Tulikuumat pelaajat – viikko 16/2019

Ketkä ovat kuumimmat pelaajat alkavalla liigaviikolla? Liigan asiantuntijaryhmä poimii joka viikko kuumista pelaajista kymmenen tulikuumaa. Listasta vastaava asiantuntijaraati koostuu jääkiekkoilua ammatikseen seuraavista asiantuntijoista. Toimintaa koordinoi Tatu Luoto.

1. Kristian Kuusela, #71, Tappara

Kuusela on erinomainen esimerkki viimeisen päälle playoffs-pelaajasta. Tehokas myös runkosarjassa, mutta nostaa itsensä vielä huimemmalle tasolle kevään tärkeissä peleissä. Vaatii itseltään paljon ja johtaa joukkoja edestäpäin. Lauantaina nousi ansaitusti Liigan playoffsien kaikkien aikojen pistepörssin kärkeen.

2. Petteri Nikkilä, #74, HPK

Nikkilän pelaaminen on ihailtavan tasapainoista ja sulavaa. Kerhon hyökkäyspeli lähtee sujuvasti käyntiin Nikkilän kautta. Jakaa kiekkoa pitkillä syötöillä oikea-aikaisesti eteenpäin. Viivasta toimitukset löytävät maalille asti lähes joka kerta. Myös hyvän luistelun mahdollistama aktiivinen ote puolustuspelaamisessa merkille pantavaa. Tapparaa vastaan kerännyt jo pisteet 3+3.

3. Kyle Quincey, #27, HIFK

Huikea tasonnosto. Runkosarjassa ja osittain vielä Pelicans-sarjassakin näytti ajoittain jopa haluttomalta. Enää ei näytä. Kiekollinen pelaaminen ihailtavan yksinkertaista ja varmaa. Tarpeen vaatiessa näyttää olevansa isäntä omalla alueella.

4. Emil Larmi, #33, HPK

Iso koko ja rauhallisuus luovat hyvän pohjan. Loistava pelin luku ja hyökkääjän aktiivinen haastaminen rakentuvat siihen päälle. Ei anna mitään ilmaiseksi. Tappara joutuu tosissaan tekemään töitä joka ikisen maalin eteen. Saattaa johdattaa Kerhon vaikka mestariksi asti.

5. Atte Engren, #53, HIFK

Yksi monista HIFK:n tasonnostajista. Epätasaisen runkosarjan jälkeen parantanut peliään jatkuvasti. Playoffsien alussa silmiin pistänyt ylipelaaminen muuttunut voittavaksi rauhallisuudeksi.

6. Eetu Tuulola, #82, HPK

Romuluinen hyökkääjä aiheuttaa päänvaivaa Tapparan pelaajille. Jämäkkä peliasento tekee hankalaksi puolustaa. Rämäpää ei pelkää mennä ahtaisinkaan väleihin ja tykkää ajaa tilanteet loppuun asti. Ei ota taka-askelia myöskään jälkipeleissä. Tehnyt jo kaksi maalia Tapparan verkkoon.

7. Joona Luoto, #68, Tappara

Ei aristele ajaa maalille. Katse tiukasti kiekossa ja lapa jäässä. Onnistumiset hyökkäyspäässä nostaneet vielä intoa ja itseluottamusta entisestään. Osaa käyttää isoa kokoaan hyväkseen molempiin suuntiin. Myös maila ahnaana häiritsemässä vastustajan pelin rakentelua.

8. Aleksi Heponiemi, #20, Kärpät

Kaksi upeaa maalia takasi Kärpille voiton ja ottelupallon Helsinkiin. Ensimmäisessä maalissa malttoi hakea optimaalisen tilan ja ajan laukaukselle, toisessa viimeisteli rauhassa pelaten Engrenin täysin ulos. Nuorukainen alkaa näyttää tiukkojen paikkojen elkeitä.

9. Miro Karjalainen, #38, HPK

Kolossaalinen pakki ei loista pistetilastossa, mutta on iso pala HPK:n pelaamista. Viime kaudella saapuessaan Hämeenlinnaan oli jäähyherkkä ja pahasti jäljessä Liigan vauhdista. Tälle kaudelle liike on parantunut, ja turhat jäähyt jääneet vähiin. Sisäistänyt oman roolinsa erinomaisesti: pitää huolen, että Larmi saa hoitaa maalilla työnsä rauhassa. Ansainnut päävalmentaja Pennasen luottamuksen ja oli esimerkiksi kentällä lauantain pelissä viime hetkillä puolustamassa johtoa.

10. Ville Leskinen, #12, Kärpät

On paljon kiekossa, eikä suotta. Pystyy tekemään peliä ahtaassakin tilassa. Päättäväisyydellään imee itseensä usein useammankin vastustajan ja tekee näin tilaa muille kärpille. Myös laukaisu-uhka tiedostetaan vastustajan leirissä, mikä tekee Leskisen puolustamisen äärimmäisen vaikeaksi.