Lukko sekä HIFK hakevat paikkaa semifinaaleissa

22.4.2021
Lukko sekä HIFK hakevat paikkaa semifinaaleissa

HIFK on voiton päässä semifinaaleista. (Picture: Juuso Pellava)

Torstain kierroksella on kaksi sarjaa katkolla. Lukko sekä HIFK yrittävät jatkaa semifinaaleihin illan vierasotteluissaan.

Pelicans – TPS
Otteluvoitot 1-1
>> Kokoonpanot

TPS tasoitti ottelusarjan tiistaina Pelicansin onnistuttuaan ryöstöretkessä joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa. Ylivoimalla maanantaina dominoinut lahtelaisryhmä jäi kokonaan nollille tiistaina. Andrei Karejev torjui Liiga-uransa ensimmäisen playoffs-nollapelin. Myös TPS:n ylivoima on toiminut ottelusarjan alussa turkulaisten tehdessä kolme ylivoimamaalia. Ottelusarjan paras pistemies on ensimmäisessä ottelussa peräti neljä pistettä tehnyt Iikka Kangasniemi. TPS:n hyökkäykseltä on nähty tasaisia onnistumisia. Tiistaina kotijoukkueen johdatti voittoon hyökkäyspelillään Lauri Pajuniemi. Joukkueet kohtaavat joka tapauksessa Lahdessa ainakin vielä huomenna.

Ilves – Lukko
Otteluvoitot 0-2
>> Kokoonpanot

Ilves yrittää pitää kautensa elossa torstaina. Runkosarjavoittaja Lukko on enää voiton päässä semifinaalipaikasta. Ensimmäisessä ottelussa kolmen maalin johdon menettänyt Lukko osoitti puolustusvahvuutensa tiistaina päästämällä vain yhden maalin. Vierasjoukkueen ylivoima on ollut toistaiseksi playoffsien parasta. Raumalaiset ovat iskeneet kolme maalia seitsemästä yrityksestä. Kotijoukkueen parhaat pistemiehet sarjassa ovat olleet neljä pistettä iskeneet Anrei Hakulinen, Robin Press sekä Eetu Koivistoinen. Ilveksen puolelta playoffseissa eniten pisteitä on kerännyt kapteeni Eemeli Suomi.

KalPa – Tappara
Otteluvoitot 1-1
>> Kokoonpanot

Tiistaina kaksi jatkoerää tahkonneet KalPa sekä Tappara kohtaavat ensimmäistä kertaa ottelusarjassa Kuopiossa. Kotijoukkue tasoitti ottelusarjan tiistaina Tapparan hallitessa ottelutapahtumia ensimmäisessä kohtaamisessa. Kuopiolaisten sankariksi nousi Aleksader Ruuttu. Tamperelaiset eivät päästäneet maaliakaan maanantaina, mutta KalPan hyökkäyspeli heräsi tiistaina. Joukkue iski neljä maalia ohi Tappara-vahti Christian Heljangon. KalPan puolustus oli vain lievästi heikommassa vireessä, sillä Tappara onnistui maanantain ottelussa vain kertaalleen. Joukkueiden maalinsuulla jatkavat Heljanko sekä Eero Kilpeläinen.

Kärpät HIFK
Otteluvoitot 0-2
>> Kokoonpanot

HIFK yrittää katkaista ottelusarjan Kärppiä vastaan torstaina. Vierasjoukkue voitti molemmat kotiottelunsa alkuviikosta. Joukkueiden toinen osaottelu venyi toiseen jatkoerään asti, missä Jesse Saarinen ratkaisi ottelun helsinkiläisille ylivoimalla. Ylivoimaosuma oli HIFK:n ensimmäinen sarjassa. Kärpät on puolestaan iskenyt viisi maalia seitsemästä HIFK-pelaajan istuessa jäähyllä. Oululaiset kuroivat HIFK:n kolmen maalin johdon kiinni tiistaina, mutta eivät onnistuneet nappaamaan ottelusarjaa tasoittavaa voittoa. Suuri muutos isänniltä on myös se, että Justus Annunen aloittaa Kärppien maalinsuulla Patrik Rybarin sijasta.


---
Published by: Nooa Ruuth