Kärppien maajoukkuedebytantti tulikuumien ykkönen

14.12.2015
Kärppien maajoukkuedebytantti tulikuumien ykkönen

Markus Nutivaara kahmi lauantain kierroksella syöttöpisteitä. (Kuva: Tomi Natri)

Kärppien Markus Nutivaara on rankattu viikon tulikuumien listan ykköspelaajaksi. Kolmen kärjen täydentävät SaiPan Chad Rau ja HIFK:n Jasse Ikonen.

21-vuotias Markus Nutivaara nousi viime kevään playoffs-peleissä Kärppien luottopuolustajaksi tulokaskaudellaan. Tällä kaudella Nutivaara on tehnyt lopullisen läpimurtonsa kansalliselle huipputasolle. Nousi lauantain tehoillallaan puolustajien pistepörssissä viidenneksi.

"Nutivaara on osoittanut tällä kaudella rahkeensa riittävän Liigan kärkipuolustajien joukkoon. Välimatkapalkintona sai viime viikolla kutsun maajoukkueen mukaan Venäjän EHT-turnaukseen. Viimeisen vuoden aikana huimasti kehittynyt nuori puolustaja pelaa jo nyt 20 minuuttia ottelua kohden. Välillä itseluottamus hipoo pilviä ja se näkyy virheinä omassa päässä. Tällä viikolla miehen saldo oli puhdas ja kruununa viimeiseen peliin 0+4."

Chad Rau johtaa Liigan maalipörssiä kauden puolivälissä. Yhdysvaltalaislaituri tavoittelee 30 maalin haamurajaa, joka olisi hänen aikuisuransa ennätyslukema. 28-vuotias Rau on tehnyt syyskaudella 15 osumaa.

"Maalipörssin kärkinimi hakeutuu maalipaikkoihin todella hanakasti. Perusliike aina maalia kohti, katse kiekossa ja lapa vapaana. Teki viikon kahteen peliin kolme maalia, joita höysti yhdellä syötöllä."

25-vuotias HIFK-laituri Jasse Ikonen kuuluu terveenä pysyessään joukkueensa avainpelaajiin. KalPa-kasvatti on neljän ottelun pisteputkensa aikana koonnut saldon 3+2.

"Isommista ja vähän pienemmistäkin loukkaantumisista viimeisen vuoden aikana kärsinyt Jasse Ikonen oli muutaman ottelun huilin jälkeen upeassa vedossa upottaessaan TPS:n kahdella maalillaan. Upeilla laukauksilla tehdyt maalit osoittivat, että täysin tervehtyessään Ikonen omaa ominaisuudet kohota tärkeäksi palaseksi sarjajohtaja HIFK:n ratkaisijakalustossa."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen