Bluesille kolme uutta jatkosopimusta

6.2.2015
Bluesille kolme uutta jatkosopimusta

Kuva: Espoo Blues / Duotone

Blues on käyttänyt optiot nuorten pelaajiensa jatkosopimuksiin. Maalivahti Eetu Laurikainen, puolustaja Otso Rantakari ja hyökkääjä Peter Tiivola nähdään Bluesin paidassa myös kaudella 2015–16.

22-vuotias Eetu Laurikainen pelaa ensimmäistä kauttaan Liigassa. Vahvaa kautta pelaava JYP-kasvatti on torjunut Bluesin paidassa tällä kaudella 28 ottelussa torjuntaprosenttilla 93,82. Päästettyjen maalien keskiarvo on ainoastaan 1,92 maalia ottelua kohden. Nollapelejä on kertynyt kolme. Kahdella aikasemmalla kaudella Laurikainen pelasi WHL-liigaa Swift Current Broncosin riveissä.

– Hyvät fiilikset jatkosopimuksesta, ja hienoa että olemme saaneet joukkueeseen jatkuvuutta muillakin sopimuksilla. Meillä on hyvät asetelmat tällä hetkellä, summaa Laurikainen.

21-vuotias Otso Rantakari johtaa tällä hetkellä tulokkaiden pistepörssiä pisteillä 8+13=21. Kyseessä on Jokerien kasvatin debyyttikausi Liigassa. Rantakari on pelannut aiemmin urallaan Nuorten SM-liigaa HIFK:n ja Jokerien riveissä. Mestiksessä hän on edustanut Kiekko-Vantaata.

– Olen viihtynyt Espoossa, pelini on kulkenut hyvin ja halusin jatkaa täällä. Meillä on hyvä joukkue sekä johtoryhmä kasassa ja kaikki on toiminut hienosti. Meillä on joukkueessa hyvä fiilis ja se on parantunut koko ajan. Ollaan kauden mittaan hitsaannuttu enemmän ja enemmän yhteen, ja viime aikoina tulleet voitot ovat auttaneet tässä myös, hehkuttaa Rantakari.

21-vuotias Peter Tiivola pelaa toista kauttaa Bluesin Liiga-joukkueessa. Kuluvalla kaudella hyökkääjä on pelannut 38 ottelua pisteillä 0+4. Lisäksi Tiivola on pelannut tällä kaudella viime kauden tapaan myös Mestistä Kiekko-Vantaan riveissä. Kauden seitsemän ottelua ovat tuottaneet pistee 3+3=6. Yhteensä Tiivola on pelannut urallaan 61 Liiga-ottelua pisteillä 2+6=8.

– On hienoa jatkaa Espoossa. Olen ollut pitkään täällä mukana ja tämä on aina ykkösvaihtoehtoni pelata. Alkukaudesta pelit olivat vähän vaikeampia, mutta oma pelipaikka on löytynyt nyt keskeltä ja kentällämme on mennyt ihan hyvin. Toivottavasti hommat jatkuvat samalla tavalla tulevaisuudessakin, kertoo Tiivola.

Bluesin General Manager Peter Ahola on tyytyväinen nuorten pelaajiensa jatkosopimuksiin.

– Näiden nuorten pelaajien näytöt puhuvat puolestaan. Laurikaisen, Rantakarin ja Tiivolan kokonaisvaltainen kehitys ovat olleet joukkueemme suurimpia ilonaiheita tällä kaudella. Aho ja muu valmennustiimi ovat tehneet erinomaista työtä tässä prosessissa, kommentoi Ahola.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen