Liiga palasi tauolta – Savilahti Ilveksen ratkaisijana

10.11.2015
Liiga palasi tauolta – Savilahti Ilveksen ratkaisijana

Eero Savilahti valittiin Hakametsän tiistai-illan ykköstähdeksi. (Kuva: Tomi Natri)

Liiga palasi maaottelutauolta tiistaina yhden ottelun voimin. Illan ainoassa ottelussa Ilves kaatoi Pelicansin voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 4–3. Illan ratkaisija oli hyökkääjä Eero Savilahti.

Ilves–Pelicans 4-3 vl. (1–1,1–1,1–1,0–0,1–0) | Tilastot

Tampereella iskettiin kolme erää maaleja tasatahtiin. Ottelun päätöserään lähdettiin tasalukemista 2–2. Ilveksen maalit merkittiin kauden avausmaalinsa tehneelle Saku Salmelalle ja Marcus Fageruddille. Pelicansin osumat olivat puolestaan Janne Ritamäen ja vanhaan seuraansa kurittaneen Dane Byersin käsialaa.

Ilves siirtyi 3–2 johtoon päätöserässä ajassa 47.15. Siniviivalaukauksen maaliin ohjasi Antti Jaatinen, jolle osuma oli ensimmäinen Ilves-paidassa. Jaatinen siirtyi juuri Pelicansista Ilvekseen lokakuussa. Osuma näytti pitkään jäävän myös ottelun voittomaaliksi. Pelicans oli kuitenkin toista mieltä ja lahtelaiset tasoittivat ottelun kuudella kenttäpelaajalla ajassa 59.26 Ryan Potulnyn toimesta.

Voittomaalikilpailussa Ilvekseltä onnistuivat Tapio Laakso ja Eero Savilahti. Pelicansin ainoa onnistuja oli Kimi Koivisto. Näin Ilves nappasi ottelusta kaksi pistettä ja Pelicans yhden. Ottelun tehokkaimmat pelaajat olivat Pelicansin Potulny pisteillä 1+1 ja Ilveksen ratkaisevan maalin voittomaalikilpailussa tehnyt Savilahti pisteillä 0+2.

Voiton myötä Ilves katkaisi kahden ottelun tappioputkensa ja nousi 29 pisteeseen. Pelicansilla on kasassa 27 pistettä. Ilves löytyy sarjataulukosta sijalta seitsemän ja Pelicans sijalta kymmenen.

> > Katso tästä ottelun kaikki maalit


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen