JYP palasi voittokantaan – Ervingille liigauran avausmaali

8.1.2016
JYP palasi voittokantaan – Ervingille liigauran avausmaali

Joona Erving iski liigauransa avausmaalin neljännessä ottelussa. (Kuva: Jiri Halttunen)

Perjantai-illan liigakierroksen voittajat olivat JYP, Lukko, Kärpät, TPS ja Ässät. 21-vuotias JYP-puolustaja Joona Erving iski illan kierroksella liigauransa avausmaalin. Myös Ässien Josh Gratton onnistui ensimmäisen kerran Liigassa.

JYP – KooKoo 5-2 (2-2,2-0,1-0) | Tilastot | Maalikooste

JYP jatkoi vahvoja otteitaan kaatamalla liigatulokas KooKoon Jyväskylässä. Hurrikaanipaidat ovat hävinneet viimeisestä neljästätoista ottelustaan vain kaksi. Voiton myötä JYP katkaisi KooKoon kolmen ottelun voittoputken. Illan tehokkain oli Valtteri Kemiläinen pisteillä 1+2. 21-vuotias JYP-puolustaja Joona Erving iski ottelussa liigauransa avausmaalin!

Lukko – Ilves 4-0 (1-0,1-0,2-0) | Tilastot | Maalikooste

Lukko katkaisi perjantaina neljän ottelun tappioputkensa kaatamalla Ilveksen puhtaasti 4–0. Ilves on voittanut yhdestätoista viimeisestä ottelustaan ainoastaan yhden. Ottelusta löytyi peräti neljä kahden pisteen miestä. He olivat Aaron Gagnon (1+1), Toni Koivisto (1+1), Teemu Nurmi (1+1) ja Turo Asplund (0+2). Lukon jenkkimaalivahti Ryan Zapolski torjui ottelussa kauden seitsemännen nollapelinsä.

SaiPa – Kärpät 1-2 ja. (0-1,0-0,1-0,0–1) | Tilastot | Maalikooste

Perjantai-illan kärkiottelu kääntyi Kärpille jatkoajalla lukemin 1–2. Voittomaalista vastasi hyökkääjä Saku Mäenalanen ajassa 64.31. Varsinaisen peliajan maalit merkittiin Kärppien Miska Humalojalle ja SaiPan Tomi Leivolle. Voitto oli Liigan kärkipaikalle olevalle Kärpille kolmas perättäinen. SaiPan neljän ottelun voittoputki katkesi.

TPS – KalPa 3-1 (1-0,0-0,2-1) | Tilastot | Maalikooste

TPS otti perjantaina revanssin KalPasta ja kaatoi kuopiolaiset lukemin 3–1. Tiistaina KalPa voitti TPS:n samoin lukemin. Turun perjantai-illan tehokkaimmiksi nousivat voittomaalin tehnyt TPS-kapteeni Tomi Kallio (1+1) ja liettualaishyökkääjä Tadas Kumeliauskas (1+1). Tappion myötä KalPa tippui pois suoralta playoffs-paikalta.

Ässät – HIFK 3-2 (1-1,1-0,1-1) | Tilastot | Maalikooste

Ässät otti toisen perättäisen voittonsa, kun HIFK kaatui Porissa lukemin 3–2. HIFK:lle tappio oli puolestaan toinen perättäinen. Ässien voiton takuumiehet olivat hiukan yllättäen porilaisten haalarimiehet Arttu Ruotsalainen (1+1) ja Josh Gratton (1+1). Maali oli Grattonille liigauran ensimmäinen. Ässät nousi voitolla kiinni viimeiseen playoffs-paikkaan.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen