Kultainen ilta – Veikkauksen Kultaiset kypärät jakoon

16.9.2015
Kultainen ilta – Veikkauksen Kultaiset kypärät jakoon

Kultainen kypärä on Veikkauksen Vedonlyönnin symboli, jonka saa kannettavakseen joukkueen paras pistemies.

Kultainen kypärä on Veikkauksen Vedonlyönnin symboli, jonka saa kannettavakseen jokaisen joukkueen paras pistemies. Mikäli paras pistemies on loukkaantunut tai ei voi jostain muusta syystä pelata, kantaa Kultaista kypärää joukkueen paras ottelupöytäkirjaan merkitty pistemies.

Jokaisen joukkueen paras pistemies käyttää Veikkauksen Kultaista kypärää, joka on näkyvä ja hyvin tunnistettava elementti liigaotteluiden toteutuksessa. Veikkauksen Kultainen kypärä on jääkiekkomaailmassa ainutlaatuinen toteutus.

Kypärään liittyy kilpailu, jossa seurataan, kuka pelaajista on eniten saanut pitää tätä tähtipelaajan tunnusta. Pelaaja, joka runkosarjassa pelaa eniten otteluita Kultainen kypärä päässään ja sijoittuu Liigan pistepörssissä 20 parhaan joukkoon, voittaa Veikkauksen asettaman 10 000 euron palkinnon. Viime kaudella palkinnon voitti Ässissä pelannut Mika Niemi.

Lisäksi jokaisen joukkueen "kultakypärä" palkitaan runkosarjan päättyessä erityispalkinnolla. Ottelumäärien ollessa tasan voittajan ratkaisee Liigan virallinen pistepörssijärjestys.

Kultaiset kypärät otetaan käyttöön neljännellä liigakierroksella 16.9, jolloin pelataan neljä liigaottelua. Tuolloin Kultaisen kypärän päähänsä laittavat KooKoon Jarkko Malinen, HPK:n Sakari Manninen, SaiPan David McIntyre, HIFK:n Juuso Puustinen, Sportin Charles Bertrand, Pelicansin Marko Pöyhönen, Tapparan Arttu Ilomäki ja Lukon Toni Koivisto.

Playoffs-otteluissa Kultaista kypärää kantaa joukkueen paras pistemies seuraavasti:

  • Kahdessa ensimmäisessä playoffs-ottelussa kypärää kantaa runkosarjan paras pistemies
  • Kolmannesta ottelusta alkaen kypärää kantaa playoffsien paras piste- mies kustakin joukkueesta

Playoffseissa ja finaaleissa ei ole enää erillistä kilpailua Kultaisen kypärän pelaajien välillä.

Veikkauksen Kultainen kypärä –kilpailun pistetilannetta voit seurata Liigan verkkosivuilla.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen