Muutos ja johtaminen eli muutosjohtaminen
Kaksoisagentti | 7.4.2017

Liiga on vaiheessa, jossa jäljellä on neljä joukkuetta: Tappara, HIFK, JYP ja KalPa. Paras voittakoon. Sen sijaan yksitoista muuta organisaatiota ovat valmistautumassa jo tulevaan. Jälkiviisaus on helppoa, mutta jotain menneestä varmasti kannattaa ottaa mukaan.

Valmentajan haasto tervetullut lisä – nälkä kasvaa syödessä
Alkulämmöt | 3.4.2017

Liigan pudotuspeleistä tuli entistä mielenkiintoisemmat, kun valmentajan haasto otettiin käyttöön. Muutos on tervetullut lisä sääntökirjaan, mutta vaatii vielä vähän kehittämistä.

Joulu on taas – runkosarjan jännitysnäytelmästä kohti kuumaa kannujahtia
Alkulämmöt | 11.3.2017

Maanantaina päättyvä Liigan runkosarja on ollut mielenkiintoisempi kuin vuosiin. Tapahtumia on riittänyt kaukalossa ja sen ulkopuolella. Tulevat pudotuspelit voivat räjäyttää pankin lopullisesti.

Liiga tarvitsee oman Super Bowlinsa
Alkulämmöt | 10.2.2017

Vaikka jääkiekko on yksi Suomen seuratuimpia urheilulajeja, jääkiekon ilosanomaa pitäisi levittää entistä laajemmalle.

Pienet teot kantavat
Alkulämmöt | 20.1.2017

Jääkiekkoilijoissa on monen monta pienten ja vähän isompienkin idolia. Siksi toivoisikin, että patriklaineita ja teemuselänteitä olisi entistä enemmän.

Ota riski ja ihastu
Kannattajan kulmasta | 7.1.2017

Helsingin Sanomissa oli 27.12.2016 mielenkiintoinen juttu suomalaisista henkilöistä, jotka kannattavat Englannin Valioliigassa pelaavia seuroja. Suomalaisten suhde englantilaiseen jalkapalloon ulottuu kauas, sillä Valioliigan otteluita näytettiin YLE:n kautta koko kansalle 1970-luvulta lähtien.

Makeasta vuodesta kohti entistä parempaa
Alkulämmöt | 2.1.2017

Vuosi 2016 oli jääkiekon saralla huikea. Viime vuodesta voi olla vaikeaa parantaa tuloksellisesti, mutta mielenkiintoa on varmasti luvassa tänäkin vuonna.

Onko Liigassa huligaaniongelma?
Kannattajan kulmasta | 16.12.2016

Huligaanikeskustelua käydään Suomessa tasaisin väliajoin. Useimmiten keskustelu nousee pinnalle, kun jalkapallon parissa tapahtuu jotain negatiivista kannattajien toimesta. Huliganismi yhdistetään poikkeuksetta organisoituun kannattajatoimintaan.

Talven taikaa ulkojäillä
Alkulämmöt | 9.12.2016

Joulukuu tuo tullessaan tämän talven odotetuimman tapahtuman. Pikkupakkasessa lämmittää katsella jääkiekkoa sen alkulähteillä, ulkojäillä.

Akateemiset äidit – urheilujohtamisen eteen näyttäjät
Kaksoisagentti | 2.12.2016

Olen ollut viime vuosina havaitsevani, että urheilun kritiikki kohdistuu yhä enemmän urheilijoiden ja valmentajien sijaan myös urheilujohtajiin. Ja hyvä niin. Johtamisen perusidea on saada etulinjalaiset loistamaan.

Kannattajakulttuurin nykytila
Kannattajan kulmasta | 25.11.2016

On hyvä ymmärtää, että kannattajakulttuuria on ollut Suomessa niin kauan kuin on pelattu joukkueurheilulajeja. Kotikaupungissani Raumalla vanhimmat tarinat kannattajien organisoimista vierasreissuista ulottuvat aina 1960-luvulle asti ja viitteet katsomossa ääntä johtaneisiin henkilöihin vielä kauemmas. Sinänsä esimerkiksi vierasmatkojen anatomia ei ole muuttunut mihinkään – intohimoiset kannattajat, seura ja tapahtumarikkaat matkat.

Kiekkoelämää PuLa-Ahon jälkeen
Alkulämmöt | 18.11.2016

Mikään ei ole hetkeen Suomen jäähalleilla ollut niin hienoa, kuin viime kevään PuLa-Aho-hypetys. Ilmiössä oli jotain ainutlaatuista. Sellaista, jota ei kovin usein Suomessa näe. Katsomoissa heiluivat teini-idolien pahvipäät, ja otteluiden jälkeen hallien ulkopuolella pelaajia odotti järjetön määrä faneja.

Jukurien budjettileikkaus ja uupunut Volvo
Kaksoisagentti | 26.4.2016

Kaksoisagentin koko kauden kestävän teeman, Jukurien liiganousun, viimeisessä osassa käydään läpi Jukurien mestiskautta 2015–2016.

Matka kohti mestaruutta
Kaksoisagentti | 30.3.2016

Kaksoisagentin koko kauden kestävän teeman, Jukurien liiganousun, seitsemännessä osassa käydään läpi kauden 2014 – 2015 vaiheita.

Millainen on urheilujohtaja?
Kaksoisagentti | 8.3.2016

Kaksoisagentin koko kauden kestävän teeman, Jukureiden liiganousun, aiemmissa jaksoissa on käsitelty vivahteikkaita vaiheita ajalta, jolloin seurassa ei vielä ollut tietoa liiganoususta. Kuudennessa osassa vedetään hiukan käsijarrusta ja pysähdytään pohtimaan urheilujohtamisen filosofiaa Jukureissa ja miten sitä tulevaisuudessa voisi kehittää.

Karri Kivi Jukureihin?
Kaksoisagentti | 29.1.2016

Kaksoisagentin koko kauden kestävän teeman, Jukureiden liiganousun, viidennessä osassa pureudutaan potkujen jälkeiseen kaaokseen, katkeransuolaiseen hopeaan ja KooKoon mestaruusjuhliin.

Mimmit Liigaan – ulkopelillistä houkuttelua
Mimmiliiga | 30.12.2015

Viime kirjoituksessani kerroin kehitelleeni syksyn mittaisen pohdinnan jälkeen kaksi keinoa aktivoida naisfaneja jääkiekkopeleihin. Ensimmäinen oli lähteä itse pelin kautta liikkeella, ja tässä esittelen sitä toista.

Tie Liigaan – osa 4
Kaksoisagentti | 23.12.2015

Kaksoisagentin koko kauden kestävän teeman, Jukureiden liiganousun, neljännessä osassa pureudutaan potkujen hektiseen maailmaan.

Mimmit Liigaan – lajin kautta
Mimmiliiga | 16.12.2015

Olen tämän syksyn ajan käyttänyt tätä blogia alustana pohdinnoille, joiden avulla voisi ymmärtää, miten jääkiekkopeleihin saisi enemmän naisia. Olen oppinut paljon muutakin teeman ympäriltä.

Muumipapan nuuskamuikkuset
Kärkikynä | 9.12.2015

Jääkiekkoliiton pian väistyvän puheenjohtajan kansliasta kumahti marraskuussa metallisesti. Kale johti yhtäkkiä kiekkopuhetta. Jääkiekkoliittokansleri vaati, että nuuskaus halleilla kielletään. Kiekkoyhteisössä avaus vaiettiin huomattavan määrätietoisesti; mitä nyt Kalen jokunen adjutantti korosteli idean mainioutta.