Liiga avaa tilastonsa koodaajille – osallistu kilpailuun!

20.10.2015
Liiga avaa tilastonsa koodaajille – osallistu kilpailuun!

Liiga ja ohjelmistoyhtiö SAP osallistuvat tänä vuonna Ultrahack 2015 -ohjelmointitapahtumaan etsiäkseen uusia tapoja hyödyntää teknologiaa ja tietoa kannattajakokemuksen kehittämiseksi.

Etsintää varten lanseerataan sovelluskehityshaaste SAP Sports & Fan Experience. Se on kilpailu, jossa Liiga myöntää sovelluskehittäjille pääsyn ottelujensa laajaan tilastodataan. SAP puolestaan tarjoaa kiinnostuneille mentorointia sovellusten kehittämiseen ja teknologia-alustansa SAP HANA Cloudin työkaluineen.

Kilpailuun osallistuvien joukkueiden tehtävänä on kehittää uudenlaisia, dataa hyödyntäviä palveluja Liigan kannattajien käyttöön. Niiden tulee sitouttaa käyttäjänsä paremman ja syvemmän kannattajakokemuksen kautta. Sovellusten arvioinnissa korostuu käyttäjäkokemus ja niiden tulee kyetä yhdistämään dataa eri lähteistä – esimerkiksi otteludataa, sosiaalisen median dataa tai lokaatiodataa. Liiga avaa kilpailua varten järjestelmiensä ottelutilastoinnin ohjelmointirajapinnat.

– Jokaisesta liigaottelusta kerätään kasvava määrä erilaista peliin liittyvää tilastotietoa, jota on käytetty ennen muuta valmennuksen ja pelin kehittämiseen. Viime aikoina on huomattu, että kerättyä tilastotietoa voidaan hyödyntää monin tavoin myös osana kehittyvää urheiluviihdetarjontaa. On kutkuttavaa nähdä, miten kilpailijat keksivät hyödyntää tietokantaamme, Liigan vastaava tuottaja Juha Huhta toteaa.

– Teknologia muuttaa merkittävästi urheilua lähivuosina. Sen seuraamista, valmentamista ja johtamista. Kaiken keskiössä on data sekä sen hyödyntäminen uusien palvelujen ja sovellusten kehittämisessä. Yhdysvaltojen urheilusarjat ovat olleet edelläkävijöitä tilastodatan hyödyntämisessä jo pitkään. Muun muassa NHL, NFL ja NBA ovat rakentaneet palveluja, joiden avulla kannattajat pääsevät nauttimaan suosikkilajistaan entistä monipuolisemmin. Liigalla on erinomainen mahdollisuus tehdä samoin Suomessa. Odotamme kiinnostuneina, millaisia ideoita kilpailuun osallistuvilla joukkueilla on, sanoo Mikael Östman SAP Finlandista.

Ultrahack 2015 -sovelluskehitystapahtuma on koko Euroopan laajuinen, ja SAP Sports & Fan Experience avoin kaikille. SAP on tehnyt kauan yhteistyötä eri urheilulajien kanssa hyödyntääkseen teknologiaa osana urheilua. Yhteistyökumppaneina ovat olleet muun muassa koripallo (NBA), amerikkalainen jalkapallo (NFL), jääkiekko (NHL, Jokerit, San Jose Sharks, Tšekin jääkiekkomaajoukkue, Saksan jääkiekkoliiga DEL), jalkapallo (Saksan Jalkapalloliitto/maajoukkue, Bayern Munchen), tennis (naisten ammattilaiskiertue WTA) sekä purjehdus (Extreme Sailing, Suomen Purjehdusliiga/Suomen Purjehdus ja Veneily ry), autourheilu (Formula 1/ Mercedes McLaren). Ja siis myös Liiga.

SAP Sports & Fan Experience -kilpailuun voi ilmoittautua 30.10. asti, jolloin myös julkistetaan loppukilpailuun valitut joukkueet. Loppukilpailu järjestetään 6.-8.11. Helsingissä. Sen aikana joukkueet kehittävät ideaansa eteenpäin SAP:n asiantuntijoiden ja Liigan edustajien mentoroimina. Voittaja julkistetaan 8.11.

Tule mukaamme kehittämään Liigaa! Tutustu SAP Sports & Fan Experience -haasteeseen tästä ja ilmoittaudu mukaan tästä.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen