TPS katkaisi tappioputkensa – Redenbach illan tehokkain

2.1.2015
TPS katkaisi tappioputkensa – Redenbach illan tehokkain

Vuoden ensimmäisen Liiga-kierroksen tehokkain oli Tyler Redenbach pisteillä 1+2. (Kuva: Jiri Halttunen)

Vuoden 2015 ensimmäisen Liiga-kierroksen voittajat olivat HIFK, Pelicans, KalPa, Lukko, Kärpät, Tappara ja Blues. Ilta sisälsi myös yhden Liiga-uran avausmaalin, kun KalPan Santeri Lukka onnistui kolmannessa ottelussaan maalinteossa.

HIFK – SaiPa 2–1 (0–0,1–0,1–1) | Tilastot

HIFK otti perjantai-illan kotivoiton myötä viidennen perättäisen voittonsa. Lappeenrantalaiset ovat hävinneet neljästä viimeisestä ottelustaan kolme.

Toisessa erässä Thomas Nykopp vei HIFK 1–0 johtoon kauden seitsemännellä osumallaan. Janne Tavi toi SaiPan tasoihin hiukan ennen kolmannen erän puoliväliä. Kauaa vierasjoukkue ei ehtinyt nauttimaan tasatilanteesta, kun Juuso Puustinen laukoi voittomaalin ainoastaan 48 sekuntia Tavin osuman jälkeen. Taville osuma oli kauden yhdeksäs ja Puustiselle kymmenes.

HIFK jatkaa toisella sijalla 62 pisteellään. SaiPa on kymmenes 48 pisteen saldollaan.

HPK – Pelicans 2–5 (0–1,1–2,1–2) | Tilastot

Pelicans otti playoffs-paikan kannalta elintärkeän voiton Hämeenlinnasta. Voiton myötä lahtelaiset katkaisivat kahden ottelun tappioputkensa. HPK:lle tappio oli kolmas perättäinen. Hämeenlinnalaiset ovat voittaneet viimeisestä kuudestan ottelustaan vain yhden.

Pelipäivänä JYPistä Pelicansiin siirtynyt Antti Jaatinen onnistui heti uudessa seurassaan, kun hyökkääjä vastasi Pelicansin avausmaalista. Ottelun voittomaalista toisen erän puolivälissä vastasi Tyler Redenbach. Redenbach oli myös ottelun tehokkain pisteillä 1+2. Pelicansin maaleista kaksi viimeisteli Joel Mustonen ja yhden Jordan Smotherman. HPK:n maalit merkittiin Joonas Vihkolle ja Petteri Nikkilälle.

Pelicans nousi 41 pisteeseen, joka oikeuttaa 13. sijaan. HPK:lla tippui yhdeksänneksi 49 pisteellään.

KalPa – Kärpät 4–2 (2–2,1–0,1–0) | Tilastot

Kuopiolaiset ottivat ensimmäisen voittonsa joulutauon jälkeen. Voiton myötä katkesi kahden ottelun tappioputki. JYPin viiden ottelun pisteputki sen sijaan päättyi Kuopioon.

Ottelun ensimmäinen erä edettiin tasatahdissa. KalPan onnistujat olivat Tomas Kubalik ja Santeri Lukka, jolle maali oli Liiga-uran ensimmäinen. Mestis-joukkue Jukureista lainasopimuksella saapunut Lukka onnistui maalinteossa kolmannessa ottelussaan. JYPin maalintekijät olivat Eric Perrin ja Anssi Löfman. Voittomaali merkittiin toisen erän alussa onnistuneelle Jukka Voutilaiselle. Neljän osuma oli Janne Kolehmaisen käsialaa.

KalPa nousi 58 pisteeseen, kuopiolaisten sarjasijoitus pysyi kuitenkin edelleen viidentenä. JYPillä on kasassa sama määrä pisteitä, mutta sijoitus on neljäs paremman maalisuhteen vuoksi.

Lukko – Ilves 3–1 (0–1,2–0,1–0) | Tilastot

Lukko kaatoi jo kolmannen kerran tällä kaudella Ilveksen. Voiton myötä raumalaisten pisteputki on jo kymmenen ottelun mittainen! Tappion myötä Ilveksen kahden ottelun voittoputki katkesi.

