Tulikuumat pelaajat – viikko 7/2019

Ketkä ovat kuumimmat pelaajat alkavalla liigaviikolla? Liigan asiantuntijaryhmä poimii joka viikko kuumista pelaajista kymmenen tulikuumaa. Listasta vastaava asiantuntijaraati koostuu jääkiekkoilua ammatikseen seuraavista asiantuntijoista. Toimintaa koordinoi Tatu Luoto.

1. Niclas Lucenius, #71, HPK

Päässyt kovaan iskuun. Parantaa jatkuvasti peliotettaan. Röyhkeys ja halu pelata kiekolla huippua. Ei pelkää käyttää laukaustaan. Viikon kahteen peliin kolme maalia. Nuoret laiturit pääsevät loistamaan Luceniuksen imussa.

2. Oliwer Kaski, #7, Pelicans

Ei arkaillut ottaa kiekollisen johtajan roolia maajoukkueessakaan. Heti ensimmäisessä vaihdossa upea soolo, jonka seurauksena Suomi teki avausmaalin. Välillä jopa turhan rento kiekollisena. Perustaa pelinsä vahvaan luisteluun. Näkyykö rankka maajoukkueturnaus Liiga-kaukaloissa?

3. Aleksi Heponiemi, #20, Kärpät

Jos Heponiemelle annetaan yhtään liikaa aikaa ja tilaa, Liigan tulokaspörssin kärkinimi aiheuttaa kyllä hankaluuksia vastustajalle. Maali HIFK:ta vastaan oli hieno osoitus henkilökohtaisesta taidosta hyökkäyksen rytmittämisessä ja maalipaikan luonnista alivoimaisessa hyökkäyksessä.

4. Jake Newton, #22, JYP

Hattutempun tekeminen on puolustajille varsin harvinaista herkkua. Newton sivalsi puolustajan tontilta kolme maalia ensimmäistä kertaa sitten kauden 2015-16. Modernia, erinomaisesti hyökkäyksiä tukevaa pelaamista esittävältä Newtonilta odotettiinkin vahvaa kiekollista osaamista. Alla on kuitenkin ollut odotuksiin nähden hieman vaikeampaa jaksoa sisältäen kertaalleen pelaamisen seiskapakkina.

5. Eemeli Suomi, #10, Ilves

Nuori Ilves-kapteeni näytti esimerkkiä ja oli tehojensa lisäksi näkyvin Ilves-pelaaja menneen viikon kahdessa voitossa. Valtavia minuutteja uurastava Suomi pakkasi vielä perjantain Kuopion vierailun jälkeen laukkunsa ja lensi Tukholmaan avittamaan Leijonia Ruotsin kaadossa.

6. Jere Karjalainen, #26, Tappara

Edellisviikolla pahasti yskähdelleet kirvesrinnat tulivat viikon tauon jälkeen nälkäisinä takaisin tositoimiin. KooKoon kaadossa peräti 13 pelaajaa pääsi pisteille. Yksi heistä oli ottelussa kautensa avannut Karjalainen. Ei tarvinnut kuin muutaman vaihdon ennen kuin kauden ensimmäinen maali näki päivänvalon.

7. Kristian Tanus, #81, Jukurit

Alkukauden ajan Mestiksessä dominoinut Tanus on tullut erittäin vahvasti sisään Jukurien nippuun. Erittäin hyvin liikkuva nuori sentteri on saanut paljon vastuuta mikkeliläismiehistössä. Ansainnut peliaikansa hyvillä otteilla. Tanus pelaa röyhkeästi ja hakeutuu mielellään pieniin väleihin. Vaikka ei ole kentän isoin mies, on silti vahva vääntäjä kaksinkamppailuissa. Viikon kahteen peliin ensimmäiset kaksi maalia Liigassa tilille.

8. Kalle Maalahti, #18, SaiPa

Hyvin liikkuva kiekollinen puolustaja jatkaa vahvoja otteitaan. Otteista paistaa rauhallisuus ja nautinto toimia kiekon kanssa. Itseluottamus on korkealla ja hakee jo hieman riskialttiimpiakin ratkaisuja. Laukaus kehittynyt tämän kauden aikana. Viikon kahdessa pelissä pistesaalis karttui Lukko-pelin voittomaalilla sekä Ässät-pelin syöttöpisteellä. Piste-ennätys Liigassa on enää yhden pisteen päässä.

9. Justin Danforth, #17, Lukko

Kanadalaissentteri on yksi Liigan vaarallisimmista yksilöistä. Danforth tekee omilla valinnoillaan tilaa omille pelikavereilleen ja pystyy löytämään omien pelaajien lavat hyvin ruuhkankin keskeltä. Aina kiekossa ollessaan luo vaaratilanteen ja pakottaa vastustajat antamaan kovan paineen kanadalaiseen. Näin tilaa vapautuu muille ketjukavereille. Pelityylistä tulee vahvasti mieleen Lukossa aikoinaan ihastuttanut Justin Azevedo.

10. Zach Budish, #18, TPS

Käynyt läpi hiukan vaikeampaa vaihetta. HPK:ta vastaan oli kuitenkin elementissään ja kaatoi Kerhon lähes yksin. Pelaamista ykkösketjussa oli ilo seurata. Halu maalia kohti paistoi kauas. Kolmen pisteen ilta maistui taatusti makealta.