Vainiola huudatti TPS-kannattajia – HIFK kaatui jatkoajalla

16.10.2015
Vainiola huudatti TPS-kannattajia – HIFK kaatui jatkoajalla

Ville-Vesa Vainiola oli perjantain jatkoaikasankari Turussa. (Kuva: Joonas Salo)

Perjantai-illan liigakierroksen voittajat olivat HPK, Lukko, Tappara, TPS ja Ässät. Illan jatkoaikasankarit olivat TPS:n Ville-Vesa Vainiola ja Ässien Masi Marjamäki.

Kärpät - HPK 1-2 (0–0,0–0,1–2) | Tilastot

HPK otti perjantaina toisen perättäisen voittonsa, kun hämeenlinnalaisryhmä yllätti hallitsevan Suomen mestarin Oulussa lukemin 1–2. HPK iski kahdesti päätöserän alussa, maalintekijät olivat vanhaa seuraansa vastaan osunut Sakari Manninen ja voittomaalin tehnyt Juha Koivisto. Oululaisten kavennusosuma merkittiin Mika Niemelle. HPK:n maalilla Jere Myllyniemi torjui peräti 36 laukausta ja oli iso palanen HPK:n vierasvoittoa.

HPK nousi voitolla 15 pisteeseen. Hämeenlinnalaisten sijoitus on yhdestoista. Kärpät löytyy kolmannelta sijalta 25 pisteellä.

Sport - Lukko 0-5 (0–2,0–2,0–1) | Tilastot

Liigan kärkijoukkue Lukko oli tyly vierailija Vaasassa. Raumalaiset kaatoivat Sportin puhtaasti lukemin 0–5. Ottelun voittomaali syntyi avauserässä ajassa 15.06, kun Teemu Nurmi iski kauden toisen osumansa. Vierailijoiden muut maalintekijät olivat Aaron Gagnon, Olli Sipiläinen ja kahdesti osunut Sami Lähteenmäki. Kuluvaksi kaudeksi Ässistä Lukkoon siirtyneelle Lähteenmäelle maalit olivat kauden ensimmäiset. Lukon maalivahti Ryan Zapolski torjui ottelussa Sportin kaikki 31 laukausta. Nollapeli on miehelle jo kauden neljäs!

Lukko jatkaa Liigan kärkipaikalla. Raumalaisilla on kasassa 30 pistettä. Sport löytyy toiseksi viimeiseltä sijalta 14 pisteellä.

Tappara - KooKoo 6-1 (3–0,3–1,0–0) | Tilastot

Vahvaan vireeseen päässyt Tappara murskasi liigatulokas KooKoon Hakametsässä. Ottelu oli ohi jo ensimmäisen erän jälkeen, kun kotijoukkue johti 3–0. Tamperelaisten tehokkaimmat olivat kahden maalin iltaa viettäneet Teemu Aalto (2+1) ja Henrik Haapala (2+0). Tappara latoi myös toisessa erässä kolme maalia. Aallon ja Haapalan lisäksi Tapparalta osuivat Miika Heikkilä ja Nick Plastino. Osuma oli Heikkilälle ensimmäinen Tappara-paidassa. Kouvolalaisten ainokaisen iski viime kaudella Tapparaa edustanut Josh Green.

Voitto oli Tapparalle jo viides perättäinen. Tapparalla on Liigassa toisena 27 pisteellä. KooKoo löytyy yhdeksänneltä sijalta 17 pisteellä.

TPS - HIFK 3-2 ja. (1–0,1–2,0–0,1–0) | Tilastot

Turussa pelattiin viihdyttävä ottelu yli 7000 katsojan edessä. Turkulaisyleisön riemuksi kahden maalin iltaa viettänyt Ville-Vesa Vainiola iski voittomaalin jatkoajalla ajassa 61.30. Maalit olivat Vainiolalle kauden ensimmäiset. Vainiolan lisäksi TPS:stä maalinteossa onnistui alivoimalla osunut Jonne Virtanen. Vierasjoukkueen maalit merkittiin toisessa erässä osuneille Panu Mieholle ja Yohann Auvitulle. Osuma oli 20-vuotiaalle Mieholle liigauran ensimmäinen. Illan ottelu oli HIFK:lle jo kuudes tällä kaudella, mikä ei ratkennut varsinaisella peliajalla.

TPS nousi voiton myötä 22 pisteeseen, joka oikeuttaa seitsemänteen sijaan. HIFK on pisteen TPS:ää edellä. Helsinkiläisten sijoitus on viides.

Ässät - SaiPa 3-2 ja. (0–0,1–0,1–2,1–0) | Tilastot

Ässät kaatoi perjantaina Isomäki Areenan toisessa ottelussa SaiPan jatkoajalla lukemin 3–2. Ässien Masi Marjamäki pääsi huudattamaan porilaisyleisöä jatkoajalla ajassa 62.46. Poriin tälle kaudelle palannut Marjamäki iski voittomaalin myös Ässien ensimmäisessä kotiottelussa. Ottelun varsinaisella peliajalla maaleja iskettiin vuorotelleen. Ässät johti ottelua kahdesti, mutta SaiPa nousi aina tasoihin. Ässien varsinaisen peliajan maalintekijät olivat Jarno Kärki ja kapteeni Juha Kiilholma. SaiPalta päätöserässä onnistuivat Valtteri Virkkunen ja Petteri Nokelainen.

Ässät on tällä hetkellä kolmen ottelun pisteputkessa. Porilaiset nousivat 14 pisteeseen, mikä oikeuttaa 13. sijaan. SaiPalle tappio oli toinen perättäinen. SaiPa löytyy neljänneltä sijalta 23 pisteellä.

> > Katso viiden ottelun liigakierroksen kaikki 25 maalia tästä


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen