Mikkelin Jukurit nousee Liigaan!

10.9.2015
Mikkelin Jukurit nousee Liigaan!

Jääkiekon SM-liiga Oy on hyväksynyt Mikkelin Jukurien liigalisenssihakemuksen.

Mikkelin Jukurit nousee pääsarjaan. Jääkiekon SM-liiga Oy:n lisenssitoimikunta on hyväksynyt mikkeliläisten liigalisenssihakemuksen. Seura liittyy Liigaan kauden 2016–2017 alussa.

Jukurit on toiseksi korkeimman sarjatason Mestiksen kuusinkertainen mestari ja 11-kertainen mitalisti. Viimeisin mestaruus tuli viime keväänä. Liigan ja Mestistä hallinnoivan Suomen jääkiekkoliiton välinen sopimus antoi mestismestarille mahdollisuuden anoa Liigaan pääsemislisenssiä. Jukurit on toiminut niin ja täyttänyt lisenssin ehdot.

Se todistaa, että seuralla on edellytykset menestyä myös korkeimmalla portaalla.

- Jukurit on valmistellut tätä omaa unelmaansa kauan, mikä näkyy organisaation valmiutena ja vahvana suunnitelmallisuutena liigapaikan eteen. Heidän suunnitelman yksityiskohdat on esitelty Liigan hallitukselle ja lisenssitoimikunnalle. Nyt olemme iloisia, kun voimme liigayhteisönä toivottaa nousijan tervetulleeksi, Jääkiekon SM-liiga Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Rannisto kertoo.

Liigan ja suomalaisen jääkiekon tavoite on edistää lajin valtakunnallisuutta ja vahvistaa asemaansa nimenomaan koko Suomen urheilufanien sydämissä.

- Seurojen monimuotoisuus ja Liigan maantieteellinen kattavuus on ehdottomasti hyvä asia. Edustamme maailman parasta suomalaista jääkiekkoilua, joten viihteen tarjoaminen mahdollisimman kattavasti koko Suomelle on meille arvo jo sinänsä, Rannisto korostaa.

Hän toivoo uuden tulokkaan saavan osakseen malttia.

- On selvää, että uuden joukkueen urheilullinen menestyminen on ensimmäisinä vuosina haasteellista. Uskon, että yleisömme ymmärtää antaa Jukureille aikaa rakennustyöhön, Rannisto sanoo.

Jukurien puheenjohtaja Jukka Toivakka jakaa vuolaat kiitokset Liigalle sekä organisaatiotaan ympäröivälle yhteisölle.

- Kiitän Liigaa ja sen lisenssitoimikuntaa tästä päätöksestä sekä kaikkia Jukurien toiminnassa mukana olleita tahoja pitkäjänteisestä työstä tämän tavoitteen saavuttamiseksi toteaa, Toivakka iloitsee.

Rannisto taas kiittää Jukurien intohimoa ja tavoitteellisuutta.

- Mahtavaa nähdä Jukureilta aitoa ja laajamittaista paloa Liigaa kohtaan. Yhteisömme on innoissaan saadessaan uutta väriä. Tervetuloa Jukurit!


---
Julkaisija: Antti Pärnänen