Ilkka Mikkola yksin mitalitilaston kärkipaikalle

14.4.2014
Tämä uutinen on tuotu Liigan vanhoilta sivuilta, ja siksi linkit, kuvat ja asettelu saattavat toimia väärin.
Lukon Ilkka Mikkola nousi tämän kevään pronssimitalinsa ansiosta kaikkien aikojen mitalitilaston jakamattomalle kärkipaikalle Liigassa. Pronssi oli Mikkolalle jo uran 11:s SM-mitali.

35-vuotias Ilkka Mikkola jakoi ennen tätä kautta eniten Liiga-mitaleja saavuttaneiden pelaajien listan kärkipaikan Kari Jalosen ja Marko Tuulolan kanssa. Mikkola on saavuttanut nyt huikealla 16 kauden urallaan yhteensä kahdeksan Suomen mestaruutta, yhden SM-hopean ja kaksi SM-pronssia.

Mikkola on myös Liigan pudotuspelien kaikkien aikojen ottelutilaston ykkönen 169 ottelullaan. Runkosarjaottelut mukaan lukien Mikkola on pelannut liigatasolla yhteensä 981 ottelua. Tässä tilastossa hänen edellään ovat vain Jan Latvala (1212), Marko Tuulola (1095), Erik Hämäläinen (1076) ja Janne Ojanen (989).

SM-sarja (ennen vuotta 1975) huomioiden Ilkka Mikkolan edellä mitalitilastossa ovat vielä tamperelaisen kiekkoilun legendat Yrjö Hakala (6 kultaa, 4 hopeaa, 5 pronssia, yhteensä 15 mitalia), Matti Rintakoski (5+1+7=13), Seppo Liitsola (6+3+3=12) ja Lasse Oksanen (3+4+5=12).

Ilkka Mikkola on pelannut jokaisella Liiga-kaudellaan pudotuspeleissä. 16 kaudelta palkintokaappiin on kertynyt 11 mitalia. (Kuva: Matti Kailanto)


---
Julkaisija: