Ilves katkaisi tappioputkensa – Toivonen nollasi TPS:n

16.1.2016
Ilves katkaisi tappioputkensa – Toivonen nollasi TPS:n

Ilves-puolustaja Veli-Matti Vittasmäki pelaa uransa tehokkainta kautta. (Kuva: Mikko Pylkkö)

Lauantai-illan liigakierroksen voittajat olivat Pelicans, Ässät, KooKoo ja kuuden ottelun tappioputkensa katkaissut Ilves. Tamperelaisten voiton avain oli Hannu Toivonen, joka torjui kauden kolmannen nollapelinsä.

Kärpät – Pelicans 2-3 VL (0–0, 1–1, 1–1, 0–0, 0–1) | Tilastot | Maalikooste

Pelicans otti lauantaina arvokkaat kaksi pistettä, kun lahtelaiset kaatoivat Liigan kärkipaikalla olevan Kärpät Oulussa. Voittomaalikilpailun ainoa onnistuja oli jo varsinaisella peliajallakin osunut Vili Sopanen. Kärppien ainoa kahden pisteen mies oli Mika Pyörälä, joka alusti oululaisten molemmat maalit. Voitto oli Pelicansille toinen perättäinen, Kärpille tappio oli myös toinen perättäinen.

Ässät – Tappara 1-0 JA (0–0, 0–0, 0–0, 1–0) | Tilastot | Maalikooste

Ässät palasi lauantaina voittokantaan kaatamalla Tapparan täyden Isomäki Areenan edessä. Ottelu oli maalivahtien näytöstä sillä illan jännitysnäytelmä sisälsi vain yhden maalin. Voittomaalin jatkoajalla iski tuore nuorten maailmanmestari Aleksi Saarela ajassa 61.13. Ässien italialaismaalivahti Andreas Bernard torjui kauden neljännen nollapelinsä, hänelle kertyi 31 torjuntaa. Ässät on pisteen jäljessä viimeisestä pudotuspelipaikasta.

HPK – KooKoo 3-4 JA (1–1, 2–1, 0–1, 0–1) | Tilastot | Maalikooste

Liigatulokas KooKoo katkaisi lauantaina neljän ottelun tappioputkensa kaatamalla takaisin Liigan viimeiselle sijalle tippuneen HPK:n. Kouvolalaisten ykkösnimi Hämeenlinnassa oli Josh Green, joka iski kaksi maalia. Viimeisin maaleista oli ottelun ratkaissut jatkoaikaosuma. Kahden pisteen iltaa vietti myös KooKoon Ryan O'Connor (1+1). KooKoon 21-vuotias hyökkääjä Mikko Virtanen iski ottelussa liigauransa avausmaalin. Kotijoukkueen Severi Sillanpää iski ottelussa avausmaalinsa HPK-paidassa.

Ilves – TPS 2-0 (0–0, 1–0, 1–0) | Tilastot | Maalikooste

Tampereella Ilves palasi kuuden tappion jälkeen voittokantaan, kun TPS kaatui Hakametsässä lukemin 2–0. Illan sankari oli Ilves-maalivahti Hannu Toivonen, joka pelasi kauden kolmannen nollapelinsä. Toivoselle kertyi ottelussa yhteensä 26 torjuntaa. Ilveksen maalintekijät olivat kasvattajaseuraansa vastaan osunut Veli-Matti Vittasmäki ja Joonas Riekkinen. Voiton myötä Ilves nousi pois Liigan jumbopaikalta. TPS:lle tappio oli toinen perättäinen.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen