Perhoselle nollapeli – Lappalaiselle ja Tammelalle uran avausmaalit

13.1.2015
Perhoselle nollapeli – Lappalaiselle ja Tammelalle uran avausmaalit

Kuva: Tomi Natri

Uusi Liiga-viikko käynnistyi tiistain viiden ottelun kierroksella. Illan voittajat olivat Blues, HIFK, HPK, SaiPa ja KalPa. Kierroksella nähtiin myös kaksi Liiga-uran avausmaalia. Näistä vastasivat SaiPan Lasse Lappalainen ja KalPan Jonne Tammela.

Blues – Pelicans 2–1 (0–0,2–0,0–1) | Tilastot

Espoolaiset palasivat tiistaina voittojen tielle kahden tappion jälkeen. Blues seilaa tällä hetkellä kuuden ottelun pisteputkessa. Pelicans palasi tappion tiistaina perjantaisen Ilves-voiton jälkeen. Blues on voittanut kaikki kolme joukkueiden kauden keskinäistä kohtaamista pistein 9–0. Blues pelasi ottelussa vahvan toisen erän, jonka se voitti 2–0 Stefano Giliatin ja Siim Liivikin osumilla. Giliati on tällä hetkellä viiden ottelun pisteputkessa. Pelicans nousi kolmannen erän loppuhetkillä vielä maalin päähän pelataessaan ilman maalivahtia. Maalintekijänä oli Antti Jaatinen, joka on iskenyt lahtelaisten riveissä viidessä ottelussa pisteet 4+1=5.

Blues nousi 55 pisteeseen, joka oikeuttaa kymmenenteen sijaan. Pelicans on kahdentenatoista 46 pisteen saldollaan.

HIFK – Sport 5–2 (1–1,1–0,3–1) | Tilastot

Helsinkiläiset palasivat voittokantaan lauantaisen Tappara-tappion jälkeen. HIFK on voittanut viimeisestä viidestä ottelustaan neljä. Vaasalaiset ovat edenneet viimeiset ottelut voitto-tappio -tahdilla. Tiistaina oli tappion vuoro. HIFK on voittanut kauden kaikki keskinäiset ottelut Sportia vastaan pistein 12–0. Tiistaina ottelu sai salama-alun Sport siirtyi 0–1 johtoon jo 55 sekunnin jälkeen Teemu Tallbergin osumalla. HIFK kuitenkin meni ohi Corey Elkinsin ja Yohann Auvitun osumilla. Sport iski myös toisen salamamaalin, kun Mike Brennan (1+1) tasoitti ottelun, kun kolmatta erää oli pelattu vain 54 sekuntia. Loppu oli kuitenkin HIFK:n. Aikavälillä 49.04–56.14 maaliverkkoa heiluttivat Teemu Ramstedt, Tomas Zaborsky ja Arttu Luttinen.

HIFK on sarjakakkonen 73 pisteellään. Eroa ykkösenä olevaan Kärppiin on kaksi pistettä. Kärpät on tosin pelannut yhden ottelun vähemmän. Sport jatkaa jumbona 38 pisteellään. Toiseksi viimeisenä olevaan TPS:ään on eroa kuusi pistettä.

HPK – JYP 2–1 ja. (0–1,0–0,1–0,1–0) | Tilastot

Lauantaina seitsemän ottelun tappioputken katkaissut HPK nappasi tiistaina toisen perättäisen voittonsa. JYPille tappio oli toinen perättäinen. Jyväskyläläiset ovat silti neljän ottelun pisteputkessa. Joukkueiden kauden keskinäisten otteluiden voitot ovat 2–2. Pisteet JYPille 7–5. Kierroksen nopein maali nähtiin tiistaina Hämeenlinnassa, kun JYPin Jani Tuppurainen onnistui jo 31 sekunnin jälkeen. Seuraavaa maalia saatiinkin odotella aina kolmannen erän kahdeksannelle minuutille asti. HPK:n tasoitusosuman laukoi Aleksi Laakso. Jatkoajalla ottelu ratkaisi slovakialaishyökkääjä Marek Viedensky ajassa 63.47.

HPK nousi 53 pisteeseen, mutta sarjasijoitus pysyi edelleen yhdentenätoista. Viimeiseen playoffs-paikkaan on matkaa kaksi pistettä. JYP nousi 66 pisteeseen. Hurrikaanipaitojen sijoitus on neljäs.

Lukko – SaiPa 2–3 (1–2,0–1,1–0) | Tilastot

Lukon kahden ottelun voittoputki ja kolmen ottelun pisteputki päättyivät tiistain tappioon. SaiPa sen sijaan palasi kahden tappion jälkeen voittokantaan. Lappeenrantalaiset ovat saaneet pisteitä kahdesta viime ottelustaan. Voitot joukkueiden kauden kolmesta keskinäisestä kohtaamisesta ovat SaiPalle 2–1 ja pisteet 6–3. Ottelua oli pelattu vasta 07.02 ja vierasjoukkue johti 0–2 Lasse Lappalaisen ja Ville Kohon maaleilla. Maali oli Lappalaiselle Liiga-uran ensimmäinen osuma! Lukko nousi avauserässä vielä maalin päähän Ville Niemisen kauden neljännellä osumalla. SaiPa iski ottelun voittomaalin, kun toista erää oli jäljellä ainoastaan 28 sekuntia. Osumasta vastasi Matti Järvinen. Uhrautuvan alustuksen maaliin teki Valtteri Virkkunen, jolle piste oli kauden ensimmäinen ja ensimmäinen SaiPassa. Lukko nousi kolmannessa erässä Janne Niskalan osumalla vielä maalin päähän.

SaiPa nousi 57 pisteeseen. Tällä pistemäärällä lappeenrantalaiset nousivat Ilveksen ohi kahdeksanneksi. Lukko jatkaa 64 pisteellään viidentenä.

TPS – KalPa 0–5 (0–3,0–0,0–2) | Tilastot

KalPa palasi Turussa voittojen tielle tappiollisen Vaasan reissun jälkeen. Viimeisestä neljästä ottelustaan KalPa on voittanut kolme. TPS:n tilanne on tukala. Tiistain tappio oli neljäs perättäinen. Viimeisestä viidestätoista ottelusta turkulaiset ovat voittaneet ainoastaan kaksi. Joukkueiden kauden keskinäiset kohtaamiset ovat kuitenkin TPS:lle voitoin 2–1. Turussa KalPan tähtinä tuikki Liiga-uransa kaksi ensimmäistä maalia tehnyt 17-vuotias Jonne Tammela, pisteet 1+2=3 kerännyt Michal Birner ja kauden kolmannen nollapelinsä pelannut 21-vuotias maalivahti Samu Perhonen. KalPan kaksi ensimmäistä osumaa iskivät tarkoilla laukauksilla Jukka Voutilainen ja Janne Kolehmainen.

KalPa nousi voiton myötä Liigassa kolmanneksi 67 pisteellään. TPS jatkaa toiseksi viimeisenä 44 pisteen saalillaan.

> > Katso tiistain kierroksen kaikki 23 maalia täältä


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen