Karri Kivi Ilveksen päävalmentajaksi kausiksi 2016-18

4.11.2015

Ilves on tehnyt kaksivuotisen valmentajasopimuksen Karri Kiven kanssa. 45-vuotiaan Kiven sopimus kattaa kaudet 2016–17 ja 2017–18.

Liigasta Kivi muistetaan parhaiten kaudesta 2012–13, jolloin hän valmensi Ässät Suomen mestaruuteen. Kivi on aloittanut valmentajauransa Ässissä, jossa hän on toimut päävalmentajan pestin lisäksi useita vuosia apuvalmentajana.

Ässissä voitetun Suomen mestaruuden jälkeen Kivi aloitti Suomen alle 20-vuotiaiden päävalmentajana. Tammikuussa 2014 Pikkuleijonat voittivat Kiven johdolla nuorten maailmanmestaruuden kaatamalla MM-finaalissa isäntämaa Ruotsin.

Viimeksi Kivi on valmentanut KHL-joukkue Traktoria kaudella 2014–15.

Vuosina 1988-91 Ilveksen liigajoukkueessa pelannut Kivi aloitti jääkiekkoilun Ilveksen E-junioreissa vuonna 1978. Ilveksen juniori-ikäluokat läpi käynyt puolustaja pelasi Ilves-paidassa 125 SM-liigan runkosarjaottelua. Puolustaja saavutti SM-hopeaa kaudella 1989-90.

– 25 vuotta sitten lähdin Tampereelta maailmalle. Ilves oli nuorena minun seurani sekä jääkiekossa että jalkapallossa. Se vei silloin kaiken aikani, ja siitä lähtien olen ollut seurassa mukana. Ässät-pestin jälkeen tuli sellainen tunne, että Ilvekseen olisi joskus hienoa palata, kertoo Kivi.

Kiven pesti Ilveksen päävalmentajana alkaa virallisesti 1.5.2016.

– Valmentajana olen kunnianhimoinen. Haluan menestyä ja unohtaa menneet. Valmentaminen on minulle rajojen hakemista - nimenomaan uuden kokemista, luomista ja kehittymistä. Täytyy muistaa, että olen vasta alkutaipaleella valmentajana, päättää Kivi.

Ilveksen urheilujohtaja Juha Pajuoja oli tyytyväinen, kun Kivi palasi Tampereelle.

– Ilves on kasvattanut paljon hyviä pelaajia, ja joistakin heistä on tullut myöhemmin myös erinomaisia valmentajia. Karri Kivi on tällainen valmentaja, ja olemme todella tyytyväisiä, kun saamme hänet takaisin Ilvekseen. Hän tietää hyvin, mihin on tulossa, ja me tiedämme, mitä Ilves saa. Hän on saavuttanut mestaruuksia valmentajana ja erityisesti haastavista lähtökohdista, kommentoi Pajuoja.

Viimeisellä neljällä kaudella Ilvestä on valmentanut Tuomas Tuokkola. Hänen sopimuksensa jatkuu kuluvan kauden loppuun asti. Tamperelaiset löytyvät tällä hetkellä sarjataulukosta yhdeksänneltä sijalta.

– Nykyinen päävalmentaja Tuomas Tuokkola on tehnyt erinomaista työtä Ilveksessä. Olemme ottaneet isoja kehitysaskelia hänen ja muun valmennusryhmän ansiosta. Tämän kauden projekti on vielä kesken, ja haluamme päättää sen taas pykälää parempaan sijoitukseen kuin viime kaudella. Laitamme yhdessä kaiken peliin, jotta pystymme auttamaan sekä tukemaan valmennusta ja joukkuetta pudotuspelipaikan metsästyksessä, kertoo Pajuoja.

Maalivahtivalmentaja Markus Korhosen uusi sopimus kattaa ensi kauden, mutta muilta osin Ilveksen tuleva valmennusryhmä tullaan nimittämään myöhemmin.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen