8 päivää SM-liigan alkuun – esittelyssä Ilves

7.9.2011
Tämä uutinen on tuotu Liigan vanhoilta sivuilta, ja siksi linkit, kuvat ja asettelu saattavat toimia väärin.
Kaikkien aikojen menestynein pääsarjajoukkue Ilves aloittaa jo 78. kautensa SM-tasolla. 16 mestaruutta voittaneen seuran edellisestä mestaruudesta on kulunut jo 26 vuotta.

Viime kaudella omiin kasvatteihinsa luottanut nuori joukkue selvitti tiensä villi kortti -kierroksen kautta neljännesfinaaleihin, joissa JYP oli vahvempi. Kahdeksan viimeisimmän kauden aikana Ilves on ollut kuudesti neljännesfinaaleissa ja jäänyt vain kerran playoff-otteluiden ulkopuolelle. Viimeisin semifinaalipaikka on kuitenkin keväältä 2001, jolloin Ilves saavutti viimeisimmän mitalinsa, pronssia.

Ilves uudistui kesän aikana maltillisesti. Hyökkäyspään kahden vakiomiehen (Pasi Määttänen ja Marko Anttila) menetykset korvattiin omilla nuorilla pelaajilla. Ilveksen hyökkäyksessä on peräti 11 pelaajaa, jotka ovat syntyneet 90-luvulla. Vanhin hyökkääjä on Jesse Niinimäki, joka täytti elokuussa vasta 28 vuotta.

Ilves panosti hankinnoissaan kokemukseen ja – omiin kasvatteihinsa. Ykkösmaalivahdiksi hankittiin NHL-liemissä keitetty Vesa Toskala, joka on ollut SM-liigassa pelatessaan uskollinen Ilvekselle. Puolustus vahvistui 660 runkosarjaottelun ja kahden mestaruuden miehellä, Martti Järventiellä, sekä yli 100 NHL-ottelun Ville Koistisella (7 vuoden sopimus). Puolustuksessa on sopiva kilpailutilanne, sillä viime kaudella hyviä otteita esittäneet Niko Peltola ja Jyrki Jokipakka kuuluvat kahdeksan puolustajan ydinryhmään. Kuuden pelaavan puolustajan paikoista siis kamppaillaan.

Joukkueen ykkösnyrkki, Masi Marjamäki - Mark Lee - Jesse Niinimäki oli viime kaudella hyvässä iskussa, ja varsinkin ikuiseksi lupaukseksi leimattu Niinimäki nousi kansalliseen eliittiin tehtailemalla 49 pistettä. Nuorista senttereistä mm. Matias Myttynen ja Henri Tuominen ovat potentiaalisia tulevaisuuden nimiä. Laituri Joonas Rask teki viime kaudella 14 osumaa ja on ehdokas Ilveksen maalikuninkaaksi alkavalla kaudella.

Yhdeksästä harjoitusottelustaan Ilves on voittanut kolme. SM-liigajoukkueista voitot ovat tulleet Ässistä ja SaiPasta. Joukkueen tehokkaimpiin ovat kuuluneet Masi Marjamäki ja puolustaja Arto Tukio, joka on ollut joukkuensa paras maalintekijä neljällä osumallaan.

* * *

Fanien Ilves-arviot SM-liigan Facebook-sivujen mukaan:

  • Tärkein pelaaja: Ville Koistinen
  • Maalitykki: Jesse Niinimäki / Masi Marjamäki
  • Ylivoiman aivot: Koistinen
  • Viivapelote: Koistinen
  • Oman maalinedustan kovaotteisin puolustaja: Teemu Kesä
  • Vahvuudet: Puolustus, nuoruuden into
  • Heikkoudet: Nuoruus ja kokemattomuus
  • Sijoitus (arvioiden keskiarvo): 7.

 

* * *

Info-laatikon selitykset kaudelta 2010–11: voitot varsinaisilla peliajoilla, voitot jatkoajoilla tai voittomaalikilpailuissa, häviöt jatkoajoilla tai voittomaalikilpailuissa, häviöt varsinaisilla peliajoilla, TMka – tehtyjen maalien keskiarvo, PMka – päästettyjen maalien keskiarvo, YV – ylivoimapelin onnistumisprosentti, AV – alivoimapelin onnistumisprosentti


---
Julkaisija: