Tulikuumat pelaajat – viikko 18/2019

Ketkä ovat kuumimmat pelaajat alkavalla liigaviikolla? Liigan asiantuntijaryhmä poimii joka viikko kuumista pelaajista kymmenen tulikuumaa. Listasta vastaava asiantuntijaraati koostuu jääkiekkoilua ammatikseen seuraavista asiantuntijoista. Toimintaa koordinoi Tatu Luoto.

1. Teemu Turunen, #77, HIFK

Kultakypärä puurtaa vaihdosta toiseen. Työmäärä hakee vertaistaan. Loistavaa työtä molempiin suuntiin. Riistää kiekkoja ja häiritsee avauspeliä. Paikan tullen viimeistelee kovalla osumatarkkuudella.

2. Nicklas Lasu, #31, Kärpät

On Mannerin luottoratsuja ja pitää tasonsa hyvin pelistä toiseen. Sopeutuu hyvin pelaamaan eri ketjukavereiden kanssa. Joukkueen sisältä kuuluneiden viestien perusteella tekee sopeutumisen helpoksi myös uusille ketjukavereille. Kolmen syöttöpisteen ottelussa lauantaina näytti taas miten häneen voi tukalimmissa paikoissa luottaa.

3. Janne Tavi, #40, HPK

Siirtorajalla Hämeenlinnaan saapunut Tavi on osoittanut arvokkuutensa kevään kovissa peleissä. Laittaa kroppaa likoon ja tekee aina päätökset joukkueen etu mielessään. Sisäistänyt erittäin hyvin Antti Pennasen pelisysteemin ja on karvauspelaamisessa yksi HPK:n parhaita. Lukee hyvin tilanteet ja osaa iskeä kiinni oikeaan aikaan. On iskenyt playoffseissa jo kuusi maalia.

4. Jasper Lindsten, #67, Ässät

Playoffs-kevään ensimmäiset maalit tulivat erinomaiseen paikkaan. Pelannut odotettua pienemmässä ja erilaisemmassa roolissa tällä kaudella, mutta on oppinut ottamaan kaiken irti myös pienemmistä minuuteista. Pyyteetön työmäärä toi onnistumisia, kun alivoimien lisäksi Lindsten laitettiin myös tasakentällisin yhteen Nicklas Lasun kanssa.

5. Arto Laatikainen, #42, HPK

Kokemus näkyy viisautena kentällä. Ei kiire, eikä hätä. Tekee jatkuvasti voittavia pieniä tekoja kentällä. Ajoittaa syötöt, viivyttää vastustajan hyökkäystä juuri sopivasti, sijoittuu oikealle puolelle, toimittaa kiekot viivasta perille asti. Pelaaminen nautittavaa seurattavaa.

6. Jani Hakanpää, #58, Kärpät

Kaksinkamppailujen kuningas. Tasaisuus ja tinkimättömyys kamppailussa antaa yksilölle ja viisikolle hirmuisen edun aina Hakanpään ollessa kentällä. Maltti hyökkäyssuuntaan pelattaessa korostunutta, mutta nyt mennään puolustus edellä.

7. Otto Paajanen, #13, HIFK

Kapteeni ei jätä yhdessäkään vaihdossa yhtäkään kiveä kääntämättä. Tinkimätöntä pelaamista ja suunnan näyttämistä koko joukkueelle. Rohkeus ja viisaus ratkaisujen tekemisessä loistavassa balanssissa.

8. Oskar Osala, #92, Kärpät

Katsomon puolelta Kärppien herättäjäksi neljänteen otteluun. Maailmanluokan laukauksella sivallettu alivoimamaali käynnisti Kärppien rynnistystä takaisin voittojen tielle. Osala oli selkeästi raikkaammalla jalalla huilattuaan yhden pelin ja toi puolustusalueen peliin lisävaihtoehtoja pelinlukutaidoillaan. Ratkaisija-ainesta. Ammattilainen, vaikka paikka kentällisissä vaihtelisikin.

9. Emil Larmi, #33, Pelicans

Ensin nollapeli Oulussa, sen jälkeen pientä haparointia kotona. Otti miehekkäästi maalit omaan piikkiinsä, mikä kertoo hyvästä itseluottamuksesta. Osaa etsiä kiekon näkökenttään, pysyy isona ja luottaa kykyynsä peittää. Tästä seuraa rauhallinen ote maalin suulla.

10. Veini Vehviläinen, #31, JYP

Tämän herran pelaamisesta puhuttu näissä playoffseissa enemmän kuin ehkä kenenkään muun. Nähty paljon epävarmuutta, mutta tilastot kertovat kovasta tasosta. Playoffsien torjuntaprosentti 93,6 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,57. Seuraavat pelit kertovat, onko lopulta sankari vai konna.