Ässät otti revanssin Lukosta – Marjamäki iski viime hetkillä

23.1.2016
Ässät otti revanssin Lukosta – Marjamäki iski viime hetkillä

Masi Marjamäki iski porilaisten voittomaalin ainoastaan minuuttia ja 53 sekuntia ennen loppua. (Kuva: Mikko Pylkkö)

Viikonlopun tuplaotteluiden toisissa osissa voittoja juhlivat JYP, HIFK, Tappara, Kärpät, KooKoo, SaiPa ja Ässät. Satakunnan derbyssä Masi Marjamäki iski viime hetken voittomaalin. Hakametsän tähtenä tuikki hattutempun iskenyt MM-kultamitalisti Patrik Laine.

Sport – JYP 1-3 (1–1, 0–1, 0–1) | Tilastot | Maalikooste

JYPin hurjalle vireelle ei näy loppua. JYP kaatoi viikonlopun tuplakohtaamisissa Sportin kahdesti. Jyväskyläläiset ovat hävinneet neljästätoista viime ottelustaan ainoastaan yhden. Vaasan lauantai-illan tehokkain oli JYPin Jani Tuppurainen, joka merkkautti pisteet 1+2. Viimeisistä playoffs-paikoista taistelevalle Sportille tappio oli toinen perättäinen.

Blues – HIFK 2-3 (0–0, 2–1, 0–2) | Tilastot | Maalikooste

Blues ja HIFK väänsivät pääkaupunkiseudun derbyssä perjantain tavoin tasaisesti. Tälläkin kertaa voiton vei maalin erolla HIFK. Bluesin hieno taistelu jäi jälleen ilman palkintoa. Espoolaisten molemmat osumat syntyivät toisessa erässä viiden minuutin ylivoiman aikana. Maalit merkittiin Eetu-Ville Arkiomaalle ja kauden avausmaalinsa tehneelle Victor Westermarckille. HIFK maalintekijät olivat Teemu Ramstedt, Arttu Luttinen ja Henri Tamminen. Voitto oli HIFK:lle jo viides perättäinen.

Ilves – Tappara 3-4 JA (0–1, 3–1, 0–1, 0–1) | Tilastot | Maalikooste

Tappara oli perjantain tavoin Ilvestä vahvempi Tampereen paikallisottelussa. Tällä kertaa ratkaisu nähtiin kuitenkin vasta jatkoajalla. Ottelun ehdoton ykkösnimi oli MM-kultamitalisti Patrik Laine, joka iski ottelussa hattutempun! Laine iski myös ottelun ratkaisun jatkoajalla. Kirvesrintojen Arttu Ilomäki (0+3) vietti myös kolmen pisteen iltaa. Ilveksen tehokkaimmat olivat lähes punaviivalta osunut Tommi Välimaa (1+1) ja yhdysvaltalaispuolustaja Blake Kessel (0+2).

Kärpät – KalPa 4-1 (0–0, 1–1, 3–0) | Tilastot | Maalikooste

Kärpät kaatoi KalPan toistamiseen viikonlopun aikana. Tällä kertaa ottelu ratkesi päätöserässä, jossa oululaiset latoivat kiekon kolme kertaa kuopiolaisten maaliin. Kärppien tehokolmikko oli Julius Junttila, Jesse Puljujärvi ja Mika Pyörälä, joille kaikille merkittiin pisteet 1+1. Oululaiset liitävät tällä hetkellä seitsemäntoista ottelun pisteputkessa. Kärpät jatkaa Liigan kärkipaikalla 85 pisteen saldollaan.

Pelicans – KooKoo 1-5 (0–0, 1–3, 0–2) | Tilastot | Maalikooste

Liigatulokas KooKoo otti revanssin Pelicansista, vierasvoiton myötä kouvolalaiset veivät täydet kolme pistettä Lahdesta. KooKoolta maalinteossa onnistui kahdesti Juha-Pekka Haataja. Kouvolalaisten kultakypärä Josh Green alusti jälleen kaksi maalia. KooKoon Mikko Lehtonen jatkaa huikeaa kauttaan, lauantaina puolustaja iski jo kauden kymmenennen maalinsa. KooKoo nousi voitolla 55 pisteeseen, joka oikeuttaa tällä hetkellä viimeiseen playoffs-paikkaan.

SaiPa – HPK 2-0 (0–0, 0–0, 2–0) | Tilastot | Maalikooste

SaiPa ei suostunut häviämään kahta kertaa HPK:lle, vaan lappeenrantalaiset kaatoivat hämeenlinnalaisvieraat tiukan taistelun jälkeen lukemin 2–0. Ottelun molemmat maalit nähtiin vasta päätöserässä, kun Tommi Jokinen ja Mikael Kuronen onnistuivat. Molempiin maaleihin syötöt tarjoili SaiPan pisteykkönen David McIntyre. Maalivahti Jani Nieminen pelasi lauantaina kauden toisen nollapelinsä. Tuplaviikonlopun pisteet kirjattiin SaiPalle lukemin 4–2.

Ässät – Lukko 5-3 (1–1, 1–1, 3–1) | Tilastot | Maalikooste

Satakunnan herruus siirtyi lauantaina Ässille. Porilaiset kuittasivat perjantain tappion täyden Isomäki Areenan edessä. Ottelun voittomaali syntyi ajassa 58.07, kun Masi Marjamäki huudatti kotiyleisöä. Marjamäen osuman jälkeen Semir Ben-Amor lisäsi johtoa tyhjään maalin. Porilaisten muut maalit merkittiin Jarno Kärjelle (1+1), Valtteri Viljaselle (1+1) ja Aleksi Saarelalle (1+1). Lukon osumat olivat Ville Vahalahden, Toni Koiviston ja Turo Asplundin käsialaa. Voiton myötä Ässät nousi 54 pisteeseen. Porilaiset jatkavat taistelua viimeisistä playoffs-paikoista.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen