HIFK:n ja Kärppien voittojen myötä joulutauolle

16.12.2014
HIFK:n ja Kärppien voittojen myötä joulutauolle

Joonas Donskoi iski Kärppien avausmaalin tiistaina 36 pelisekunnin jälkeen. (Kuva: Jiri Halttunen)

Liigan syyskausi saatiin päätökseen tiistain kahden ottelun myötä. HIFK kaatoi Sportin Helsingissä ja Kärpät SaiPan Lappeenrannassa. Liigan joulutauolle mentäessä Kärpät johtaa Liigaa 56 pisteen saalillaan.

HIFK – Sport 4–1 (1–0,2–1,1–0) | Tilastot

HIFK otti viikon toisen kotivoittonsa, kun Liiga-tulokas Sport kaatui Helsingissä lukemin 4–1. Voitto oli HIFK:lle kolmas perättäinen. Lisäksi helsinkiläiset ovat kolmen ottelun pisteputkessa. Vaasalaisille tappio oli toinen perättäinen.

Kotijoukkueen maalintekijät olivat Juuso Puustinen, voittomaalin tehnyt Sami Blomqvist, maanantaina hattutempun tehnyt Arttu Luttinen ja Liigan pistepörssin neljänneksi noussut Tomas Zaborsky. Sportin ainokainen merkittiin puolustaja Matt Generousille, jolle osuma oli Liiga-kauden ensimmäinen. Ottelun tehokkaimmat olivat Puustinen ja Zaborsky, joille merkittiin maalin lisäksi myös maalisyöttö.

HIFK nousi voiton myötä Liigan neljännelle sijalle. 30 pelatun ottelun jälkeen HIFK:lla on kasassa 54 pistettä. Sarjakärkeen HIFK:lla on matkaa vain kaksi pistettä. Sport jatkaa Liigan viimeisenä. Vaasalaiset on edenneet piste per ottelu tahdilla, kun 31 pelatusta ottelusta on kertynyt 31 pistettä.

SaiPa – Kärpät 0–4 (0–2,0–0,0–2) | Tilastot

Kärpät otti tiistaina kolmannen perättäisen voittonsa. Viimeisestä kuudesta ottelustaan oululaiset ovat voittaneet viisi. Tappion myötä SaiPan kolmen ottelun voittoputki ja kahdeksan ottelun pisteputki katkesivat.

Kärppien maalit syntyivät ensimmäisessä ja kolmannessa erässä. Avauserän maalintekijät olivat jo 36 pelisekunnin jälkeen osunut Joonas Donskoi ja erän loppupuolella alivoimalla osunut Joonas Kemppainen. Viimeiset kaksi maalia syntyivät molemmat saman alivoiman aikana. Ensin Kemppainen teki illan toisensa tyhjään SaiPa-maaliin. Lopuksi ajassa 58.57 Mikko Alikoski viimeisteli loppulukemat kauden avausosumallaan. Oululaiset tekivät tiistaina Lappeenrannassa siis peräti kolme alivoimamaalia.

25-vuotias maalivahti Tomi Karhunen pelasi tiistaina kauden ensimmäisen nollapelinsä. Nollapeli vaati oululaismaalivahdilta 32 torjuntaa.

Kärpät nousi voiton myötä Liigan kärkeen! Oululaisilla on 31 pelatun ottelun jälkeen kasassa 56 pistettä. SaiPa lähtee joulutauolle kahdeksannelta sijalta. Lappeenrantalaiset ovat koonneet 29 ottelusta 45 pistettä.

> > Katso tästä tiistai-illan kahden ottelun kaikki maalit


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen