Missähän sekin nykyään pelaa? (7)

13.12.2007
Tämä uutinen on tuotu Liigan vanhoilta sivuilta, ja siksi linkit, kuvat ja asettelu saattavat toimia väärin.
Ja miten se siellä pärjää? Missä ovat eilispäivän liigatähdet nyt? SM-liigan verkkotoimitus kaivaa vanhat suosikit esille.

Juha Lind (Jokerit)

Vahvan maajoukkueuran tehnyt hyökkääjä Juha Lind allekirjoitti tälle kaudelle sopimuksen Ruotsin Allsvenskanissa pelaavaan Leksandiin. Seuran urheilujohtaja Mikael Lundström kehuu Lindiä tehokkaaksi sekä alivoima- että ylivoimatilanteissa joukkueen kotisivuilla. Kauden alettua Lind on sarjan pistepörssin sijalla 5 tehtyään 24 ottelussa 29 pistettä.

Suurkaupungeissa pelannut Lind kertoo Dala-Demokratenin sivuilla, ettei kokenut kulttuuritörmäystä muuttaessaan pieneen Leksandiin, koska pitää joukkuetta ja kaupunkia hyvin sosiaalisena. Lind myös sanoo, että turvallisuus on hänen perheelleen tärkeintä asuinpaikassa.

SM-liigassa Lind on pelannut Jokereissa viimeksi kaudella 2004-05 tehden 56 ottelussa 34 pistettä. Yhteensä hän on pelannut SM-liigassa seitsemän kautta. Lind on myös pelannut NHL:ssä Dallas Starsin ja Montreal Canadiensin paidassa. Leksandiin Lind siirtyy pelattuaan kaksi kautta Itävallan liigassa EC Salzburgissa, jossa hän teki yhteensä 106 pistettä 117 ottelussa.

*****

Michael Nylander (JYP, Kärpät)

Ruotsalainen hyökkääjä Michael Nylander pelaa tällä kaudella NHL:n Washington Capitalsissa. Nylander allekirjoitti kesällä Washingtonin kanssa neljän vuoden sopimuksen tultuaan vapaaksi agentiksi kahden New York Rangersissa pelatun kauden jälkeen. Kausi on alkanut hyvin hänen ollessa joukkueen toiseksi paras pistemies 25 pistellä 27 ottelusta.

Sopimuksesta syntyi kuitenkin kohua kun Edmonton Oilers valitti NHL:lle, että seura oli jo sopinut Nylanderin kanssa sopimuksesta ennen Washingtonia. Nylander ei itse suostunut syyskuussa kommentoimaan valitusta, vaan sanoo Washington Postissa kohun olevan nyt ohi ja hänen odottavan innolla kautta.

Yhdeksi syyksi Washingtonin valintaan Nylander mainitsee perheensä. Hän on nimittäin aikaisemminkin urallaan pelannut Capitalsissa, vuosina 2002-04, jonka vuoksi alue on perheelle tuttu.

SM-liigassa Nylander on nähty viimeksi kaudella 2004-05, jolloin hän pelasi 23 ottelua Kärpissä tehden 20 tehopistettä.

*****

Vesa Toskala (Ilves)
Andrew Raycroft (Tappara)

Maalivahti Vesa Toskala pelaa tällä kaudella Toronto Maple Leafsissa, johon hän siirtyi kesällä San Jose Sharksin kauppaamana. Pian kaupan jälkeen Toskalan sopimusta pidennettiin päättymään vasta kauden 2009-10 jälkeen.

Seuran GM John Ferguson sanoo Leafsien sivuilla Toskalan vahvistavan joukkuetta puolustuksessa, ja seuran odottavan innolla Toskalan liittymistä joukkueeseen. Toronton toinen maalivahti tällä kaudella on Andrew Raycroft, jonka seura hankki Bostonista viime kaudeksi.

