Risto Dufva ja Ville Nieminen Jukurien valmentajiksi syksyllä 2016

18.9.2015
Risto Dufva ja Ville Nieminen Jukurien valmentajiksi syksyllä 2016

Risto Dufva palaa Jukurien valmetajaksi syksyllä 2016. (Kuva: Tomi Natri)

Liigaan nouseva Jukurit on hankkinut päävalmentajakseen Risto Dufvan. Dufvan avuksi Mikkeliin siirtyy Ville Nieminen. Molempien sopimukset astuvat voimaan kauden 2016–17 alkaessa.

Risto Dufva siirtyy keväällä 2016 Lukosta Jukureiden päävalmentajaksi kolmen vuoden sopimuksella. Dufvan valmentajapariksi tulee kiekkolegenda Ville Nieminen, joka valmentaa tällä kaudella Mestiksessä KeuPa HT:ta. Niemisen sopimus on kaksivuotinen, sisältäen jatko-option. Myös Nieminen aloittaa tehtävässään keväällä.

52-vuotias Dufva on valmentanut Jukureita aiemmin Mestiksessä vuosina 2000-06. Liigassa Dufva on Lukon lisäksi valmentanut JYPiä ja Tapparaa. Dufva on kuulunut myös Suomen maajoukkueen valmennusryhmään vuosina 2004–06 ja 2008–10.

– Jukurit ja Liiga on yhdistelmänä minulle tulevaisuudessa henkilökohtaisesti sellainen haaste, että en voinut olla siihen tarttumatta. Toiminta Mikkelissä on osoittanut, että kun oikeilla ihmisillä jatketaan tämän kehityksen vahvistamista, niin Jukurit tulee tuomaan Liigaan muutakin kuin yhden joukkueen lisää, Dufva kertoo tulevasta haasteesta.

Nieminen aloitti valmentajanuransa peliuransa päätyttyä keväällä 2015. Pelaajaurallaan Stanley Cupin voittanut Nieminen valmentaa kuluvan kauden loppuun KeuPa HT:ta Mestiksessä. Pelaajaurallaan Nieminen edusti Liigassa kasvattajaseuraansa Tapparaa ja Lukkoa.

– Liiga on sarjataso ja haaste, jota valmentajapolullani haluan luonnollisestikin tavoitella. Jos polku peliuralta Mestis-valmentajaksi oli suuri hyppäys, niin on tämäkin eli vauhdilla mennään. Ratkaisu oli osaltani kuitenkin helppo, sillä Mikkelissä on hyvä suunnitelma ja työtä tullaan tekemään hyvässä organisaatiossa. Tästä oli helppo innostua, lisää Nieminen.

Jukureiden toimitusjohtaja Harri Tammiruusu avaa mikkeliläisten suunnitelmia.

– Meillä on selkeä suunnitelma Liigaa kohden, mistä saimme hyvää palautetta myös linsenssitoimikunnalta. Nyt julkaisemamme valmentajat ovat keskeinen osa suunnitelmaa, mutta eivät toki ainoat. Nyt käynnistynyt Mestis-kausi on keskeisessä roolissa osana valmistautumistamme. Tulevaisuuden valmentajaratkaisuiden julkistaminen tässä vaiheessa antaa kaikille osapuolille työrauhan keskittyä tämän hetken haasteisiin, tiivistää Tammiruusu.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen