Tapparan huippulupaus Tulikuumien ykkönen

29.9.2015
Tapparan huippulupaus Tulikuumien ykkönen

Patrik Laine pelaa erinomaista tulokaskautta. (Kuva: Mikko Pylkkö)

Tapparan 17-vuotias laitahyökkääjä Patrik Laine on Viikon tulikuumat pelaajat -listan ykkösnimi. Kolmen kärkeen sijoittuvat lisäksi TPS:n Lauri Tukonen ja SaiPan pörssikärki David McIntyre.

Patrik Laine on vastannut ennen kautta ladattuihin odotuksiin vakuuttavasti. Laine on tulokaspörssin ykkönen ja Liigan ahkerimpia laukojia.

"Viikon kahdessa ottelussa Laine summasi tehot 2+1. Junnulupaus on alkukauden otteillaan näyttänyt, miksi häntä pidetään yhtenä ikäluokkansa parhaista pelaajista. Laukaus on ihan posketon ja poikkeuksellinen. Mutta on myös muuta: uskaltaa kuljettaa, uskaltaa haastaa ja pystyy antamaan näppäriä, oivaltavia syöttöjä."

Lauri Tukosen uraa ovat vaivanneet loukkaantumiset. Nyt Tukonen on kuitenkin saanut aloittaa kautensa täysipainoisesti ja tulosta on tullut. Tukonen on pistepörssin jaetulla kolmospaikalla yhdessä ketjukaverinsa Tomi Kallion kanssa.

"Tukonen on aloittanut kauden vahvasti ja kemiat ovat alkaneet löytyä uusien ketjukaverien, Kallion ja Perrinin kanssa. Tekee joka vaihdossa hurjasti töitä ja miehen pelaamisesta paistaa halu tehdä maaleja ja ratkaista. Vaikka loukkaantumishistoria näyttää synkältä, on terveenä ollessaan turkulaisten tärkeimpiä kenttäpelaajia."

David McIntyre on tilastokärki niin piste- kuin tehopörssissäkin. 28-vuotias kanadalainen on pelaamassa aikuisuransa tehokkainta kautta.

"Liigan pistepörssin johtaja McIntyre on jatkanut mistä viime kaudella jäi. SaiPan ykkösketju on erinomainen yhdistelmä kokoa, luisteluvoimaa ja taitoa, joka on tehnyt kovaa tulosta alkukaudella. McIntyre ketjun kirkkaimpana tähtenä loistaa työmoraalilla ja luisteluvoimalla, auttaen myös puolustuspäässä joukkuettaan."

>> Lue koko Tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen