Liiga tiistaina: Debytantteja maalilla ja puolustuksessa

23.9.2014
Liiga tiistaina: Debytantteja maalilla ja puolustuksessa

Liigan tiistaikierroksen kolmessa ottelussa pelataan Hämeenlinnassa, Lahdessa ja Vaasassa. Kaikissa otteluissa kiekkokansalle esitellään uusia tulokkaita Liiga-kaukaloihin.

HPK-Ässät | Kokoonpanot

Viime kaudella voitot tasattiin 2-2. HPK on hallinnut Hämeenlinnan kohtaamisia kautta aikojen peräti voitoin 36-9. Porissa Ässien hallinnasta kertovat voittolukemat 33-16.

HPK:n hyökkäykseen ei ole tehty muutoksia sitten lauantain KalPa-pelin. Markus Haapanen ottaa sivuun jäävän Ossi-Petteri Grönholmin paikan seitsemäntenä puolustajana. Ottelu on 18-vuotiaan Haapasen ensimmäinen Liigassa. Juuse Saros pelaa HPK:n maalilla.

Ässien ykkösketjun laidalla aloittaa Eero Elo ja Austin Smith siirtyy Elon paikalle kolmosketjuun. Aleksi Saarela palaa kakkosketjun sentteriksi ja Juha Kiilholma johtaa nelosta. Puolustus jatkaa ennallaan. Ässien maalille palaa edellisen ottelun huilannut Rasmus Rinne.

Pelicans - Ilves | Kokoonpanot

Viime kaudella kaikki joukkueen viisi kohtaamista päättyivät maalin erolla. Ilves voitti ensimmäisen, mutta Pelicans vei neljä seuraavaa. Kymmenestä viimeisestä Lahden kohtaamisesta Pelicans on voittanut seitsemän.

Pelikieltonsa kärsinyt Vili Sopanen palaa kaukaloon kakkosketjun laidalla. Joonas Alanne ja Jesse Rohtla siirtyvät kolmos- ja nelosketjuihin. Pelicansin puolustus kärsii edelleen loukkaantumisista, kun poissa ovat niin Jan Latvala kuin Juha Leimukin. Lahtelaisten maalilla pelaa tutusti Jere Myllyniemi.

Ilves palaa viikon pelitauolta. Kenttäpelaajistoon ei ole tehty muutoksia ja Ilves pelaa Kärpät-ottelun mukaisessa kokoonpanossa. Maalivahtiosastolla on sen sijaan muutoksia, kun Joonas Korpisalo on illan ottelussa sivussa. 20-vuotias Lassi Yrjölä pelaa uransa avauspelin maalilla Liigassa.

Sport - Blues | Kokoonpanot

Blues vierailee ensimmäisen kerran Vaasassa Liiga-ottelussa. Sportilla on alla kaksi tappiota, Blues taipui lauantain kierroksella Kärpille.

Kotijoukkueen hyökkäyksestä puuttuu kanadalaissentteri Kelsey Tessier. Kokeneesta kaartista puuttuvat lisäksi Antti Kangasniemi ja Marko Luomala. Puolustukseen on nostettu 19-vuotias Jesse Väkelä, joka pelaa avausottelunsa Liigassa. Hannu Toivonen torjuu Sportin maalilla.

Bluesilta sivussa edellisen ottelun kokoonpanosta ovat hyökkääjät Antonin Honejsek ja Robert Rooba. Peter Tiivola täydentää kokoonpanon. Jani Nieminen pelaa Bluesin maalilla.


---
Julkaisija: Antti Seppänen