Tapparan tshekkivahti viikon tulikuumin

12.1.2016
Tapparan tshekkivahti viikon tulikuumin

Dominik Hrachovina on tekemässä läpimurtoa Liiga-kaukaloissa. (Kuva: Tomi Natri)

Tappara-maalivahti Dominik Hrachovina on rankattu Liiga-viikon tulikuumimpien pelaajien listan ykkösnimeksi. Kärkikolmikkoon on nostettu lisäksi Kärppien maailmanmestari Sebastian Aho ja Lukon ykkössentteri Aaron Gagnon.

Jo kuudetta kauttaan Suomessa pelaava 21-vuotias Dominik Hrachovina on lunastanut häneen ladattuja odotuksia tällä kaudella. Hrachovina on haastanut Tomi Karhusen Tappara-maalilla ja torjunut kaksi peliä lainalla myös HPK:ssa. Hrachovinan voittoprosentti kauden 11 ottelusta on huikea 88,9!

"Jo pitkään Suomessa pelannut tshekkivahti kävi lainalla HPK:ssa. Löysi Hämeenlinnan retkeltä huippuvireen. Melko pienikokoinen, mutta erinomaisesti liikkuva vahti on päästänyt viimeiseen neljään peliin yhteensä kaksi maalia – ja pitänyt kahdesti nollan. Koko kauden torjuntaprosentti yli 95:n."

Nuorten Leijonien avainpelaajiin MM-jäällä kuulunut Sebastian Aho palasi erinomaisessa vireessä Liiga-kaukaloon. Aho johtaa Liigan tehopörssiä selvällä erolla seuraaviin lukemalla +20.

"Palasi kokoonpanoon Hämeenlinnassa. Iso rooli 5 vs 5 -pelissä, ylivoimalla ja alivoimalla. Kypsä esitys kahteen suuntaan ja pisteet 1+1. Jatkoi Nuorten MM-kisoista tutulla tasolla."

Aaron Gagnon on rikkomassa jo tässä vaiheessa kautta maaliennätystään Liigassa. 16 osumallaan hän on koko maalipörssin kakkosena. 29-vuotias kanadalainen on Liigan kärkeä myös aloittajana (58,6%) ja hyökkääjien peliaikatilastossa (20.21).

"Parantaa koko ajan. Pelaa jo nyt hyvin – mitä on odotettavissa keväällä? Tärkeä joukkuepelaaja. Viikon peleissä kolme maalia."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen