Teddy Da Costa ja Toni Niemi lainalle Pelicansiin

24.1.2015
Teddy Da Costa ja Toni Niemi lainalle Pelicansiin

Toiseksi viimeisenä Liigassa oleva Pelicans on lainannut loukkaantumissumansa helpottamiseksi ottelukohtaisilla sopimuksilla Mestiksen LeKistä hyökkääjä Teddy Da Costan ja puolustaja Toni Niemen. Uudet pelaajat ovat mukana jo lauantain SaiPa-ottelussa.

28-vuotias ranskalaishyökkääjä Teddy Da Costa saapuu paikkaamaan perjantaina loukkaantunutta Tommi Paakkolanvaara. Da Costa on Tapparan sopimuspelaaja, mutta on edustanut kuluvalla kaudella myös Mestiksen LeKiä. Hyökkääjä on pelannut kuluvalla kaudella 22 Liiga-ottelua Tapparassa pisteillä 1+3=4. LeKissä pistetahti on ollut parempi, 11 ottelua ovat tuottaneent pisteet 4+8=12. Viime kaudella Ranskan maajoukkuehyökkääjä iski Mestiksen Hokissa peräti 43 pistettä.

– Toivotaan, että hänestä saadaan apuja hyökkäyssuuntaan. Hänellä on taituruutta ja hän pystyy viimeistelemään. Äsken hänen kanssaan vasta ensimmäistä kertaa juttelin. Aika lyhyt on yhteistyö, mutta kaikki tehdään sen eteen, että mies on parhaimmillaan, kertoo Tomi Lämsä Etelä-Suomen Sanomille.

Puolustukseen Pelicans on hankkinut 29-vuotiaan LeKi-kapteeni Toni Niemen. Kokenut Niemi on pelannut Liiga-urallaan 234 ottelua pääasiassa Ilveksen paidassa. Lisäksi hän käynyt lyhyilla lainapesteillä Pelicansissa ja Tapparassa. Mestiksen puolella Niemi on pelannut kolme kautta tulevan Liiga-joukkue KooKoon riveissä. Kuluvalla kaudella Niemi on pelannut LeKissä 42 ottelua pisteillä 2+9=11.

– Niemi on tämmöinen peruspuolustaja, vähän anttijaatismainen. Häneltä odotetaan vahvaa luutimista lähellä omaa maalia ja ennen kaikkea apuja tuohon peluutukseen. Tarvitaan vähän happea sinne, kuvailee Lämsä Etelä-Suomen Sanomille.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen