Liiga tiistaina: Uusia kasvoja jäälle

15.12.2015
Liiga tiistaina: Uusia kasvoja jäälle

Kuntopuntarin kärkijoukkueet JYP ja Pelicans kohtaavat Jyväskylässä. (Kuva: Jiri Halttunen)

Liigassa pelataan tiistaina viiden ottelun kierros. Ensi viikolla käynnistyvät Nuorten MM-kotikisat ja tuleva EHT-turnaus aiheuttavat seuroille kokoonpanomuutoksia. Jäällä nähdäänkin tuoreita Liiga-kasvoja. Katso joukkueiden kokoonpanomuutokset illan kierrokselle.

HIFK - SaiPa | Kokoonpanot | Osta lippuja

Mika Partanen palaa HIFK:n kokoonpanoon ja pelaa kolmosketjun laidalla. Micke-Max Åsten palaa nelosketjuun. Roope Hintz on liittynyt U20-maajoukkueen mukaan. Puolustuksesta poissa on Joonas Järvinen. Yohann Auvitu tekee paluun pelaavaan miehistöön. Ville Husso torjuu HIFK:n maalilla.

Tomi Leivo on jälleen pelikunnossa ja palaa SaiPan hyökkäykseen. Jussi Markkanen jatkaa SaiPan maalilla.

JYP - Pelicans | Kokoonpanot | Osta lippuja

JYP-hyökkäyksestä sivussa on EHT-turnaukseen valittu Joonas Nättinen. Paluun kokoonpanoon tekee Topi Nättinen. JYPin kakkosvahtina Liiga-debyyttinsä tekee 18-vuotias Markus Ruusu, kun Veini Vehviläinen on mukana U20-maajoukkueen mukana.

Pelicansista U20-maajoukkueeseen on liittynyt Sebastian Repo. Hyökkäyksen täydentää Roope Elimäki. Janne Juvonen jatkaa lahtelaisten maalilla.

KalPa - Tappara | Kokoonpanot | Osta lippuja

KalPan hyökkäyksestä poissa on Sebastian Lauritzen. Nelosketjuun on nostettu Aleksi Hämäläinen. Puolustuksessa U20-maajoukkuemies Niko Mikkolan jättämän aukon paikkaa U20 maailmanmestari vm 2014, Saku Kinnunen. KalPa-maalilla jatkaa Eero Kilpeläinen.

Tapparasta poissa KalPa-pelistä on koko edellisen ottelun ykkösketju. Patrik Laine pelaa U20-maajoukkueessa, Jani Lajunen ja Kristian Kuusela edustavat Leijonia EHT-turnauksessa. Veli-Matti Savinainen joutui sairaslomalle jalkavamman vuoksi. Uusina miehinä kirvesrinnoissa debytoivat TuTosta lainatut Rasmus Kulmala ja Hannu Kuru. Hyökkäyksessä ovat mukana myös Manu Honkanen ja Miika Heikkilä. Tapparan maalilla pelaa Tomi Karhunen.

KooKoo - Sport | Kokoonpanot | Osta lippuja

KooKoo on tehnyt yhden muutoksen hyökkäykseensä, kun Aki Kangasmäki korvaa Mikko Alikosken. Maalilla jatkaa Juha Järvenpää.

Sportilta jatkavat samat kenttäpelaajat kuin edellisessä Tappara-ottelussakin. Pelaava maalivahti vaihtuu, kun Timo Niemi on torjuntavuorossa.

Ässät - Kärpät | Kokoonpanot | Osta lippuja

Ässien sentteriosastolta puuttuu U20-kisajoukkueeseen liittynyt Aleksi Saarela. Hyökkäyksen täydentää Joonas Huovinen. Puolustuksessa Liiga-debyyttinsä tekee 20-vuotias oma kasvatti Anton Fonsén. Ari Ahonen pelaa Ässien maalilla.

Kärppien hyökkäyksestä puuttuvat U20-kisajoukkueessa pelaavat Sebastian Aho ja Jesse Puljujärvi sekä isompien leijonien mukana oleva Mika Niemi. Kokoonpanon täydentävät Markus Piispanen ja Sami Anttila. Puolustuksessa maajoukkuekomennuksella olevan Markus Nutivaaran ja pelikiellossa olevan Lasse Kukkosen jättämiä aukkoja paikkaavat Taneli Ronkainen ja avauspeliinsä Liigassa nimetty 20-vuotias Reko Tornberg. Kärppien maalilla torjuu Sami Aittokallio.


---
Julkaisija: Antti Seppänen