Liiga Raumalla: "Täällä Pitsiturnauspäivä on vapaapäivä"

8.8.2015
Liiga Raumalla: "Täällä Pitsiturnauspäivä on vapaapäivä"

Katsojat täyttivät jälleen Kivikylä Areenan katsomot. (Kuva: Tomi Natri)

Liiga oli perjantaina paikalla perinteisessä Pitsiturnauksessa Raumalla. Kyselimme turnausfiiliksiä HIFK:n Joonas Raskilta, Sportin Henrik Koivistolta ja Tomek Valtoselta, Ässien Masi Marjamäeltä, Lukon Joni Vesalaiselta ja liigatuomari Anssi Saloselta. 22. kerran järjestetyn Pitsiturnauksen suosio on vahva!

Joonas Rask, HIFK:n hyökkääjä:

– Hyvä konsepti ja näyttänyt toimivan monta vuotta. Erityisesti yleisölle varmasti tosi hyvä. Aamuysin peli oli vähän kireä. Mullakin oli herätys kolmelta aamuyöstä ja neljältä lähdettiin Helsingistä kohti Raumaa. Mutta ei siinä mitään, tämä on hiukan erilaista, ei kannata ottaa niin vakavasti. Oli tosi kiva pelata, vaikka se ei välttämättä katsomoon kovin kivalta näyttänytkään.

– Itselleni taisi olla kolmas kerta Pitsiturnauksessa. Aiemmin olen ollut Ilveksen kanssa pari kertaa. Ensikertalaiset hiukan kyselikin, että minkälaista täällä on. Vastasin vain, että ei kannata stressata liikaa ja nautitaan vain pelaamisesta. Matsien välissä ehtii myös pystökaffelle Rauman keskustaan.

Henrik Koivisto, Sportin hyökkääjä

– Tosi positiivinen tapahtuma, vaikka aika nopeasti nämä pelit tulevatkin. On kuitenkin hyvä, että saa pelejä alle ja on hienoa pelata täysille katsomoille. Lyhyitä pelejähän nämä ovat, mutta jos finaaliin asti päästään niin sitten tulee yhteensä neljä peliä. Se vastaa jo kahta kokonaista peliä, kyllä nämä koville ottavat. Täällä pitää olla hauskaa, mutta kentällä kuitenkin painetaan sitten ihan tosissaan.

– Toista kertaa olen Pitsiturnauksessa nyt mukana. Ensimmäisessä pelissä hiukan mestaruuskrapula painoi, kun viime vuonna Lukon pääsin juhlimaan voittoa.

Masi Marjamäki, Ässien hyökkääjä:

– Pelaajan näkökulmasta tapahtuma on hoidettu erittäin hienosti. Meille on hoidettu kaikki viimeisen päälle. Alkukauden pelit on toki raskaita pelaajille. Hallissa on paljon porukkaa ja jää on mitä on. Hieno tuolla on kuitenkin pelata, kun on niin hyvä tunnelma katsomossa. Tämähän on sellainen perinteinen kaudenavaus! Täällä haetaan hiukan asetelmia kaudelle ja siihen kuuluu myös pienet nokkapokat. Pelien välit täällä on hiukan haasteellisia, mutta se kuuluu täällä pelinhenkeen. Syödään ja juodaan, sitten vähän huilataan ja sitten taas kentälle.

– Rankka kuormitus täällä on hyvä myös pelaamisen ja kunnon puolesta. Tekee hyvää kropalle ja ensi viikkoon on hyvä lähteä parin huilatun päivän jälkeen.

Tomek Valtonen, Sportin päävalmentaja:

– Loistava tapahtuma! Pelit on toki lyhyitä, mutta se on kaikille sama. Yleensä täällä on aina hyvä sää, ihmisillä rento ja mukava fiilis. Ei ole oikeastaan mitään pahaa sanottavaa. Kentälle ei erikoisempia ohjeita ole tässä vaiheessa. Toki pyritään pelit pelaamaan oman pelisuunnitelman mukaan. Täällä kuitenkin katsotaan pelaajia enemmän yksilötasolla.

– Vuonna 1997 olin itse myös pelaajana täällä mukana Ilveksen kanssa. Siitä en enää muista juuri mitään. Tänne on aina ollut mukava tulla.

Anssi Salonen, Liigatuomari:

- Tosi hienoa olla täällä! Kovana kiekon seuraajana olen ollut täällä useasti katsojanakin. Neljättä kertaa olen nyt täällä tuomarina, mutta katsojana on tullut käytyä kymmeniä kertoja. Me vedetään turnaus kuudella päätuomarilla ja kuudella linjatuomarilla. Jokaiselle tulee sellaiset 3-4 peliä. Vaikka kesällä ollaankin juostu, niin kyllä tämä pelit kropassa heti tuntuvat. Ei ole oma luistelu kuitenkaan ihan särmää vielä.

– Kyllä näitä Pitsin pelejä on jo odottanutkin, ei mulla ainakaan tarvitse ton pidempi kesäloma ollakaan. Täällä pelataan tosi mukavaa lätkää. On sopivasti fyysisyyttä mukana, tykkään tosi paljon. Pysyy itsekin hyvin skarppina, kun kaukalossa tapahtuu koko ajan!

Joni Vesalainen, Lukon myyntipäällikkö:

– Tosi ainutlaatuinen tapahtuma. Jos esimerkiksi ulkomailla on alueellisia vapaapäiviä, niin täällä Pitsiturnauspäivä on vapaapäivä. Jos esimerkiksi mennään autolle tilaamaan huoltoaikaa, niin se on joko Pitsin jälkeen tai sitä ennen. Tämä on tällainen jääkiekkorieha, jossa kesän jälkeen tavataan ihmisiä. Mielenkiintoiset joukkueet, lyhyet pelit ja se, että on paljon pelejä kiinnostaa! Tiivis ohjelma pitää ihmiset hallissa. Tapahtuma kuvastaa myös hyvin raumalaista kiekkoperinnettä ja Raumaa kiekkokaupunkina.

– Joukkueet on vuosittain helppo saada paikalle, koska pelaajat tykkää pelata täysille halleille ja nämä ovat hyviä harjoituspelejä! Ennakkoon tänne myytiin 3500 lippua ja turnauksen aikana menee sitten loput. Lukon menestys vaikuttaa eniten iltalipunmyyntiin, mutta myös Ässät ja TPS vaikuttaa täällä paljon. Tapahtuma on seuralla erittäin iso tulonlähde.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen