Avausviikon tulikuumat valittu: Ässä-vahti ykkönen

15.9.2014
Avausviikon tulikuumat valittu: Ässä-vahti ykkönen

Liigan avausviikon tulikuumimmaksi pelaajaksi on rankattu Ässien maalivahti Rasmus Rinne. Kärkikolmikon täydentävät Kärppien hyökkääjä Julius Junttila ja HIFK:n Mika Partanen.

Tulikuumat pelaajat – viikko 38/2014

1. Rasmus Rinne, Ässät

On noussut nopeasti Suomi-sarjasta Liiga-veskariksi. Vahva startti paikalliskamppailussa, piti avauskamppailussa joukkuetta pystyssä eritoten Lukon lukuisten ylivoimien aikana. Kotona oli kuin muuri ja nollasi JYPin. Nouseeko tällä kaudella sensaatioksi?

2. Julius Junttila, Kärpät

Aloitti kauden räväkästi ja nakutteli itsensä avausviikon päätteeksi pistepörssin kärkipaikalle. Loistavan pelinlukutaidon omaavalta Junttilalta on odotettu jo aiemmilla kausilla kovempia pörssipisteitä. Onko tämä kausi läpimurto terävimpään kärkeen? Alku ainakin oli lupaava.

3. Mika Partanen, HIFK

CHL:ssä ennen Liigan alkua kovalla tahdilla maaleja mättänyt nuori laituri jatkoi hyviä suorituksiaan ja teki voittomaalin Kärppiä vastaan täydellisellä soolosuorituksella. Antanut viitteitä potentiaalista nousta seuraavalle tasolle toisella täydellä Liiga-kaudellaan.

4. Jukka Voutilainen, KalPa

Otti kapteenina esimerkin näyttäjän roolin ja johdatti joukkueen kahteen voittoon. Pystyy hyödyntämään hyökkäysalueen suuremman alueen todella hyvin oivaltavilla syötöillä ja fiksulla liikkumisella. Tehot 2+2 kahdessa pelissä, oli juuri sitä mitä KalPa kauden alkuun tarvitsee.

5. Samuli Kivimäki, Sport

Paluumuuttaja on saanut ison roolin joukkueesta, ja miehen pelistä näkyy halu ratkaista. Kivimäellä on hyvä laukaus, eikä hän epäröi käyttää sitä. Tästä osoituksena kaksi tehopistettä lauantain kotiavauksesta. Iski suosikkipaikaltaan b-pisteen kaarelta alkutahdit Sportin ensimmäiselle voitolle Liigassa.

6. Kai Kantola, Blues

Piste-ennätyksensä ja 19 maalia viime kaudella Ilveksessä tehnyt kahden passin pelaaja hankittiin Bluesiin paikkaamaan menetettyä maalintekovoimaa. On aloittanut kautensa tehokkaasti kahdella maalilla, iskien maalit voimahyökkääjälle luontevasti maalille punnertaen.

7. Mika Niemi, Ässät

Otti vastuuta kokonaisvaltaisesta pelaamisesta. Hyvä hyökkäyssuuntaan, mutta etenkin AV-pelaaminen ja heittäytyminen puolustuspeliin nostavat johtavaan asemaan joukkueessa.

8. Eero Kilpeläinen, KalPa

Joukkueen tukipilari varsinkin ensimmäisen pelin toisessa erässä. Piti joukkueen maalin puhtaana SaiPan kovan painostuksen alla, kun oma joukkue ei saanut yhtään laukausta vastustajan maalia kohden. Kaksi voittoa kahdesta pelistä, joista viimeisin voittolaukauksien jälkeen.

9. Josh Green, Tappara

Tärkeä tasapainottava palanen Tapparan keskikaistalla. Kokenut Green pelaa järkevästi kahteen suuntaan, on vahva kaksinkamppailija kulmissa ja vaarallinen viimeistelijä maalin edustalla. Kaapii aloituksia murhaavan kovalla prosentilla.

10. Markus Hännikäinen, JYP

Hännikäinen ei ole joukkueensa taitavimpia, mutta on näyttänyt rautaisen asenteen riittävän pitkälle. Nihkeästi kauden aloittaneen JYPin täytyy toivoa, että Hännikäisen taisteluilme tarttuu nopeasti koko joukkueeseen.

- - - - 

Ketkä ovat kuumimmat pelaajat alkavalla liigaviikolla? Liigan asiantuntijaryhmä poimii joka viikko kuumista pelaajista kymmenen tulikuumaa. Listasta vastaava asiantuntijaraati koostuu jääkiekkoilua ammatikseen seuraavista asiantuntijoista. Asiantuntijaryhmän toimintaa koordinoi Tommi Kerttula / Totalscouting Oy.


---
Julkaisija: Antti Seppänen