Saros nollasi Lukon – Ässät ainoa vierasvoittaja

29.1.2015
Saros nollasi Lukon – Ässät ainoa vierasvoittaja

Kuva: Tomi Natri

Torstaina Liigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajat olivat vahvassa vireessä etenevät Blues, HPK ja Ässät. Illan ykkösnimi oli HPK:n Juuse Saros, joka torjui kauden neljännen nollapelinsä.

Blues – Ilves 5–2 (3–0,1–1,1–1) | Tilastot

Blues kaatoi päävastustajiinsa kuuluvan Ilveksen vahvan avauserän ansiosta. Avauserän maalintekijät olivat Jussi Makkonen, Petr Zamorsky ja Otso Rantakari. Kaksi seuraavaa erää joukkueet menivätkin tasatahtiin. Ilvekseltä onnistuivat Tapio Laakso (1+1) ja ensimmäisen maalinsa Ilves-paidassa tällä kaudella tehnyt Matias Sointu. Vahvassa vireessä oleva Sami Sandell alusti tamperelaisten molemmat maalit. Bluesin kaksi viimeistä maalia olivat Bracken Kearnsin ja tyhjiin osuneen Stefano Giliatin käsialaa. Espoolaisten tehokkain oli kolme maalia alustanut Miro Aaltonen. Voiton myötä Blues on neljän ottelun voittoputkessa. Viimeisestä seitsemästä ottelustaan Blues on voittanut kuusi. Tappion myötä Ilves tippui playoffs-viivan alapuolelle.

HPK – Lukko 5–0 (1–0,3–0,1–0) | Tilastot

HPK oli tyly isäntä Lukolle. HPK on voittanut viimeisestä kahdeksasta ottelustaan seitsemän. Voiton myötä hämeenlinnalaiset nousivat playoffs-viivan paremmalle puolelle 65 pisteellään. HPK:n maalintekijät olivat Otto Paajanen, Zach Hamill, kahdesti osunut Jesse Saarinen ja kauden avausmaalinsa tehnyt puolustaja Antti Bruun. Bruunin osuman alusti Tuomas Vänttinen, jolle piste oli Liiga-uran 200. Kotijoukkueen suurin sankari oli Juuse Saros, joka joutui torjumaan ottelussa peräti 40 kertaa. Nollapeli oli 19-vuotiaalle maalivahdille kauden neljäs. Lukolle tappio oli toinen perättäinen. Viimeisestä neljästä ottelustaan Lukko on onnistunut voittamaan yhden.

SaiPa – Ässät 1–4 (1–2,0–1,0–1) | Tilastot

Ässät jatkoi vahvaa vieraspelaamistaan Lappeenrannassa. Ottelu alkoi räväkästi, kun SaiPan pörssikärki Dave Spina passitettiin suihkuun keihästämisestä ajassa 07.25. Ässät rankaisi kahdella ylivoimamaalilla, jotka molemmat merkittiin Mike Heddenin nimiin. Heddenillä on tältä kaudelta kasassa jo kymmenen maalia. SaiPa pääsi vielä peliin mukaan, kun Rony Ahonen kavensi ainoastaan 51 sekuntia ennen ensimmäisen erän päätöstä. Loppu oli kuitenkin porilaisten. Toisessa erässä Tuomas Huhtanen iski kauden seitsemännellään eron kahteen maaliin ja ottelun lopussa Jarno Kärki kaunisteli lukemia kauden yhdeksännellä osumallaan. Kärpistä lainalla oleva Sebastian Aho pääsi jälleen pisteille. Aho on merkkauttanut kahdessa pelaamassaan ottelussa Ässät-paidassa pisteet 0+2. Ässille voitto oli toinen perättäinen.

> > Katso tästä kierroksen kaikki 17 maalia


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen