Liiga määrää Adam Masuhrin pelikieltoon

23.1.2016

Liigan kurinpitäjä on määrännyt Kärppien Adam Masuhrille yhden ottelun pelikiellon perjantain KalPa–Kärpät–ottelussa tapahtuneesta tilanteesta.

Masuhr on pelikiellossa Kärppien seuraavassa ottelussa 23.1.2016 Kärpät–KalPa.

* * *

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Otteluajankohta: 22.1.2016
Ottelu: KalPa-Kärpät
Peliaika 35:40

1. Selostus asiasta

Otteluvalvoja on saattanut päävideotuomarin käsittelyyn seuraavan tilanteen.

Päävideotuomarin mukaan ottelun toisessa erässä ajassa __ Kärppien Adam Masuhr törmää ottelun toiseen linjatuomariin ja rikkoo erotuomarin koskemattomuutta. Ottelun erotuomarit eivät tuominneet tilanteesta rangaistusta.

Kurinpitäjä on kuullut tilanteesta Masuhria sekä Suomen jääkiekkoerotuomariliiton puheenjohtajaa.

Tilanne näkyy ottelun videotallenteelta.

2. Sovellettavat säännöt ja ratkaisun perustelut

Sääntökirjan säännön 116 v. i-kohdan mukaan pelaajalle, joka koskettaa millään tavoin tuomaria haitaten pelin johtamista tuomitaan ottelurangaistus.

Videotallenteelta käy ilmi, että luistelee kiekottomana Kärppien hyökkäysalueella kohti ränniä pitkin tulevaa irtokiekkoa ja samanaikaisesti erotuomari liukuu taaksepäin. Masuhr törmää selin häneen olevaan linjatuomariin, joka kaatuu törmäyksen seurauksena jäähän.

Masuhr on kuulemisessa todennut, että hänellä on ollut keskittyminen täysin kiekossa eikä hän ole havainnut erotuomaria eikä hänen tarkoituksenaan ole missään tapauksessa aiheuttaa kontaktia tuomariin.

Katson, että Masuhrin olisi tullut havaita luistelulinjallaan ollut erotuomari ja välttää törmäys erotuomariin. Katson, että Masuhr rikkoo tilanteessa erotuomarin koskemattomuutta säännön 116 v. i-kohdan tarkoittamalla tavalla, jolloin rangaistuksena on sääntökirjan mukaan aina ottelurangaistus. Masuhrilla ei ole aikaisempaa kurinpitohistoriaa vastaavista tapahtumista.

3. Ratkaisu

Määrään Kärppien Adam Masuhrille yhden ottelun pelikiellon. Masuhr on pelikiellossa Kärppien tänään 23.1.2016 pelattavassa ottelussa Kärpät-KalPa.

4. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla kurinpitoryhmälle 7 luvun mukaisesti.

5. Päiväys ja allekirjoitus

Hämeenlinnassa, 23. tammikuuta 2016

Sampo Liusjärvi
Liigan kurinpitäjä


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen