Tuplataistoviikonloppu: Lyytinen vs. Kemiläinen

28.1.2016

Liigassa vietetään jälleen tuplataistoviikonloppua. Samat joukkueet kohtaavat toisensa kahdesti viikonlopun aikana. Liiga.fi kertoo otteluiden kuumimman taisteluparin.

Joonas Lyytinen ja Valtteri Kemiläinen kuuluvat Liigan lupaavimpiin nuoriin puolustajiin. Kaksikko on erityisen mielenkiintoinen seuravattava, kun heidän joukkueensa, paikallisvastustajat KalPa ja JYP kohtaavat tuplataistoviikonloppuna perättäisinä iltoina.

20-vuotias Lyytinen pelaa jo kolmatta liigakauttaan. Hänen kuluva kautensa on ollut viime sesonkiin verrattuna hankala, sillä kun viime kauden 52 ottelua tuottivat hienot 17 tehopistettä, nyt 42 ottelussa on tilastoitu vain kahdeksan pistemerkintää. 185-senttinen Lyytinen on kuitenkin NHL-varaus ja luovana sekä taitavana pelaajana oikea pohjoissavolaisen jääkiekkoilun ilmentymä.

Kemiläinen, 24, on iältään kokeneempi, mutta liigaottelujen määrässä Lyytistä kokemattomampi. JYPin oma kasvatti on kuitenkin iskenyt tällä kaudella kultasuoneen, sillä tehopisteitä on karttunut tasaisen tappavasti tämänhetkisen saldon ollessa 8+17=25. Menossa on siis ehdoton läpimurtokausi. Kemiläisen rooli on JYPissä iso, hän pelaa joukkueen ykkösviisikossa keskiarvoisesti liki 17 ja puoli minuuttia per ottelu.

* * *

Perjantai 29.1.2016 KalPa–JYP >> Osta liput

Lauantai 30.1.2016 JYP–KalPa >> Osta liput


---
Julkaisija: Antti Pärnänen