Jääkiekkolehden top 50

6.9.2014
Jääkiekkolehden top 50

Jääkiekkolehden perinteinen kausiopas on ilmestynyt. Lehti on julkistanut myös oman arvionsa alkavan kauden parhaista pelaajista. Listan kärkinimenä on huikean tulokaskauden Liigassa pelannut HPK-maalivahti Juuse Saros.

19-vuotias Juuse Saros on tottunut tunnustuksiin. Juniorisarjoissa Saros tyhjensi palkintopöytiä C-nuorten SM-sarjasta alkaen, ja kansainvälisellä tasolla näyttöjen aika tuli keväällä 2013. Tuolloin Saros valittiin U18 MM-kisojen parhaaksi maalivahdiksi.

Viime kaudella Saros juhli nuorten maailmanmestaruutta ja valintaa U20-kisojen All Stars -maalivahdiksi. Kauden päätteeksi hänet valittiin Liigan vuoden tulokkaaksi (Jarmo Wasama -palkinto).
Top 50 -listan kärkikymmenikössä on Saroksen jälkeen kolme puolustajaa ja kuusi hyökkääjää. Kärppä-kapteeni Lasse Kukkonen ja HIFK:n hankkima maaliahne Tomas Zaborsky on arvioitu listan sijoille kaksi ja kolme.

Jääkiekkolehden Top 50 / kärkikymmenikkö 2014-15

1. Juuse Saros, HPK (mv)
2. Lasse Kukkonen, Kärpät (p)
3. Tomas Zaborsky, HIFK (h)
4. Olli Palola, Tappara (h)
5. Ryan Lasch, TPS (h)
6. Mika Pyörälä, Kärpät (h)
7. Ville Vahalahti, Lukko (h)
8. Tuukka Mäntylä, Tappara (p)
9. Ivan Huml, Kärpät (h)
10. Janne Niskala, Lukko (p)


---
Julkaisija: Antti Seppänen