Tulikuumat pelaajat – viikko 4/2019

Ketkä ovat kuumimmat pelaajat alkavalla liigaviikolla? Liigan asiantuntijaryhmä poimii joka viikko kuumista pelaajista kymmenen tulikuumaa. Listasta vastaava asiantuntijaraati koostuu jääkiekkoilua ammatikseen seuraavista asiantuntijoista. Toimintaa koordinoi Tatu Luoto.

1. Jani Hakanpää, #58, Kärpät

Viivalta useasti maaleja tykittänyt Hakanpää on valjastettu myös ylivoiman maskimieheksi, jonka paikalta isokokoinen puolustaja näytti silmä–käsi-koordinaationsa toimivan erinomaisesti. On mahtavan näköistä, kun pitkällä puolustajalla on myös hyvät kiekonkäsittelytaidot täydessä pelivauhdissa. Kolmen maalin viikolla teki uuden maaliennätyksensä.

2. Juho Olkinuora, #45, Pelicans

Liigan paras maalivahti tällä hetkellä. Nollasi TPS:n perjantaina Lahdessa. Nauttii niin paljon, että pystyy ottamaan yleisönkin haltuun. Kontrolloi kiekkoa hyvin ja tekee töitä nähdäkseen kaikki kiekot. Yksi merkittävimpiä syitä, miksi Pelicans on Liigan kuumin joukkue. Muiden onni, ettei päässyt pelaamaan kuin yhden nollapelin kuluneella viikolla.

3. Niclas Lucenius, #71, HPK

Erittäin taitava sentteri on omistanut aina erinomaisen peliälyn sekä taidot. Suurimpana haasteena on ollut ammattimaisuus. Mestiksen kautta takaisin Liigaan palannut Lucenius on löytänyt ammattimaisuuden vanhemmalla iällä. HPK:ssa vaatimustaso on kova, ja nuori sekä innovatiivinen ympäristö näyttää sopivan kokeneemmalle Luceniukselle hyvin. Aloittanut vuoden erinomaisesti. Viime viikon kahteen peliin pisteet 2+2.

4. Julius Nättinen, #33, JYP

Vetää tällä hetkellä viiden ottelun pisteputkessa samaan tahtiin pisteitä kuin erinomaisesti sujuneessa marraskuussa. Pääsee pelaamaan monipuolisempaa roolia kuin Pohjois-Amerikassa. Osaa viimeistellä kylmän viileästi ja antaa ratkaisevan syötön takatolpalle.

5. Miikka Pitkänen, #61, KooKoo

Maali kummassakin elintärkeässä voitto-ottelussa. Maali toi kosolti itseluottamusta, joka näkyi vahvana luisteluna ja kamppailuhalukkuutena. Alkoi mennä ahtaisiin väleihin ja sai selvästi ketjunsa työmoraalin korkealle. Hakeutui maalintekopaikoille toistuvasti, mikä poiki myös lauantaina onnistumisen. KooKoo tarvitsee kärkipään pelaajansa eturiviin.

6. Jan-Mikael Järvinen, #44, Tappara

Pitkän linjan tapparalainen pelaa jälleen vahvalla omalla tasollaan. Hyvä liike yhdistettynä hyvään kiekolliseen peliin on hankala yhdistelmä vastustajille. Näkee kentän erinomaisesti ja pysyy rauhallisena tilanteessa kuin tilanteessa. Syöttötaito teknisesti aivan Liigan eliittiä. Syötöt lähtevät oikea-aikaisesti kovaa ja tarkasti omien pelaajien lapoihin. Hurjasteli SaiPaa vastaan pisteet 2+1.

7. Samu Perhonen, #43, KooKoo

Isokokoinen maalivahti, joka on kärsinyt paljon loukkaantumisista, mutta tehnyt itsestään urheilijan. Alkukausi ollut kaikkea muuta kuin helppo. Nyt peräkkäisissä Sport-voitoissa erittäin isossa roolissa. Voitti vastustajan virkaveljensä selvästi. Kiekot olivat hanskassa tai kontrolloi ne kulmaan.

8. Ben Blood, #24, Tappara

Puolustajajärkäle, joka on aikasempina Liiga-kausina niittänyt mainetta lähinnä rangaistuspenkkiä kuluttamalla. On tällä hetkellä mestariehdokkaan alakerran tärkein palanen. Jäähyt ja muutkin hölmöilyt pelistään pois karsinut puolustaja pelaa fiksua peruspeliä, ja etenkin kiekollinen peli on järkevöitynyt. Ilman ylimääräisiä temppuja kiekkoa liikuttava Blood on kasannut kiitettävään tahtiin täytettä pistepussiinsa.

9. Kalle Maalahti, #18, SaiPa

Lappeenrantalaisten puolustuksen johtohahmo. Uskaltaa pelata erittäin rohkeaa peliä, ja onkin ollut jo viime vuoden lopulta lähtien SaiPan näkyvimpiä pelaajia. Pelityyli tuo ajoittain vaaratilanteita omaan päähän, eikä ole vahvimmillaan kaksinkamppailuissa. Liikkuu erittäin hyvin ja näkee kentän loistavasti.

10. Otto Nieminen, #43, TPS

Nieminen on vaisusti viime aikoina pelanneiden turkulaisten ainoita valonpilkahduksia. Pelaa tällä hetkellä uransa parasta jääkiekkoa. Aiemmin alemmissa ketjuissa uurastanut työmyyrä nostettiin ansaitusti kakkosketjuun. Saanut luisteluunsa lisävaihteen ja sen ansiosta uskaltaa pelata myös aiempaa rohkeammin kiekolla. Vahva luistelu avaa tilaa myös muulle kentälliselle. Taklaa, puolustaa ja ennen kaikkea antaa kaikkensa joka pelissä.