Mestisklassikko KooKoolle – Ilveksen kotivire jatkui

9.10.2015
Mestisklassikko KooKoolle – Ilveksen kotivire jatkui

Jan-Mikael Juutilainen huudatti vieraskannattajia jatkoaikamaalillaan. (Kuva: Samppa Toivonen)

Perjantai-illan liigakierroksen voittajat olivat Lukko, Ilves, Pelicans, KooKoo ja JYP. Mestiksen kestomenestyjien kohtaamisen vei nimiinsä KooKoo. Ilves on edelleen voittamaton kotiotteluissaan, perjantaina kaatui KalPa.

HPK - Lukko 2–4 (0–2,2–1,0–1) | Tilastot | Maalikooste

Liigakärki Lukko haki perjantaina kolme pistettä Hämeenlinnasta. Raumalaiset ovat voittaneet viimeisestä kahdeksasta ottelustaan peräti seitsemän. Lukon maaleista HPK:ta vastaan vastasivat Kelly Zajac, Turo Asplund, Janne Niskala ja tyhjiin osunut Filip Riska. HPK:n tehohetki koitti toisessa erässä, jossa isännät iskivät kahdesti minuutin ja yhdeksän sekunnin sisään. Maalintekijät olivat kauden kuudennen maalinsa tehnyt Otto Paajanen ja paluumuuttaja Antti Miettinen. Lukko saa voitostaan kiittää pitkälti Ryan Zapolskia, joka torjui ottelussa 39 kertaa.

HPK:lle tappio oli neljäs viimeiseen viiteen otteluun. Lukko jatkaa kärkipaikalla 23 pisteellään. HPK löytyy 13. sijalta kymmenellä pisteellä.

Ilves - KalPa 3–2 ja. (1–0,0–0,1–2,1–0) | Tilastot | Maalikooste

Ilves jatkoi kotivoittojensa putkea, kun KalPa kaatui Antti Tyrväisen jatkoaikamaalilla lukemin 3–2. Ilves johti ottelua pitkään Dane Byersin liigauran avausmaalilla. KalPa iski kuitenkin kolmannen erän alkuun kahdesti ylivoimalla. Maalintekijät olivat Janne Keränen ja Jaakko Rissanen. Voittomaalin jatkoajalla tehnyt Tyrväinen pelasti Ilveksen myös jatkoajalle. Tyrväisen tasoitusmaali syntyi ajassa 57.59. Ottelun ykkösnimi oli Ilveksen maalilla vahvan pelin pelannut Hannu Toivonen.

Voitto oli Ilvekselle viides perättäinen. Tamperelaiset nousivat 20 pisteellä Liigan kakkospaikalle. KalPalla on kasassa yhdeksän pistettä, mikä oikeuttaa toiseksi viimeiseen sijaan.

Pelicans - Ässät 3–1 (1–1,0–0,2–0) | Tilastot | Maalikooste

Ässät päätti alkukauden kymmenen ottelun vieraskiertueensa perjantaina Lahteen. Kotijoukkue Pelicans nappasi ottelusta täydet kolme pistettä Teddy Da Costan, Sebastian Repon ja Juhani Tyrväisen onnistumisilla. Porilaisten ainoa osuma merkittiin Aleksi Saarelalle. Pelicans ratkaisi ottelun päätöserässä, jossa turkoosipaidat onnistuivat kahdesti.

Voitto oli Pelicansille toinen perättäinen. Petri Matikaisen suojatit nousivat 14 pisteeseen, mikä oikeuttaa yhdeksänteen sijaan. Ässien vieraskiertue oli mollivoittoinen. Kymmenestä ottelusta kertyi ainoastaan kaksi voittoa ja kahdeksan pistettä. Tällä pistemäärällä Ässät löytyy Liigan jumbopaikalta.

Sport - KooKoo 1–2 ja. (0–0,0–0,1–1,0–1) | Tilastot | Maalikooste

Mestiksen viime vuosien kestomenestyjät Sport ja KooKoo iskivät yhteen liigassaottelussa Vaasassa. Tasainen ottelu ratkesi vasta jatkoajalla, kun vierailijoiden Jan-Mikael Juutilainen ampui voittomaalin. KooKoo siirtyi päätöserän alussa johtoon Ryan O'Connorin osumalla. Pitkään näytti, että osuma jää myös voittomaaliksi. Vaasalaisten Ari Gröndahl oli kuitenkin toista mieltä ja ampui tasoitusmaalin ajassa 55.53. Ottelun tehokkain oli KooKoon puolustaja O'Connor pisteillä 1+1.

Voiton myötä KooKoo nousi 14 pisteeseen. Liigatulokkaan sijoitus on tällä hetkellä kymmenes. Sportilla on kolme pistettä vähemmän, vaasalaiset ovat kahdentenatoista.

TPS - JYP 1–4 (0–1,0–1,1–2) | Tilastot | Maalikooste

JYP otti perjantaina viikon toisen vierasvoittonsa, kun TPS kaatoi Turussa. Pitkään Jyväskylässä viihtynyt Eric Perrin kohtasi perjantaina ensimmäistä kertaa vanhan seuransa liigaottelussa. JYP oli kuitenkin tyly vierailija. Jyväskyläläiset veivät kaikki kolme pistettä Keski-Suomeen. Hurrikaanipaitojen maalintekijät olivat kahdesti osunut Anssi Löfman, Valtteri Hotakainen ja tyhjiin osunut Mikko Luoma. Löfmanin ohella kahteen pisteeseen ylsi myös Janne Tavi (0+2). Perrin merkkautti vanhaa seuraansa vastaan pisteet 0+1.

JYP nousi voitolla 18 pisteeseen, jyväskyläläisten sijoitus on viides. TPS:llä on kasassa kaksi pistettä JYPiä vähemmän. Turkulaisten sijoitus on seitsemäs.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen