Liiga perjantaina: Tuplapelit käyntiin!

29.1.2016
Liiga perjantaina: Tuplapelit käyntiin!

KooKoo ja SaiPa kohtaavat perjantaina Kouvolassa. (Kuva: Kimmo Metsälä)

Perjantain Liiga-ohjelmassa on kuusi ottelua. Tuplataistoviikonlopun merkeissä samat joukkueet kohtaavat toisensa kahdesti peräkkäin. Mitkä joukkueet lähtevät otteluihin suosikkeina – lue taistojen taustat.

Blues - Ilves | Kokoonpanot

Blues otti makeat voitot HPK:sta tiistaina ja keskiviikkona ja katkaisi samalla neljän ottelun tappioputkensa. Ilveksen alamäki jatkui kahdella tappiolla Sportille. Syyskaudella joukkueet kohtasivat kaksi kertaa. Lokakuussa Blues voitti Espoossa 2-1, marraskuun lopulla Ilves oli parempi Tampereella 1-0.

>> Otteluennakko
>> Pääsylipun ostoon

KalPa - JYP | Kokoonpanot

KalPa on hävinnyt kolme edellistä otteluaan, ja seitsemästä edellisestä ottelusta se on saalistanut vain kerran täyden pistepotin. JYPin pitkä voittoputki katkesi tiistain avauspelissä Kärppiä vastaan, mutta joukkue palasi voittokantaan keskiviikkona Oulussa. Kauden neljästä KalPan ja JYPin kohtaamisesta peräti kolme on edennyt voittomaalikilpailuun. Voitot ovat KalPan eduksi 3-1.

>> Otteluennakko
>> Pääsylipun ostoon

KooKoo - SaiPa | Kokoonpanot

KooKoo hävisi viikon tuplataistoissa kahdesti HIFK:lle. Joukkueella on kotipeleistään alla neljän tappion putki. SaiPa voitti toisen viikon Pelicans-otteluistaan. Viimeisistä 12 ottelustaan SaiPa on napsinut 26 pistettä (ka 2,17). SaiPa on voittanut KooKoon kaikissa kauden aikaisemmissa kohtaamisissa.

>> Otteluennakko
>> Pääsylipun ostoon

Lukko - TPS | Kokoonpanot

Lukko hävisi viikolla kahdesti Tapparalle, ja joukkueen peräkkäisten tappioiden putki venyi kolmeen otteluun. Kotiotteluistaan Lukolla on kuitenkin neljän ottelun pisteputki kolmella voittopelillä. TPS pelasi viikolla tasaiset ottelut Ässiä vastaan ja voitti avauspelin. Vierasotteluista TPS:llä on alla neljän tappion putki. Kauden edellisistä keskinäisistä Lukko voitti ensimmäisen, TPS kaksi seuraavaa.

>> Otteluennakko
>> Pääsylipun ostoon

Tappara - Sport | Kokoonpanot

Tappara porskuttaa neljän ottelun voittoputkessa. Yhdeksästä edellisestä ottelustaan kirvesrinnat on kerännyt 19 pistettä (ka 2,11). Sport voitti viikkopeleissään Ilveksen kahdesti. Tappara ja Sport ovat olleet tällä kaudella vastakkain kolme kertaa. Kaikki ottelut ovat päättyneet maalin erolla: syyskuussa Sport voitti Vaasassa 3-2 (VL), lokakuussa Tappara Tampereella 2-1, ja joulukuun maalijuhlassa Vaasassa Tappara nousi kolmen maalin takaa 7-6-voittoon voittomaalikilpailussa.

>> Otteluennakko
>> Pääsylipun ostoon

Ässät - Pelicans | Kokoonpanot

Ässät hävisi tiistaina TPS:lle, mutta voitti toisen kohtaamisen Porissa jatkoajalla. Kotiotteluissaan Ässät on neljän ottelun voittoputkessa. Pelicans voitti tiistaina SaiPan Lappeenrannassa, mutta hävisi toisen yhteenoton Lahdessa. Pelicansin vierasvoittojen putki venyi viiteen otteluun. Ässät ja Pelicans kohtasivat syyskaudella kaksi kertaa ja kumpikin joukkue voitti kotiottelunsa.

>> Otteluennakko
>> Pääsylipun ostoon


---
Julkaisija: Antti Seppänen