National Post arvioi marraskuussa Toronton hankkineen Toskalan Raycroftin epäonnistuneen viime kauden takia, Raycroft kun oli viime kaudella vasta sijalla 30 maalivahtien torjuntaprosenteissa. Huhut Toskalan hankinnasta sai liikkeelle spekulointia Raycroftin siirrosta, mutta kaikesta huolimatta maalivahdit tulevat toimeen keskenään erinomaisesti. Raycroft on Leafsin mukaan sanonut useasti epäilijöille odottavansa Toskalan kanssa kilpailemista ja yhdessä kehittymistä.

Maple Leafs ei ole kertonut kumpi pelaajista on ykkösmaalivahti, vaan seura halusi vahtien kilpailevaan peliajasta keskenään hyvillä suorituksillaan. Kuitenkin Toskalan viimeaikaiset suoritukset ovat ajaneet häntä enemmän ykkösmaalivahdin asemaan, ja Raycroft on päässyt aloittamaan maalinsuulla viimeksi 24. marraskuuta. Päävalmentaja Paul Maurice sanoo National Postissa molempien pelanneen alkukauden hyvin, mutta Toskalan saaneen enemmän mahdollisuuksia. Maurice sanoo kuitenkin myös, että on yleistä, että parhaiten pelaava saa enemmän peliaikaa.

Toskala sekä Raycroft torjuivat viimeksi SM-liigassa kaudella 2004-05. Molemmat pelasivat Tampereella; Toskala Ilveksessa ja Raycroft Tapparassa.

*****

Pierre-Claude Drouin (JYP, Jokerit)

Kanadalainen hyökkääjä Pierre-Claude Drouin aloitti kautensa Iso-Britannian Elite Leaguessa Nottingham Panthersissa, jossa on aikaisemmin pelannut kaksi kautta vuosina 2000-02. Joukkueen valmentaja Mike Ellis kertoo toukokuussa liigan sivuilla julkaistussa tiedotteessa Drouinin olevan pelaaja, joka onnistuu muokkaamaan joukkueesta liigan voittajan.

Marraskuun alussa joukkue kuitenkin ilmoitti purkaneensa Drouinin sopimuksen. Hän itse sanoo Nottingham Postissa, ettei vapautus tullut yllätyksenä, koska ei onnistunut pelaamaan odotetulla tasolla. Drouin mainitsee, ettei pisteitä ole tullut tarpeeksi eikä siten joukkueelle ole syntynyt tulosta. Ennen vapauttamistaan hyökkääjä ehti pelata Panthersissa 20 ottelua tehden 17 pistettä.

Tällä hetkellä Drouin pelaa jälleen IHL:n Fort Wayne Kometsissa, jossa hän on uransa aikana pelannut aikaisemmin kaksi kautta vuosina 2004-06. Joukkueen GM David Franke kuvailee Drouinia Kometsien tiedotteessa taitavaksi pelaajaksi, joka tuo oman lisänsä Kometsien hyökkäykseen ja ylivoimaan. Franke sanoo myös hänen sopivan hyvin Kometsien jo lahjakkaaseen joukkueeseen. Siirryttyään marraskuun lopussa rapakon taakse Drouin on pelannut 7 ottelua tehden 3 pistettä.

SM-liigassa Drouin on nähty kaudella 2003-04, jolloin hän pelasi sekä JYP:ssä että Jokereissa. Kanadalainen pelasi Jyväskylässä 41 ottelua merkkauttaen 21 pistettä ja Helsingissä 16 ottelua tehden 5 pistettä.


Lisää eilispäivän liigatähtiä:

Missähän sekin nykyään pelaa? (6)
Missähän sekin nykyään pelaa? (5)
Missähän sekin nykyään pelaa? (4)
Missähän sekin nykyään pelaa? (3)
Missähän sekin nykyään pelaa? (2)
Missähän sekin nykyään pelaa? (1)


---
Julkaisija: