KooKoo julkaisi sopimuksia: huippulupaus ja paluumuuttaja Liigaan

6.5.2015
KooKoo julkaisi sopimuksia: huippulupaus ja paluumuuttaja Liigaan

Kuva: Matti Lindholm / KooKoo

KooKoon joukkueen rakennus kohti syksyllä alkavaa liigakautta on kovassa vauhdissa. Liigatulokas julkaisu keskiviikkona yhteensä 25 pelaajasopimusta.

KooKoolla on kasassa 20 sopimusta ja viisi juniorisopimusta syyskuussa alkavaa liigakautta varten. KooKoo nousee 25 vuoden tauon jälkeen takaisin kotimaisen jääkiekkoilun pääsarjaan.

Joukkue vahvistuu maalivahti Juha Järvenpäällä. Puolustukseen saapuvat Ruotsista Liigaan palaava Mikael Kurki, Ari Vallin, Ossi-Petteri Grönholm, Julius Nyqvist sekä huippulupaus Mikko Lehtonen. Lisäksi kahtena viimeisenä keväänä Tapparassa hopeaa saavuttanut Jarkko Malinen ja Toni Hyvärinen siirtyvät Kouvolaan.

Järvenpää saapuu KooKoohon Ilveksestä, Kurki Allsvenskanin Karlskronasta, Vallin Kärpistä, Grönholm HPK:sta, Nyqvist HIFK:sta, Lehtonen TUTO:sta, Malinen Tapparasta ja Hyvärinen KalPasta.

KooKoossa jatkavat edelliskaudelta tutut maalivahti Frédéric Cloutier, puolustajat Tuukka Laakso, Marlo Koponen ja Markus Västilä sekä hyökkääjät Olli Julkunen, Jan-Mikael Juutilainen, Aki Kangasmäki, Mika Koivisto, Tomi Peltonen, Juuso Rajala, Teemu Rinkinen, ja Mikko Virtanen.

KooKoolla on nyt sopimus kahden maalivahdin, kahdeksan puolustajan ja kymmenen hyökkääjän kanssa. Joukkue hakee miehistöönsä vielä lisävahvistuksia ennen syyskuussa starttaavaa liigakautta.

– Joukkuetta on rakennettu harkiten ja maltilla. Etenkin hyökkäykseen olemme hakeneet ulkoa lähinnä vain kärkiketjujen pelaajia ja se työ jatkuu edelleen. Joukkuetta tullaan vielä vahvistamaan usealla pelaajalla kevään ja kesän aikana, kommentoi KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen.

Järvenpään, Grönholmin, Nyqvistin, Lehtosen ja Malisen sopimukset ovat kaksivuotisia. Koiviston ja Hyvärisen 1+1-vuotisia sekä muiden yksivuotisia.

Näiden 20 nimen lisäksi KooKoo on solminut sopimuksen viiden alle 19-vuotiaan juniorin kanssa. Sopimuksen nuorista saivat hyökkääjät Tuomas Kinnunen, Niki Koskinen, Oskari Levänen, sekä Sami Tamminen ja puolustaja Arttu Pelli.

Kinnusen, Koskisen ja Tammisen sopimukset jatkuvat, Levänen ja Pelli ovat uusia sopimuspelaajia. Pelli pelasi edelliskauden SaiPan A-nuorissa, Koskinen lainalla Pelicansin A-nuorissa ja Levänen KooKoon B-nuorissa.

KooKoon sopimuspelaajat 2015-16
Tilanne 6.5.2015

Maalivahdit
Frédéric Cloutier (2016)
Juha Järvenpää (2017)

Puolustajat
Ossi-Petteri Grönholm (2017)
Marlo Koponen (2016)
Mikael Kurki (2016)
Tuukka Laakso (2016)
Mikko Lehtonen (2017)
Julius Nyqvist (2017)
Ari Vallin (2016)
Markus Västilä (2016)

Hyökkääjät
Toni Hyvärinen (2016+1)
Olli Julkunen (2016)
Jan-Mikael Juutilainen (2016)
Aki Kangasmäki (2016)
Mika Koivisto (2016+1)
Jarkko Malinen (2017)
Tomi Peltonen (2016)
Juuso Rajala (2016)
Teemu Rinkinen (2016)
Mikko Virtanen (2017)


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen