HPK:n nuorukaiset tulikuumien kärkikaksikkona

17.3.2014
Tämä uutinen on tuotu Liigan vanhoilta sivuilta, ja siksi linkit, kuvat ja asettelu saattavat toimia väärin.
Neljännesfinaaleihin edenneen HPK:n hyökkääjä Teemu Rautiainen ja maalivahti Juuse Saros miehittävät Liigan Tulikuumat pelaajat -listan kärkipaikat. Kolmospaikalle on nostettu SaiPan Jussi Markkanen.

22-vuotias Teemu Rautiainen on noussut HPK:n ratkaisijaksi tosipelien koittaessa. Nuorten SM-liigassa aikaisempina vuosina huipputehoja iskenyt Rautiainen on kahdeksan ottelun pisteputkensa aikana latonut tehot 8+4=12 (+8).

"Paukutti Jokerit kesälomalle Lomarengas-kierroksen kolmella maalillaan. Tällä hetkellä seitsemän ottelun maaliputkessa. Noussut aivan loppukaudesta roolin kasvaessa lähes yhtä dominoivaksi pelaajaksi kuin muutama vuosi takaperin Nuorten Liigassa. Taskuraketti haluaa ratkaista tiukkoja pelejä."

Vuoden tulokas -palkinnossa tiukasti kiinni oleva Juuse Saros torjui HPK:n A-nuoret viime keväänä Suomen mestaruuteen. Nyt miesten tasolla läpilyönnin tehnyt nuorten maailmanmestari johdattaa joukkonsa sarjakärki Kärppien kimppuun neljännesfinaaleissa.

"Vuoden ehdoton tulokaskomeetta. HPK:n huikean nousun yksi tärkeimmistä palasista. Viikon neljästä ottelusta mitä muutakaan kuin neljä voittoa, joten pelit jatkuvat puolivälieriin. Lukko-pelin nollapelillään nousi jakamaan tulokasmaalivahtien nollapeliennätystä."

SaiPan 38-vuotias Jussi Markkanen on osoittanut kuuluvansa Liigan ehdottomaan maalivahtieliittiin. Kaiken kokenut Markkanen pelasi edellisen kerran SaiPan maalilla playoffs-otteluita keväällä 1998.

"Kokenut maalivahti oli liekeissä nollatessaan sekä Tapparan että Ässät. Eleetöntä ja rauhallista torjuntatyöskentelyä, piti joukkuettaan pystyssä Tapparan tulituksessa. Ehkäpä SaiPan joukkueen tärkein palanen joukkueen suunnatessa kohti kevään tosipelejä."

 

Lue koko tulikuumien lista tästä.


---
Julkaisija: