KalPa solmi kolme jatkosopimusta

9.4.2015
KalPa solmi kolme jatkosopimusta

Vahvan tulokaskauden pelannut Samu Perhonen jatkaa Kuopiossa. (Kuva: Tomi Natri)

Neljännesfinaaleissa Lukolle hävinnyt KalPa on solminut jatkosopimukset maalivahti Samu Perhosen, puolustaja Juuso Riikolan ja hyökkääjä Joona Harjaman kanssa.

KalPa lunasti 22-vuotiaan maalivahti Samu Perhosen option ensi kaudelle. Maalivahti pelasi vahvan tulokaskauden Liigassa. Runkosarjassa pelattuja otteluita kertyi 17, tuloksena kahdeksan voittoa tilastoilla 91,10 % ja 2,06. Perhosen panos oli suuri tammikuussa kun nuori maalivahti nousi kantamaan joukkuettaan rajun loukkaantumissuman keskellä.

– Samu lunasti paikan ja arvostuksen joukkueen sisällä ja tulee haastamaan Eeroa pelaavan maalivahdin paikasta. Kyseessä on vielä nuori maalivahti, josta pystytään kehittämään jo nähtyä vielä parempi, kertoo urheilujohtaja Kimmo Kapanen.

21-vuotias hyökkääjä Joona Harjama on tehnyt KalPan kanssa vuoden jatkosopimuksen. Harjama pelasi KalPan edustusjoukkueessa kolmannen kautensa ja nosti sekä ottelumäärän (37) että pistemäärän (0+5) edelliskausia korkeammalle tasolle. Pudotuspeleissä Harjama oli kokoonpanossa kahdessa ottelussa.

- Joona on nuori pelaaja, jolla on potentiaalia ottaa isompi rooli. Ensi kaudella hänellä on aika ja mahdollisuus tehdä se. Joona tuo valmennukselle vaihtoehtoja pystyen pelaamaan sekä keskellä että laidassa, näkee Kapanen.

21-vuotiaan puolustaja Juuso Riikolan ensi kauden kattanutta sopimusta KalPa pidensi vielä vuodella. Päättyneellä kaudella Riikola viimeisteli runkosarjan 40 ottelussa pisteet 6+8 ja laukoi pudotuspelien neljässä ottelussa yhden osuman. Kulunut kausi oli Riikolalla kolmas KalPan liigajoukkueessa.

– Juuso otti kauden aikana suorituksillaan suuremman roolin ja se näkyi myös pistemäärän kasvamisena. Kauden loppua kohti hän otti paikkansa myös ylivoimalla ja nousi profiilipelaajaksi. Juuso tulee olemaan iso pala tulevia joukkueitamme ja olemme tyytyväisiä, että hän oli valmis sitoutumaan KalPaan vielä pidemmälle tulevaisuuteen jo näin aikaisessa vaiheessa, Kapanen toteaa.

KalPan sopimuspelaajat 2015–16
Tilanne 9.4.2015

Maalivahdit
Eero Kilpeläinen (2017+1)
Samu Perhonen (2016)

Puolustajat
Juuso Riikola (2017)
Joonas Lyytinen (2017)
Jussi Timonen (2017)
Antti Halonen (2017)
Niko Mikkola (2017)
Miika Koivisto (2016)
Mikko Jokela (2016)

Hyökkääjät
Janne Keränen (2017)
Jonne Tammela (2017)
Miikka Pitkänen (2017)
Topi Piipponen (2017)
Jukka Voutilainen (2016)
Jaakko Rissanen (2016)
Mikael Ruohomaa (2016)
Sami Mutanen (2016)
Toni Hyvärinen (2016)
Saku Kinnunen (2016)
Joona Harjama (2016)
Kasperi Kapanen (2016)*

*= Pittsburgh Penguinsin sopimuspelaaja, kauden aikana Euroopassa pelatessaan seura on KalPa.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen