat Tappara, Ilves, KalPa ja TPS. Kuopiossa Pelicansin seitsemän ottelun vierasvoittoputki katkesi, kun Joni Nikko ja Mikael Ruohomaa viettivät tehoiltaa.

Blues – Tappara 5-6 (1–2, 3–1, 1–3) | Tilastot | Maalikooste

Illan maalirikkaimmassa ottelussa Tappara kaatoi vahvan loppukirin ansiosta Bluesin. Tappara johti ottelua ensimmäisessä erässä jo 0–2. Espoolaiset kuitenkin piristyivät ja kolmannen erän alussa taululla oli Bluesin johtolukemat 5–3. Loppu olikin tamperelaisten, kirvesrinnat iski seitsemässä minuutissa kolme maalia. Voittomaalin iski Jere Karjalainen (1+1) ajassa 56.32. Illan tehokkain oli kahden maalin iltaa viettänyt Bluesin Iikka Kangasniemi. Bluesissa ensimmäistä otteluaan pelannut Jasper Lindsten onnistui heti maalinteossa. Tapparasta kahteen pisteeseen ylsi peräti viisi pelaajaa. Karjalaisen lisäksi myös Miika Heikkilä (1+1) oli vahvalla pelipäällä.

Ilves – HPK 6-4 (1–1, 1–2, 4–1) | Tilastot | Maalikooste

Ilves otti keskiviikkona elintärkeän voiton taisteltaessa viimeisistä playoffs-paikoista. Tapparan tavoin Ilves nousi voittoon päätöserän neljän maalin myötä. Hakametsän illan ehdoton ykkösnimi oli Ilves-puolustaja Saku Salmela, joka merkkautti pisteet 1+3. Pisteiden myötä puolustaja laittoi uusiksi yhden kauden piste-ennätyksensä. Vahvaa taustatukea Salmelalle antoivat Tapio Laakso, Ville Meskanen ja Eero Savilahti, joille kaikille merkittiin pisteet 1+1. HPK:n puolelta vahvassa vireessä oli kahdesti viime kauden seuraansa kurittanut Vojtech Polak. Ilves on voittanut viidestä viimeisestä ottelustaan neljä. Viimeiseen playoffs-paikkaan Ilveksellä on matkaa 11 pistettä.

KalPa – Pelicans 5-2 (3–0, 1–1, 1–1) | Tilastot | Maalikooste

KalPa katkaisi Kuopiossa Pelicansin seitsemän ottelun vierasvoittoputken. Kuopiolaiset ratkaisivat ottelun jo ensimmäisessä erässä, joka päättyi 3–0. KalPan tehokkain oli hyökkääjä Joni Nikko, joka merkkautti pisteet 2+1. Maalien myötä Nikko sivuaa yhden kauden maaliennätystään Liigassa. Myös KalPan kultakypärä Mikael Ruohomaa oli hyvässä iskussa viimeistelemällä pisteet 1+2. Illan kohtaaminen oli joukkueille viimeinen keskinäinen tämän kauden runkosarjassa. KalPa vei neljän keskinäisen ottelun pisteet puhtaasti 12–0. Sarjataulukossa KalPa on Pelicansia kolme pistettä edellä.

TPS – Lukko 3-2 (1–1, 1–1, 1–0) | Tilastot | Maalikooste

Turussa nähtiin keskiviikkona kanadalaishyökkääjä Eric Perrinin paluu tositoimiin. Paluu oli varsin onnistunut, kun TPS otti tärkeät pisteet Lukolta ja mies itse onnistui myös maalinteossa. Molemmat joukkueet taistelevat tällä hetkellä tiukasti suorasta playoffs-paikasta. Voiton myötä TPS nousi kuudenneksi ja jätti Lukon kolmen pisteen erolla seitsemänneksi. Illan ykkösnimi oli kuitenkin vahvaan kevätvireeseen syttynyt Jussi Makkonen, joka iski turkulaisten maaleista kaksi. Voittomaalin Makkonen laukoi ajassa 57.36. TPS sai myös makean revanssin Lukosta, sillä puolitoista viikkoa sitten raumalaiset juhlivat täyttä pistepottia HK Areenalla. Lukon tehokaksikkona hääri jälleen tuttuun tapaan Ville Vahalahti ja Aaron Gagnon, joille molemmille kirjattiin pisteet 1+1.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen