Sport hankki kokemusta ja fyysisyyttä hyökkäykseensä

1.4.2015

Sport hankki kokemusta ja fyysisyyttä hyökkäykseensä

Sport on vahvistanut hyökkäysosastoaan tekemällä sopimukset HPK:sta siirtyvän Tuomas Vänttisen ja TPS:ää viime kaudella edustaneen Otto Karvisen kanssa. Molempien sopimukset ovat kahden vuoden mittaiset.

31-vuotias SaPKo-kasvatti Tuomas Vänttinen on pelannut yhteensä 556 liigaottelua pisteillä 82+121=203. Playoffs-otteluita hyökkääjälle on Liigassa kertynyt 52, joissa kertynyt pisteet 6+20. Liigajoukkueista Vänttinen on edustanut HPK:n lisäksi Tapparaa, JYPiä ja SaiPaa. Kolme viimeisintä kautta hyökkääjä viihtyi HPK:ssa. Menneellä kaudella Vänttinen merkkautti HPK:ssa pisteet 8+17.

Vänttinen tunnetaan hyvänä alivoimapelaajana. Alivoimaspesialisti pystyy myös kiekolliseen peliin, joten Sportista on varmasti haussa hyökkäävämpi rooli.

– Vänttisen myötä saamme paljon kokemusta ja johtajuutta joukkueeseen. Hän on myös yksi sarjan parhaista alivoimapelaajista, aloittajista ja kahden suunnan hyökkääjistä. Lisäksi Vänttinen pystyy tekemään tulosta myös hyökkäyspäässä ja on erittäin käyttökelpoinen pelaaja myös ylivoimalla. Erittäin iso palanen ensi kauden joukkuetta, kertoo Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä.

25-vuotias Otto Karvinen saapuu Vaasaan Turusta. Karvinen tunnetaan fyysisenä hyökkääjänä. Karvinen teki menneellä kaudella tuloskaspelaajien uuden jäähyennätyksen, joka kirjataan nyt lukemiin 171 minuuttia. Tuolla lukemalla Karvinen voitti koko Liigan jäähypörssin. Fyysisen pelaamisen lisäksi Karvinen pystyy myös kiekollisiin ratkaisuihin. Ennakkoluulottomasti tilanteisiin menevä hyökkääjä merkkautti kauden 52 ottelussa pisteet 2+6.

Ennen TPS:ään tuloaan Karvinen pelasi kolme kautta Mestistä Jokipoikien riveissä. Jokipoikiin Karvinen siirtyi kaudelle 2011–12 HIFK:n junioreista.

– Karvinen on hyvä lisä haalariosastollemme. Hän on kova tekemään töitä ja pystyy myös fyysiseen peliin, sanoo Jämsä.

Nuorille sopimuksia – valmennustiimiin kaksi uutta valmentajaa

Lisäksi Sport on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen 19-vuotiaan Tommi Tikan kanssa. Tikka pelasi viime kaudella Nuorten SM-liigaa Sportin riveissä 38 ottelua pisteillä 11+20. Keväällä Tikka kävi lainalla myös Mestiksen Peliitoissa, joissa kahdeksan ottelua meni piste per peli tahdilla.

Sport on kiinnittänyt kokoonpanoonsa myös kaksi erittäin lupaavaa nuorta maalivahtia. 16-vuotias Leevi Laakso siirtyy Sportiin KalPan junioreista. Lisäksi 16-vuotias latvialaismaalivahti Niklavs Rauza liittyy kotkapaitoihin KooKoon organisaatiosta. Molemmat maalivahdit ulevat ensi kaudella pelaamaan pääasiassa Nuorten SM-liigaa.

Sportin valmennustiimi saa kaksi uutta valmentajaa. Petri Karjalaisen sopimus saa 1+1 -vuotisen jatkon. Mukaan valmennustiimiin liittyy Sami Tervonen kaksivuotisella sopimuksella. Maalivahtivalmennuksesta tulee vastaamaan Aki Näykki. Näykki toimii myös joukkueenjohtajana. Fysiikkavalmentaja Harri Yrttiaho jatkaa Sportissa.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen