Tuplataistoviikonloppu: Lajunen vs Vänttinen

29.1.2016

Liigassa vietetään jälleen tuplataistoviikonloppua. Samat joukkueet kohtaavat toisensa kahdesti viikonlopun aikana. Liiga.fi kertoo otteluiden kuumimman taisteluparin.

Tälle kaudelle Liigaan palannut 25-vuotias Tappara-sentteri Jani Lajunen pelasi neljä edellistä kautta ulkomailla. Kahden AHL-kauden jälkeen Lajunen siirtyi Ruotsin SHL:ään ja juhli viime keväänä Ruotsin mestaruutta Växjön paidassa. Kevään 2011 maailmanmestari on rikkonut tällä kaudella aikaisemmat yhden kauden ennätyksensä aikuisten tasolla. 11 maalia ja 23 pistettä koonnut Lajunen vakuuttaa erityisesti tehopörssissä lukemalla +18 (jaettu kakkostila).

600 ottelun rajapyykin perjantaina rikkova Tuomas Vänttinen kuuluu tämän kauden ahnaimpiin maalintekijöihin. 14 maalia ja 29 pistettä runkosarjassa merkkauttanut 32-vuotias Vänttinen tunnetaan vahvana kahden suunnan pelaajana. SaPKo-kasvatti pelaa isoja minuutteja vaasalaisten hyökkäyksessä – kauden keskiarvo on selvästi päälle 19 minuutin.

Tappara ja Sport ovat olleet tällä kaudella vastakkain kolme kertaa. Kaikki ottelu ovat päättyneet maalin erolla: syyskuussa Sport voitti Vaasassa 3-2 (VL), lokakuussa Tappara Tampereella 2-1, ja joulukuun maalijuhlassa Vaasassa Tappara nousi kolmen maalin takaa 7-6-voittoon voittomaalikilpailussa.

* * *

Perjantai 29.1.2016 Tappara-Sport >> Osta liput
Lauantai 30.1.2016 Sport-Tappara >> Osta liput


---
Julkaisija: Antti Seppänen