Semifinaalit jatkuvat – Tappara isännöi Lukkoa, HIFK matkaa Turkuun

2.5.2021
Semifinaalit jatkuvat – Tappara isännöi Lukkoa, HIFK matkaa Turkuun

Semifinaalien kolmannet ottelut pelataan sunnuntaina. (Picture: Elmeri Elo)

Semifinaalien kolmannet ottelut pelataan sunnuntaina, kun pelipaikka vaihtuu kummassakin ottelusarjassa. Lukko matkaa Tampereelle ja HIFK suuntaa Turkuun. Sunnuntai-iltapäivään lähdetään jännittävistä asetelmista, sillä voitot ovat molemmissa ottelusarjoissa 1–1.

Tappara – Lukko
Otteluvoitot 1–1
>> Kokoonpanot

Tappara on tarjonnut runkosarjan voittaneelle Lukolle erittäin kovan vastuksen semifinaaleissa. Lukko voitti kaksikon ensimmäisen kohtaamisen jatkoajalla 3–2, mutta kyseisessä ottelussa Lukko menetti kahden maalin johdon. Toisessa ottelussa Tappara nappasi Raumalta selvän 4–1-voiton, tosin viimeiset kaksi maalia syntyivät tyhjiin. Lukko on onnistunut maalinteossa semifinaaleissa vain neljästi, ja nämäkin osumat ovat syntyneet enemmänkin kiekonriistojen ja nopeiden vastahyökkäysten kautta, eivätkä pitempien hyökkäysten päätteeksi. Ylivoimalla Lukko ei ole osunut vielä kertaakaan.

Tappara on onnistunut kertaalleen ylivoimalla ja kerran myös alivoimalla. Tamperelaisten kärkiketju Anton LevtchiPatrik VirtaJiri Smejkal on ollut erittäin tehoton. Ketjuun saadaankin muutosta sunnuntaina, kun Kristian Tanus tulee Smejkalin tilalle. Kärjen taustalta on kuitenkin noussut ratkaisijoita tärkeillä hetkillä, kuten esimerkiksi Otto Rauhala, Petteri Puhakka ja Sami Moilanen. Myös Lukon kärkipelureita vaivaa tehottomuus, sillä muun muassa Daniel Audette, Aleksi Saarela ja Robin Press ovat vielä pisteittä semifinaaleissa.

TPS – HIFK
Otteluvoitot 1–1
>> Kokoonpanot

HIFK:n ja TPS:n semifinaaliottelut ovat olleet varsin erilaiset. Ensimmäisen osan HIFK vei selvästi nimiinsä 4–1, mutta toisessa turkulaisryhmä nosti itsensä kahdesti tappiolta tasoihin ja lopulta jatkoaikavoittoon. Jatkoaikavoittoon päättyneessä ottelussa TPS vei laukaukset nimiinsä selvästi 50–35 ja oli muutenkin parempi, mitä pitemmälle ottelu eteni. Avausottelussa HIFK onnistui ylivoimalla kahdesti, mutta toisessa ottelussa ei ylivoimamaalia suotu, mutta mahdollisuuksia ei juuri ollut, sillä TPS otti vain yhden jäähyn.

Sebastian Dyk (2+1) ja Joonas Lyytinen (0+3) ovat olleet HIFK:n tehokkaimmat pelaajat semifinaaleissa. Toisessa ottelussa vakuuttavasti tehoilleet Ruslan Ishakov (1+1) ja Markus Nurmi (0+2) ovat olleet puolestaan TPS:n tehopelaajat ottelusarjassa.


---
Published by: Markus Viljanen