Avausmaalista vastasi Ilves-puolustaja Tommi Kivistö kauden viidennellä osumallaan. Lukko nousi kuitenkin toisessa erässä rinnalle ja ohi. Ensin Janne Niskala osui ylivoimalla. Ottelun voittomaali syntyi ajassa 34.40 erikoisella tavalla. Osuma merkittiin Filip Riskalle. Kiekko kuitenkin meni suoraan aloituksessa kahden Ilves-puolustajan kautta ohi hölmistyneen Joonas Korpisalon. Kolmannessa erässä Jerry Ahtola ratkaisi ottelun lopullisesti.

Lukko nousi Liigassa kolmanneksi ohi JYPin. Lukolla on kasassa 59 pistettä. Ilves jatkaa seitsemäntenä 49 pisteellään.

Sport – Kärpät 0–4 (0–1,0–1,0–2) | Tilastot

Kärpät otti jo kauden neljännen voiton Sportista. Kärpät on ottanut kuusi perättäistä täyttä pistepottia. Sportilla on menossa vaikeampi jakso sillä vaasalaiset ovat hävinneet viidesti perättäin.

Vaasassa ottelun tehokolmikko oli Joonas KomulainenEsa PirnesMika Pyörälä, joille kaikille merkittiin pisteet 1+1. Yksi Kärppien maaleista merkittiin Joonas Kemppaiselle. Oululaisten maalilla Tomi Karhunen pelasi kauden toisen nollapelinsä. Nollapeli vaati 25 torjuntaa.

Kärpät jatkaa Liigan kärkipaikalla 65 pisteellään. Sport sen sijaan sarjataulukon toisessa päässä 32 pisteellään.

Tappara – TPS 3–4 vl. (0–1,2–1,1–1,0-0,0-1) | Tilastot

TPS katkaisi Tampereella seitsemän ottelun tappioputkensa. Tapparalle tappio tiesi kolmen ottelun voittoputken tyrehtymistä. Tamperelaisten pisteputki on neljän ottelun mittainen.

Ottelun kirkkaimpana tähtenä tuikki TPS-hyökkääjä Lauri Tukonen, joka onnistui varsinaisella peliajalla maalinteossa kahdesti. Lisäksi Tukonen ratkaisi ottelun voittomaalikilpailussa. TPS:ssä debytoinut Alexander Ruuttu pääsi myös heti pisteiden makuun uudessa seurassaan, kun hyökkääjä alusti Niclas Luceniuksen 0-2 maalin. Tapparan maalintekijät olivat kauden ensimmäisensä tehnyt Markus Kankaanperä, kahden miehen alivoimalla osunut Jarkko Malinen ja Olli Palola. TPS-maalilla debytoinut 18-vuotias venäläismaalivahti Alexander Georgiev aloitti heti voitolla.

TPS nousi 43 pisteeseen. Turkulaisten sijoitus on edelleen kahdestoista. Tappara nousi tappiosta huolimatta kahdeksanneksi 49 pisteellä.

Ässät – Blues 2–3 vl. (0–0,1–2,1–0,0-0,0-1) | Tilastot

Blues palasi voittojen tielle tiistaisen Oulun tappion jälkeen. Viidestä viimeisestä ottelustaan Blues on voittanut kaksi. Tappion myötä Ässien kahden ottelun voittoputki katkesi. Kahdeksasta viime ottelustaan Ässät on hävinnyt vain kaksi.

Porilaisten osumat merkittiin Esa Lindellin ja Juha Kiilholman nimiin. Espoolaisten maaleista varsinaisella peliajalla vastasi Roope Talaja ja Bracken Kearns. Voittomaalikilpailun ainoa onnistuja oli Blues-kapteeni Kim Hirschovits. Espoolaisten maalilla Eetu Laurikainen koppasi kiekon peräti 39 kertaa.

Blues nousi 44 pisteeseen. Espoolaisten sarjasijoitus on yhdestoista ja matkaa viimeiseen playoffs-paikkaan on neljä pistettä. Ässät nousi 51 pisteeseen, joka oikeuttaa kuudenteen sijaan.

> > Katso vuoden ensimmäisen Liiga-kierroksen kaikki 36 maalia täältä


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen