Ilveksen Aleksi Mustonen Liiga-viikon Tulikuumin

17.11.2014
Ilveksen Aleksi Mustonen Liiga-viikon Tulikuumin

Aleksi Mustonen on kantanut kuluvalla kaudella myös Ilveksen kultaista kypärää. (Kuva: Pekka Suojanen / Ilves.com)

Viikon otteluissa pisteet 2+3=5 tehnyt 19-vuotias Ilves-hyökkääjä Aleksi Mustonen on valittu Liiga-viikon Tulikuumimmaksi. Kärkikolmikkoon ylsivät myös Liigan pistekärki Jesse Saarinen ja viiden ottelun maaliputkessa oleva Ville Korhonen.

Kesken viime kauden Ilvekseen siirtynyt nuorten maailmanmestari Aleksi Mustonen on lunastanut lupauksia ja on tekemässä läpimurtoa Liiga-jäille. Tuulennopea hyökkääjä on pelannut tällä kaudella 20 Liiga-ottelua, joissa on syntynyt pisteet 5+11=16. Hyökkääjän tehotilasto on kymmenen maalia plussan puolella. Mustonen on tällä hetkellä kuuden ottelun pisteputkessa.

"Pisteet 2+3=5 viikon kolmessa ottelussa. Koko ketjun (Hintz-Mustonen-Rautiainen) peliä on ollut ilo seurata viime päivinä. Mustosen luistelu on erittäin hyvällä tasolla, suorittaminen parantunut pelin joka osa-alueella kauden edetessä."

Liigan pistepörssiä pisteillä 9+18=27 johtavan Jesse Saarisen huikea vire jatkui myös marraskuun maaottelutauon jälkeen. Tällä vauhdilla 29-vuotias hyökkääjä laittaa helposti uusiksi SaiPassa kaudella 2011–12 tekemänsä 43 pisteen ennätyksen.

"Lisäsi johtoaan pistepörssin kärjessä perjantaina uransa 500. Liiga-ottelussa tekemillään kahdella pisteellä. Tällä hetkellä kiekot löytävät Saarisen lavasta maaliin heikommistakin laukaisupaikoista."

Viime kaudella Ilvestä edustanut 27-vuotias Ville Korhonen siirtyi Bluesiin kesken kuluvan kauden. Korhonen ansaitsi ennakkoluulottomilla otteleillaan loppukauden sopimuksen. Hyökkääjä on tehnyt 16 otteluun pisteet 6+1=7. Tällä hetkellä Korhonen on viiden ottelun maaliputkessa.

"Vasta kauden kynnyksellä Bluesiin siirtynyt laitahyökkääjä säilytti yritteliäällä asenteellaan saavuttamansa paikan Bluesin ykkösketjussa ja kasvatti kolmansien erien maaliputkeaan jo viiteen otteluun."

Lue koko Tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen