TPS sopimuksiin omien junioreiden kanssa

19.5.2015
TPS sopimuksiin omien junioreiden kanssa

TPS on solminut sopimukset viime kaudella Nuorten SM-liigassa Suomen mestaruuden voittaneiden Martin Bergerin ja Elias Karvosen kanssa.

18-vuotiaan Martin Berger vakiinnutti menneellä kaudella paikkansa TPS:n A-nuorissa ja teki muun muassa Bluesia vastaan semifinaaleissa ratkaisevan maalin, jolla TPS lopulta tarrasi finaalipaikkaan. Liigan puolella Bergerille kertyi viisi ottelua ilman tehopisteitä. Nuorten SM-liigassa 38 ottelussa Berger iski pisteet 4+6 ja kymmenessä playoffs-ottelussa pisteet 1+3.

– Aivan mahtava liike seuralta, että pitävät mut vielä ainakin kolme vuotta TPS:ssä. Ja kyllä sitä sopimusta odotettiinkin noin hyvän loppukauden jälkeen, Berger maisteli.

Päättynyt kausi toi Elias Karvoselle Liigassakin 18 ottelun verran kokemusta. Noissa otteluissa Karvonen teki pisteet 2+3. 20-vuotias TPS:n A-nuorten mestarijoukkueen kärkipelaaja merkkautti 37 Nuorten SM-lliigan ottelussa viime kaudella pisteet 14+21. Lisäksi yhdeksän playoffs-ottelua tuottivat pisteet 1+2.

– Joka vuosi olen kehittynyt. Ei ihan osannut nuori Elias kuvitella siellä KaKiPossa pelatessa, että viiden vuoden päästä olisin ammattilainen. Ei se kyllä riitä omiin tavoitteisiin, että pärjää vaan Liigassa. Tarkoitus on olla ihan hyväkin pelaaja tulevaisuudessa, Karvonen tuumi.

Bergerin sopimus ulottuu kevääseen 2018 ja Karvosen 2017.

Huippulahjakkaalle Anttalaiselle juniorisopimus

Vasta 16-vuotias Aleksi Anttalainen on tehnyt TPS:n kanssa kevääseen 2018 ulottuvan juniorisopimuksen. Pienikokoinen vuonna 1999 syntynyt puolustaja pelasi päättyneen kauden TPS:n B-junioreissa 31 ottelua, joissa kertyi 18 pistettä.

Anttalaisen kauden kohokohta oli vuodenvaihteessa Kanadassa pelattu Quebec Cup. Kovatasoinen, käytännössä maajoukkueista koostunut turnaus päättyi Anttalaisen osalta pistepörssin voittoon. Viidessä ottelussa syntyi pisteet 3+5.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen