Kurinpitopäätös Michael Nylanderin asiassa ottelussa Kärpät - Jokerit 13.2.2010

16.2.2010
Tämä uutinen on tuotu Liigan vanhoilta sivuilta, ja siksi linkit, kuvat ja asettelu saattavat toimia väärin.
SM-liigan kurinpitopäällikkö Jarmo Muukkonen antoi Nylanderille rangaistuksena kahden ottelun pelikiellon.

 

KURINPITOPÄÄTÖS MICHAEL NYLANDERIN ASIASSA

(OTTELUSSA KÄRPÄT-JOKERIT 13.2.2010)                                                

                                                                                                             N:ro 21 / 2009-2010

 

1

Selostus asiasta

 

Ottelun erotuomari tuomitsi Michael Nylanderille ottelurangaistuksen säännön 550 f 1-kohdan perusteella. Säännön mukaan pelaajalle, joka tarkoituksellisesti koskettaa käsin tai mailallaan, pitää kiinni tai työntää tai taklaa joko käsin, mailallaan tai varatalollaan, kampittaa, huitoo tai lyö millä tavoin tahansa ottelun tuomariston jäsentä tai sylkäisee ottelun tuomariston päälle, tuomitaan ottelurangaistus.

 

Allekirjoittanut on katsonut tilanteesta videonauhan, perehtynyt erotuomarin raporttiin tilanteesta ja kuullut asiasta Jokereita / Nylanderia joiden perusteella voidaan todeta seuraavaa:

 

Erotuomarin raportin mukaan ajassa 19.09 b-piste aloituksessa linjatuomari vaihtoi aloittajaa Michael Nylanderia. Vaihtamisen jälkeen Nylander löi linjatuomaria vasempaan jalkaan. Tilanteesta tuomittiin Nylandrille ottelurangaistus.

 

Jokereiden / Nylanderin kertoman mukaan aloitustilanteessa linjatuomari tuli aloitukseen siten, että linjatuomarin ja Nylanderin jalat olivat kiinni toisissaan Nylanderin jalka linjatuomarin jalan takana. Nylander on jatkuvasti / useasti pelaamissaan otteluissa vaihdettu aloittajan paikalta Nylanderin / Jokerien ilmoituksen mukaan ainakin osittain perusteettomasti. Nylanderin tarkoituksena ei ollut lyödä vaan työntää erotuomarin jalkaa mailallaan osoittaakseen, että aloitustilanne ei ole oikea erotuomarin ja Nylanderin jalkojen asettelusta johtuen.

 

Videokuvasta voidaan todeta, että Nylanderin jalat eivät ole oikeassa asennossa tilanteessa eli aloitusviivalla. Erotuomari tulee aloitustilanteeseen siten, että Nylanderin jalka jää erotuomarin jalan taakse. Erotuomari vaihtaa virheellisesti aloitustilanteessa olleen Nylanderin pois aloituksesta. Nylander "mielenosoituksellisesti" lyö tuomaria mailalla jalkaan. Lyönti ei ole kova.

 

2

Ratkaisun perustelut

 

Selvää asiassa on se, että Nylander lyö linjatuomaria mailalla jalkaan. Sääntöjen mukaan tilanteesta on tuomittava ottelurangaistus.

 

Vaikka lyönti ei ole kova tai vahingoittamistarkoituksessa suoritettu, pidän tekoa törkeänä. Yhdellekään pelaajalle ei pitäisi missään olosuhteissa tulla mieleen olevansa oikeutettu lyömään erotuomaria mailalla. Teko on täysin tahallinen eikä kyse ole huolimattomuudesta tai vahingosta tuomarin koskemattomuuden loukkaamisen suhteen.

 

Tekoa kokonaisuutena arvostellen ja ottaen huomioon se, että sääntöjen mukaan erotuomaria jo käsillä kiinni pitämisestä tuomitaan ottelurangaistus, katson, että yhden ottelun pelikielto on liian lievä rangaistus Nylanderin teosta.

3

Ratkaisu

Määrään Michael Nylanderille rangaistuksena kahden ottelun pelikiellon. Nylander on pelikiellossa ajalla 14.2-18.2.2010 ja Nylander kärsii rangaistuksensa otteluissa Jokerit-Blues (16.2.2010) ja Ilves-Jokerit (18.2.2010).

 

Espoossa 16. päivänä helmikuuta 2010

 

Jarmo Muukkonen

SM-liigan kurinpitopäällikkö


---
Julkaisija: