Tuplataistoviikonloppu: Vahalahti vs. Kallio

28.1.2016

Liigassa vietetään jälleen tuplataistoviikonloppua. Samat joukkueet kohtaavat toisensa kahdesti viikonlopun aikana. Liiga.fi kertoo otteluiden kuumimman taisteluparin.

38-vuotias Ville Vahalahti on edustanut Liigassa sekä Lukkoa että TPS:aa. Viidellä kaudella TPS:n kapteenina toiminut Vahalahti pelaa nyt kolmatta kauttaan Lukossa. Kokenut hyökkääjä on enää yhden pisteen päässä 600 pisteen rajapyykistä. Vahalahti on merkkauttanut 38 liigaottelussa pisteet 9+20=29. Rajapyykkiä jahtaavalla Vahalahdella riittää varmasti näyttöhaluja entistä seuraansa vastaan.

Vahalahden tavoin vuoden 1977-ikäluokkaan kuuluva TPS-kapteeni Tomi Kallio palasi kasvattajaseuraansa kuluvalle kaudelle. Turkulaishyökkääjän paluu kotiin kesti 15 kautta, matkalla Kallio pelasi muunmuassa 140 NHL-ottelua ja voitti kolme Ruotsin mestaruutta. Kallion paluu on ollut tehokas, hyökkääjä on iskenyt kauden 44 ottelussa pisteet 16+18=34.

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kolmasti. TPS on voittanut otteluista kaksi ja Lukko yhden. Keskinäisten otteluiden pisteet ovat turkulaisille 7–2. Joukkueet ovat sarjataulukossa perättäisillä sijoilla, kuudes ja seitsemäs.

* * *

Perjantai 29.1.2016 Lukko–TPS >> Osta liput
Lauantai 30.1.2016 TPS–Lukko >> Osta Liput


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen