Kolmen nollapelin torstai-ilta

12.2.2015
Kolmen nollapelin torstai-ilta

TPS-maalivahti Alexander Georgiev pelasi Liiga-uransa ensimmäisen nollapelin. (Kuva: Tomi Natri)

Torstain vähämaalisen Liiga-kierroksen voittajat olivat TPS, KalPa ja SaiPa. Kierros sisälsi peräti kolme nollapeliä, kun Alexander Georgiev, Juuse Saros ja Andy Chiodo pitivät maalinsa puhtaana.

HPK – TPS 0–1 vl. (0–0,0–0,0–0,0–0,0–1) | Tilastot

TPS katkaisi Hämeenlinnassa peräti 13 ottelun mittaiseksi venyneen tappiputkensa. Täyttä pistettä turkulaisille Hämeenlinnasta ei tullut, mutta kaksikin pistettä riitti nostamaan TPS:n pois jumbopaikalta. Varsinaisella peliajalla ja jatkoajalla ei Ritari Areenalla torstaina maaleja nähty, vaikka TPS pääsi kokeilemaan neljä kertaa ylivoimaa avauserässä ja HPK pääsi toisessa erässä pelamaan viiden minuutin ylivoiman Otto Karvisen lennettyä suihkun puolelle.

Voittomaalikilpailussa HPK:lta onnistui Craig Schira ja TPS:ltä Alexander Ruuttu sekä ottelun ratkaissut Elias Karvonen. Turkulaisten maalilla Alexander Georgiev torjui Liiga-uransa ensimmäisen nollapelin. Nollapeli vaati peräti 37 torjuntaa. Tappion kokenut HPK on kaksi pistettä jäljellä viimeistä playoffs-paikkaa pitävästä Ilveksestä.

KalPa – Sport 2–0 (1–0,1–0,0–0) | Tilastot

KalPa nappasi torstaina kolmannen perättäisen täyden kolmen pisteen voiton. Voitto oli kuopiolaisille samalla viikon toinen kotivoitto. KalPa iski kahden ensimmäisen erän loppupuoliskoilla. Ensin Janne Keränen vei kotijoukkueen avauserässä alivoimalla johtoon. Osuma oli Keräselle kauden 15. Toisessa erässä Mikael Ruohomaa lisäsi johdon kahteen maaliin kauden viidennellä osumallaan. Molempiin maaleihin syöttömerkinnän kirjasi Jaakko Rissanen.

Kuopiolaisten maalilla kanadalaismaalivahti Andy Chiodo pelasi kauden kolmannen Liiga-ottelunsa. Chiodo torjui torstaina kauden ensimmäisen nollapelinsä. Torjuntoja maalivahdille kertyi ainoastaan neljätoista. Vaasalaisilla on päällä synkkä jakso sillä illan tappio oli Sportille jo kuudes perättäinen. KalPa nousi Liigassa toiseksi ja Sport tippui viimeiseksi.

Pelicans – SaiPa 2–3 ja. (1–0,1–2,0–0,0–1) | Tilastot

SaiPa haki torstaina Lahdesta harvinaisen voiton. Lappeenrantalaiset olivat nimittäin viimeksi hakeneet Lahdesta voiton 22. lokakuuta 2010. Ennen torstaita viimeisestä voitosta Lahdessa oli siis kulunut aikaa lähes neljä ja puoli vuotta. Helpolla voitto ei tullut tälläkään kertaa. Lahtelaisten Joel Mustonen oli vahvalla pelipäällä iskien Pelicansin molemmat osumat. Avauserässä Mustonen vei Pelicansin 1–0 johtoon ja aivan toisen erän lopussa sama mies tasoitti ottelun tilanteeksi 2–2. Molempiin lahtelaisten maaleihin kirjautti syöttöpisteen Niko Tuhkanen.

SaiPan varsinaisen peliajan maalit merkittin kahden miehen ylivoimalla osuneelle Brian Salcidolle (1+1) ja toisen erän lopussa johtomaalin tehneelle Tomi Leivolle. Jatkoajalla ottelun sankariksi nousi Matti Järvinen (1+1), joka iski ratkaisumaalin ajassa 60.52. Pelicansille piste oli laiha lohtu. Joukkue on edelleen 11 pistettä jäljessä viimeisestä playoffs-paikasta. SaiPa paranteli kahden pisteen myötä asemiaan playoffs-taistossa.

> > Katso torstain Liiga-kierroksen kaikki maalit tästä


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen